Enbart massmedias narrativ tycks passa svenska aktivister

Nyligen anklagade Amnesty International Ukraina för att ha kränkt internationell humanitär rätt genom att föra krig från bostadsområden, sjukhus och skolor som sätter civila liv på spel. Rapporten, som även stöds även av Amnesty Sverige, väckte mycket kritik eftersom den gick emot det narrativ som massmedia i månader förmedlat till allmänheten.

I Sverige har reaktionerna på Amnesty Internationals uttalande om ukrainsk krigföring varit många och känslosamma bland organisationens medlemmar, varför många nu väljer att lämna organisationens svenska del i protest. Amnesty Sverige uppskattar att omkring 1.000 medlemmar lämnat efter helgen samt bekräftar att de fått väldigt mycket reaktioner, både i sociala medier, via mejl och genom telefonsamtal där en stor del av kommentarerna har handlat om ”varför gör ni det här?”.

Min spontana reaktion blir – är folk så naiva eller är de dumma på riktigt?

När Amnestyrapporter vittnar om exempelvis avrättningar och frihetsberövanden av oskyldiga invånare av regimen i Iran, hur Israel förtrycker och dödar oskyldiga människor i Gaza eller hur könsbaserat våld ökar i Latinamerika är det helt i sin ordning eftersom massmedia bekräftat bilden, men när såväl Amnesty som FN rapporterar om hur Ukraina använder mänskliga sköldar väcker det ramaskri eftersom det går emot massmedias narrativ. Skrämmande hur människor tycks ha upphört att tänka för egen maskin och styrs av medias propaganda.

#vakna

https://www.svd.se/a/Qyd4WW/medlemmar-flyr-amnesty-efter-ukraina-uttalande

5 reaktioner till “Enbart massmedias narrativ tycks passa svenska aktivister

 1. Förvånad?
  Inte det minsta, för oerhört många personer i Sverige, är så pass korkade att det media förtäljer, är sanningar…
  Tragiskt att folk inte är mer upplysta och tror absolut att vissa av ryssarna har gjort ”övertramp med, men när till och med Amnesty påpekar Ukrainas krigsförbrytelser så är det tydligen lögner….

  Gillad av 1 person

 2. ”Vi bombar iaf inte barn, kastrerar inte ovilliga och förstör ingens hem..Lars Johnsson
  augusti 10, 2022 kl. 02:21” De är dessa Lars ser som sina ”Guds bästa barn” de skulle aldrig begå något krigsbrott eller hur!! Svider sanningen såpass att den inte passar aktivisternas verklighet, som vanligt är det smidigast att förneka eller inte låtsas om att det har hänt. Lars innan du bemödar dig med att kasta skit igen så kan jag berätta att jag varken håller på Ukraina eller Ryssland, utan helt enkelt väljer att avvakta och ser för båda sidor har begått krigsbrott, tortyr och avrättningar.

  Gilla

 3. Ryssland tog över kärnkraftverket början mars och har försvarat det sedan dess…. Nu plötsligen efter ett halvår har Ukraina börjat bomba och samtidigt börjar Amnesty surra…. Detta är riggat man talas om en demilitariserad zon runt detta kraftverk osv….. har man i det dolda gjort upp om hur stor det Ukraina får behålla? OSV man kanske ganska till punkt och pricka följer Minsk 1 och Minsk 2 nu…. tiotusentals döda vapen fö hundratals iljarder och är vapnen iaf lite effektiva har man förstört 100-tals miljarder i militär utrustning en massa hus som måste byggas upp…. man hade kunnat direkt då Ryssland tog över KKV skapat denna zon osv…. isses så onödigt…. och om ingen av politikerna kom på detta tidigare borde medföra avsked…. för många av oss som minns Tjernobyl förstår att man inte skall bomba KKV Alltihopa verkar vara ett spel för gallerierna…….

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s