Västerländernas strävan efter att isolera Ryssland genom sanktioner har misslyckats

Enligt en artikel som publicerades av Bloomberg i dag har de ledande västländernas strävan efter att isolera Ryssland genom sanktioner inte lyckats, eftersom hälften av länderna i gruppen med 20 ledande globala ekonomier som står för cirka 85% av den globala ekonomiska produktionen (G20) vägrade att skriva på.

Höga tjänstemän från ledande västländer är förvånade över bristen på stöd inom den bredare G20-gruppen, trots deras ansträngningar för att hävda att restriktioner krävs mot Ryssland.

Argentina, Brasilien, Kina, Indien, Indonesien, Mexiko, Saudiarabien, Sydafrika och Turkiet har inte anslutit sig till sanktionerna som antogs av USA, Storbritannien, EU samt deras allierade Australien, Kanada, Japan och Sydkorea. Vissa nationer, som Kina och Sydafrika, har dessutom öppet kritiserat restriktionerna.

Enligt Bloomberg är orsakerna till bristen på stöd starka handelsband, historiska anknytningar till Ryssland och en misstro mot tidigare kolonialmakter.

Således kan man nu konstatera att ansträngningarna att isolera Ryssland istället avslöjat att många länder har sympatier för Ryssland samtidigt som USA framstår som den fula fisken. Även de länder som från början stod bakom isoleringen av Ryssland omprövar nu sitt beslut eftersom de är under press från sitt folk som nu utsätts för konsekvenserna av sanktionerna när deras ekonomier håller på att kollapsa.

Det framstår alltmer som om det är väst som isolerar sig från omvärlden, där USA och Nato matar människor med lögner friserad som den enda sanningen trots att deras fatala beslut förstör för det europeiska folket. En intressant frågeställning är varför rysk media blockerats i väst, för om de nu är sanningssägare medan Ryssland far med lögner borde väl väst inte ha något att vara rädda för?

Förhoppningsvis börjar bilden nu klarna kring vad som egentligen skett samt allt fler kommer inse vad det kommer innebära för oss som ska leva med konsekvenserna av de korrupta politikernas oansvariga politik.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-08-05/the-us-led-drive-to-isolate-russia-and-china-is-falling-short

15 reaktioner till “Västerländernas strävan efter att isolera Ryssland genom sanktioner har misslyckats

 1. Vad har Argentina, Brasilien, Kina, Indien, Indonesien, Mexiko, Saudiarabien, Sydafrika och Turkiet att erbjuda? Inte mycket. EU, USA, Australien, Kanada, Japan, Sydkorea samt Taiwan har allt ett modernt samhälle behöver. Ryssland lider nu brist på det mesta. Utom terror, förstås. Vänta bara Jenny, snart är Ryssland på knä.

  Gilla

  1. En kommentar värdig miniorer vackert namn förresten…. Jaa det är bäst att avvakta…… fortfarande är Ryssland snälla genom att någorlunda följa sanktionerna Man måste vara ett
   barn för att inte förstå att sanktionerna inte fungerar…. nu verkar gaspumparna vara svåra att få igång efter stoppet…. men tack och log så vill ju Tyskland inte ha gas från Ryssland….. man kommer att behålla sina reaktor i fortsatt drift osv…… det är lätt att vara stor i käft_n om man bräkar med någon sagare….. Och Du med speciella namnet…. fundera på att de som sanktionerat Ryssland är en liten del av ekonomin Jaa Kina har via Taiwan kontroll över vår elektronik…. på 5-10 år är vi där vi är nu…… medan Kina/Taiwan har gått vidare,,,,, kallas verkligheten….

   Gillad av 3 personer

  2. Är du full eller ”uppstigersolen”? Fattar du inte att västvärlden är bankrutt och borde ta tag i sina egna problem i stället för att bråka för USA:s och globalisternas geopolitiska agenda! Du har ju inte haft ett rätt hittills och är som vanligt helt ute och cyklar!

