Det går inte att medicinera bort den växande gängkriminaliteten

Det mest idiotiska förslaget på länge kläckte Moderaterna ur sig i dag när de vill snabbtesta skolklasser i utanförskapsområden för ADHD för att kunna medicinera fler och därmed minska gängkriminaliteten. Barn som bor i utsatta områden ska således screenas för ADHD för att fler ska få en diagnos och de som får utslag ska sedan genomgå en större utredning.

Förutom problematiken att man pekar ut barn i vissa områden och inbillar sig att gängkriminaliteten går att medicinera bort, undrar man om Moderaterna har någon insikt i hur barnpsykiatrin fungerar i Sverige i dag? Den fungerar inte alls nämligen och det är mycket lång väntetid för barn på allt från utredningar till medicinering och behandling. Dessutom hjälper medicinering inte på alla som har fått en ADHD-diagnos.

Moderaternas förslag framstår som både desperat och ogenomtänkt – man borde definitivt tänka om och tackla problemen med växande gängkriminalitet samt utanförskapsområden på rätt sätt, det vill säga gå till botten med grundorsakerna. Men ingen vill väl kännas vid det monster man varit med och skapat.

https://www.expressen.se/nyheter/m-adhd-utred-alla-barn-i-utsatta-omraden/

6 reaktioner till “Det går inte att medicinera bort den växande gängkriminaliteten

 1. Toppen…. nu har M äntligen efter många år förstått sossarnas briljans frågan är vad man trycker på tröjetiketterna? ADHD blir för långt borde vara endast en bokstav….. har läst att S och C hade en enda bokstav för att identifiera….. eller ju blandar jag ihop de som hade olika egenskaper a.k.a. handicap som gjorde dem unika behandlades ju på ganska lika sätt…. Grattis M nu är ni med i klubben….. MEN seriöst det finns ett mycket enklare sätt att lösa problemet….. dela ut enkla biljetter…… Sverige arbetarparti levererar……

  Gillad av 1 person

  1. Både Bondeförbundet och S hade krav på att alla judar skulle ha ett J i passen. Både C och S har bruna rötter.
   https://www.centerpartiet.se/bloggar/anders-w-jonsson—blogg/anders-w-jonsson/2006-07-17-centern-och-nazismen
   https://sv.wikipedia.org/wiki/J-passen
   https://www.centerpartiet.se/vart-parti/historia/1940-talet
   Än idag vet jag många centerpolitiker som talar om judarnas ”skadliga” inflytande på samhället. Mellan skål och vägg diskuteras ämnet flitigt hos bland andra Trelleborgs aktiva Centerpolitiker.
   Djävla äckel rent ut sagt de där centerpartisterna.

   Gilla

 2. Dessutom måste barnet och föräldrarna vilja avstå från kriminaliteten och massor med ekonomiska och sociala fördelar …

  Gilla

 3. De vill medicinera de flesta för det mesta, va?
  Vilka drar in $?
  Kolla upp Leon Eisenberg.
  Som alltid-jag har inte rätt per automatik….aldrig.
  Min son är sk diagnostiserad.
  Jag har ALDRIG haft problem med honom… ALDRIG.
  Någon leder & någon följer-är inte det vad pappa handlar om?
  Nej,jag kunde inte vara i $kolan jämt….

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s