Big Z kräver fullständigt embargo på all energiimport från Ryssland och reseförbud för alla ryssar i världen

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyjs märkliga uttalanden avlöser varandra och i en intervju med Washington Post i går kallade han de nuvarande antiryska sanktionerna ”svaga” samt kräver att västvärlden inför ett fullständigt embargo på all energiimport från Ryssland och ett reseförbud för alla ryssar under minst ett år.

-”De viktigaste sanktionerna är att stänga gränserna eftersom ryssarna tar bort någon annans mark. Ryssar borde leva i sin egen värld tills de ändrar sin filosofi. Vilken sort av ryssar som helst, få dem att åka till Ryssland. Kollektiv bestraffning är det enda sättet. Då kommer de att förstå. De kommer att säga: ”Detta krig har ingenting med oss att göra. Hela befolkningen kan väl inte hållas ansvarig?” Det kan den. Befolkningen valde den här regeringen och de kämpar inte mot den, argumenterar inte med den, skriker inte åt den. Det här är det enda sättet att påverka Rysslands president Vladimir Putin. Ni säger till hela världen att den måste leva efter era regler. Gå då och bosätt er där.”

Zelenskys intervju publicerades samtidigt som Vita huset lät meddela att de skickar ytterligare 1 miljard dollar i vapen och militära förnödenheter till Kiev, tillsammans med 4,5 miljarder dollar i kontanter för att stödja den ukrainska regeringen.

Zelenskys krav får medhåll från Finlands statsminister Sanna Marin (SDP) som vill att ryska medborgares visum ska begränsas.

-”Det är inte rätt att ryska medborgare kan leva ett så kallat normalt liv och röra sig normalt samtidigt som Ryssland för ett grymt anfallskrig i Europa”.

USA och dess allierade – Kanada, EU, Japan, Sydkorea och Australien – har redan sett till att Ryssland blivit det mest sanktionerade landet i världen och överträffat såväl Iran som Venezuela, Myanmar och Kuba tillsammans i syfte att förstöra den ryska ekonomin. Något som misslyckats och nu skyller man på Putin för USA:s inflation och skyhöga gaspriser.

Om detta absurda och desperata utspel från Zelenskyj och Marin kommer förverkligas, förväntar jag mig att det kommer implementeras på samtliga länders medborgare i världen som är inblandade i liknande krig – exempelvis turkar, saudier, israeler m.fl.

#followthemoney

https://www.rt.com/russia/560496-zelensky-travel-ban-sanctions/

https://svenska.yle.fi/a/7-10019400

18 reaktioner till “Big Z kräver fullständigt embargo på all energiimport från Ryssland och reseförbud för alla ryssar i världen

 1. Jenny, Ain’t life Grand!?

  Nåt som slagit mig, sentida….
  Vi skjuter in oss på problemen, visst?
  Där är inte mycket att lära där, va?
  $tirra ner i potthålet…
  Kostar ”$hitloads” för dig, mig & kidzen.
  Tänk om solen(chefen) får för sig….. co2?
  Haha!
  Nåt är på G & ingen tänker berätta…
  Ta kidzen & gå & bada….
  Galen?
  Absolut.
  Lite religiös är jag…
  Är vi de sista??

  Vilken $k valupptakt!

  Gilla

 2. Så länge skådespelaren får pengar, mediatid och möjlighet att skapa en enpartistat kommer detta att pågå. Frågan är vad som händer när hans folk tröttnar på att kriga och inser att det bara finns ett parti att rösta på för dem och att skådespelaren har frihetsberövat eller på annat sätt tagit bort sina politiska motståndare samt de som inte tycker som han. Samtidigt som EU välkomnar en i mitt tycke en diktatur, men det är kanske detta EU ser som sin framtid. Om detta är fallet klarnar mycket utav bilden av hur EU vill ha och ser sin framtid som en enpartistat.

  Gillad av 4 personer

  1. Är han en diktator.. En Fyyy, ”skådespelare” Flytta du till Putin.. Du bör stå på scen när ridån faller.. Idioter som du och hon som luktar så illa bör följa hans öde.. Lämna EU om det är så för jävligt.. Vi bombar iaf inte barn, kastrerar inte ovilliga och förstör ingens hem..

   Gilla

 3. Det märks alltmer att Zelensky är komiker utan någon erfarenhet i statsledning. Hans idéer blir allt mer vansinniga och verklighetsfrämmande. Det lär inte bli mycket ordning på det huset tills pajasen är avlägsnad. Det verkar dock som om det jäser alltmer omkring honom, och en ny statskupp är till och med sannolik.

  Gilla

  1. Jag tror att du får din info direkt från Kreml. Uppslutningen kring Ukrainas ledning är nästan 100 % från folket. Statskupp? Ja i Kreml.

   Gilla

   1. uppstigersolen Jag får min information från en rad olika källor, den jag litar på är den som kommer från oberoende källor, som Alina Lipp, Adrien Bocquet, eller Eva Bartlett. Även Zelensky själv, som har meddelat att han avsätter de flesta i sin omgivning, vilket är en mycket typisk åtgärd från en diktator som fruktar att själv bli avsatt. Sedan går det att följa diskussionerna på sociala media och appar som WeChat. Uppslutningen runt Ukrainas ledning är nästan 100 % från folket, men bara i den propaganda som kommer från just den ledningen. Folk är trötta på att vara amerikansk kanonmat i deras strider mot Ryssland. Folket vill ha fred och man vill ha bort den USA sponsrade diktatorn.

    Gillad av 1 person

   2. Då förstår jag varför du har dina åsikter. Tre obskyra personer som är på Rysslands sida. Nåväl, som jag skrivit förr, vi får se framöver vem som vinner. Inte blir det Ryssland inte. Tror jag. Du tror tvärtom.

    Gilla

   3. uppstigersolen Det är inte en fråga om varken ”tror” eller ”åsikter”, utan om det fakta olika källor och oberoende personer, inte bara dessa, oberoende av varandra förmedlar, och ofta styrker med foto och video. Dessutom jämför jag uppgifter som kommer från olika var för sig oberoende håll. Sedan är detta inte en fråga om att vinna eller förlora, Ryssland har satt klara målsättningar med sin militära operation, och det tycks som om dom möter dom.

    Gillad av 1 person

   4. Dessa klara målsättningar är? Skjuta sönder skolor och sjukhus. Terrorisera befolkningen, mörda folk. Jodå, dessa klarar de av. Är det något Ukrainare gillar? Vad tror du själv?

    Gilla

   5. uppstigersolen Ryssland målsättningar är klart redovisade. Att skydda etniska ryska grupper från folkmord av Ukraina, att avrusta Ukraina, och denazifiera Ukraina. Det ser ut som om dom lyckas ganska bra att nå de målsättningarna. Det är idag helt klarlagt att Ukraina har begått mycket allvarliga brott mot krigets lagar såväl som mot mänskliga rättigheter. Man har flitigt använt civila som mänskliga sköldar genom att etablera vapenlager och militära operationer i civil närhet. Dessutom är det idag bevisat att de så kallade angreppen på skolor, teatern, sjukhusen, massgravarna och Butja är en iscensatta bluffar i propaganda syfte.

    Gilla

 4. MEN de sanktioner som EU satt mot export/import vs Ryssland följs och definitive av de som skrivit på speciellt de som tidigare köpte gas ocholja från Ryssland…. nån ordning måste det vara…..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s