En härjad ekonomi på väg att kollapsa

Energikrisen fortsätter slå hårt mot Europa och i går rapporterade Bloomberg att brittiska hushåll redan är skyldiga sina energileverantörer rekordstora 1,3 miljarder pund inför vintern.

Data visade att energiskulderna från och med juli var mer än dubbelt så höga som i september. Rapporten förklarade att varje år sedan 2018, när ett pristak i Storbritannien infördes, har hushållens skulder gradvis minskat under sommaren. Men i år har emellertid skulden ökat med 10% mellan april och juli som ett resultat av stigande gas- och elpriser.

Livskostnadskrisen pressar nu hushållens budgetar dramatiskt även under sommarmånaderna eftersom familjer kämpar med stigande räkningar på alla områden. Tidigare i år varnade energileverantörer för det enorma antalet kunder som halkar efter på sina räkningar och situationen har sedan dess förvärrats eftersom grossistpriserna på gas mer än fördubblats i landet, vilket bäddar för att miljontals fler måste kämpa för att betala räkningar i vinter.

Redan nu under sommaren står europeiska länder inför stor energibrist och rekordhög inflation – hur hösten och vintern kommer bli återstår att se, men det bådar inte gott eftersom våra styrande politiker hårdnackat håller linjen mot Ryssland oavsett priset som det europeiska folket tvingas betala.

Även i Sverige är vi på väg mot lågkonjunktur enligt Konjunkturinstitutets (KI) senaste prognos, vilket även bekräftades av finansminster Mikael Damberg (S) i går som konstaterade att den höga inflationen slår mot många hushåll och gör det tuffare att leva.

De enorma summor som såväl Storbritannien som länderna i EU lagt på vapenstöd och finansiellt stöd till Ukraina och som planeras att utökas framöver med nyproduktion av vapen hade istället kunnat läggas på att stödja det egna folket, men sådana tankar existerar inte hos den styrande eliten. Snart kämpar vi alla för att ha råd att köpa mat när priserna fortsätter stiga och många kommer behöva prioritera – bröd eller en varm dusch.

#followthemoney

https://www.rt.com/business/560596-britons-energy-debt-soars/

https://www.svt.se/nyheter/damberg-kan-bli-tuffare-att-leva

3 reaktioner till “En härjad ekonomi på väg att kollapsa

    1. De ”styrande” behöver avlägsnas, och den som läst lite historia vet att det har hänt mer än en gång genom historien. Ett fall jag tänker på är Nicolae Ceausescu 1989. Det vände mycket plötsligt. Han höll tal december 21, 1989, plötsligt vände sig folket mot honom, december 25 hölls en improviserad rättegång ledd av Rumäniens provisoriska regering, efter domen leddes han utanför, ställdes mot en stenmur, och sköts. Bättre om de ”styrande” kan avlägsnas fredligt, men om det inte sker kan fallet Ceausescu mycket väl komma att upprepas, även i Sverige. Frågan är, när har svenskarna fått nog av vanstyret.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s