   Gillad av 1 person

   1. Vem som är full kan man diskutera. Västvärlden har högst levnadsstandard av alla länder på Jorden. Ryssland och de skruttländer som vill hålla sig väl med dem har inte mycket till levnadsstandard. Visst, ett antal superrika i toppen lever nog gott. Men befolkningen i övrigt? Ryssar kommer snart att få känna av fattigdomen på riktigt. Visst har vi fått det lite dyrare på vissa punkter nu. Men det märks knappt för andra än de som hade det knapert förut.

    Gilla

   2. uppstigersolen Västvärlden har inte alls högst levnadsstandard av alla länder på Jorden. Derasforna högre levnadsstandard byggde helt på kolonisation, att man kolonisera andra och plundrade dom på deras rikedomar. Det håller på att radikalt ändras eftersom de forna plundrade kolonierna inte längre accepterar det. USA påstås ha 30% fattigdom, Sverige 20% (Eurostat) och det blir värre. Amerikanarna sägs överleva paycheck till paycheck helt utan marginaler. Kina var en av de forna plundrade länderna, nu är fattigdomen utrotad och folk lever gott. Sedan beror det på vad man menar med ”levnadsstandard”. Hålla huset varmt, eller kallt (idag blir det 41 grader varmt, och just nu är det 38 Kl 11), En dam i Sverige hade 5 års väntetid för tandläkaren, här i Kina är den typiskt 10 minuter. Sverige, en dags väntetid på akuten läser jag, i Kina noll. Sedan kan unga lättklädda damer gå oantastade hem på småtimmarna, när jag går min dagliga kvällspromenad vet jag att jag kommer hem med alla kläderna i behåll, och även mobilen, klockan, för att inte nämna livet. Det tycker jag är god ”levnadsstandard”.

    Gilla

  3. Hahaha, du är fullständigt vilseledd, ”uppstigersolen”, men följer du enbart MSM, så förstår jag ditt intetsägande svammel….
   Har personligen fullständigt ändrat min inställning till USA (Nato) och deras agerande sedan valfusket 2020…
   Har inget emot människorna generellt där, utan Demokraternas korruption i stort samspel med djupa staten.
   Kritiken inom USA är enorm numera bland folket och ”we the people” är på god väg att rasera dessa parasiters agerande som tillsammans med WEF förespråkar kommunism likt den som fanns i fd Östtyskland.

   Gillad av 1 person

   1. Jag gillade Jennys blogg förut och en del inlägg är helt OK. Men vad det gäller Rysslands agerande så har hon gått helt vilse. Några, liksom du verkar också läsa på fel sidor. Nåväl, vänta ett tag så får vi se vilka som varit vilseledda. Jag utgår ifrån att du Peter hade trivts i Tyskland på trettiotalet. Hur bra gick det där?

    Gilla

   2. Du försvann från bloggen pga att Du har problem med att jag skriver om Ukrainakonflikten ur en annan synvinkel än MSM. Sedan kom du tillbaka med samma tugg. Kanske bäst att du lämnar igen. 🙃

    Gillad av 1 person

   3. Jag kollar din blogg varje dag. Jag hade hoppats att du ändrat åsikt om Putins anfall på Ukraina. Men det får gå några månader till. Så att även du ser vem som vinner i Ukraina. Verkligheten brukar få folk att ändra sin åsikt.

    Gilla

  4. Kriget mellan Ukraina och Ryssland är som att jämföra med en vattenslang till trädgården och en flod. Det kan vara större tryck i vattenslangen men floden har mer kraft. Ryssland maler sakta men säkert ner allt motstånd. Man har helt enkelt mer av allt och kan man inringa Ukraina så kan man också stoppa vapenleveranser från USA. Vi snackar inte Afganistan där terrängen var på Afghanernas sida.

   Gillad av 1 person

   1. Även du kommer att inse att Ryssland inte vinner detta krig. De är chanslösa. Men det tar sin tid.

    Gilla

   2. uppstigersolen Vad jag kan se är att Ryssland inte ens avser att ”vinna kriget”. Vad man siktar på är att stoppa Ukraina nazister från att drive en förintelse av etniska ryssar och man vill befria de områden som traditionellt alltid genom historien varit ryska, som Donbass, och Krim.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s