Covidvaccinerade ej välkomna som hyresgäster

Att ens covidvaccinationsstatus har betydelse, inte minst på datingfronten, diskuterade vi nyligen. Nu visar det sig att en del även ställer krav på hyresgäster i bostäder som hyrs ut.

I finska Åbo till exempel finns en ljus och stilfullt inredd lägenhet till uthyrning på Airbnb, en plattform för korttidsuthyrning av lägenheter. I annonsen framgår det att lägenheten är ren, men inte överdrivet prydlig eftersom den ägs av en barnfamilj och därför behöver man som hyresgäst inte oroa sig över att hålla lägenheten helt fläckfri. Husdjur är heller inga problem. Däremot har de ett krav på sina hyresgäster, familjen tar inte emot personer som har vaccinerats mot Covid-19.

Enligt specialsakkunnig Henrik Sillanpää vid Konkurrens- och konsumentverket (KKV) är kravet märkligt, men frågan är om det kan räknas som diskriminering eftersom privata hyresvärdar inte är skyldiga att ta emot gäster de inte vill ha på samma sätt som privata företag. Det är således upp till hyresvärden att bestämma vilken hyresgäst man låter bo i ens lägenhet.

Undrar om det här aktiva avståndstagandet mellan grupper är något tillfälligt eller en växande trend som är här för att stanna.

https://www.hbl.fi/artikel/1a95786a-eec0-471a-a9a9-735a7a71f667

11 reaktioner till “Covidvaccinerade ej välkomna som hyresgäster

 1. Det var på tiden, hyresvärden vill väl ha gäster med ett normalt så kallat immunförsvar.

  Men…jag tar mig för pannan!

  Rubrik:
  FN och EU förklarar krig mot ”farliga konspirationsteorier”
  4 augusti, 2022

  UNESCO och EU-kommissionen har lanserat en kampanj som ska motverka ”konspirationsteorier” kring bland annat coronaviruset. Konspirationsteorier är farliga och kan elda på ”våldsbejakande extremister”, hävdas det bland annat.

  Gilla

 2. Tillägg
  Min förra kommentar om FN och EU.
  Bifogar nedanstående som förefaller vara en beställning som synkar FN och EU.

  ”Det är viktigt att skydda lögnen så att befolkningen fortsätter att tro på den.”

  Martin Stensö granskar
  Konspiratörernas grindväktare SVT och Andreas Önnefors som rycker ut igen.

  Från en talarlista som presenterar
  ”Andreas Önnerfors är en välmeriterad idéhistoriker med en internationell biografi som talar om, och leder, strategiska seminarier om avgörande framtidsfrågor, aktuella ämnen i samhällsdebatten och historiska megatrender…..”

  Gilla

 3. Jag undrar hur lång tid det kommer att ta innan ordet vaccin inte längre används, med tanke på att det inte skyddar mot infektion.

  Det tycks vara av social-politiska skäl (till skillnad från reella) som politiker och andra valde ordet vaccin för att öka folks injektionsvilja, i förhoppningen att de kunde begränsa smittspridningen.

  Jag har för mig att någon myndighet valde att inte publicera testresultat av de nya/experimentella läkemedlen då de inte visade önskad/förväntad effektivitet.

  T.ex. USA:s FDA (Food and Drug Administration, kombinerat Livsmedels- och Läkemedelsverk) tvingades av domstol i januari i år att publicera testresultat från Pfizer.

  Och i förrgår (?) avslöjades i en domstol (om reseförbud för oinjicerade) att Kanadas regering inte hade vetenskapliga beslutsunderlag för injektions-politiken.

  Dagens västerländska politiker visar samma förhållningssätt gentemot vanligt folk som t.ex. kommunistiska ledare gjorde/gör, som ansåg att allmogen inte var/är tillräckligt kunniga/förståndiga för att göra egna bedömningar och fatta rimliga/verklighetsförankrade beslut, vilket förvånandsvärt många västerlänningar accepterar. Hur länge till?

  Gillad av 2 personer

  1. Acceptera…Hur länge till ?
   Så länge public service och övriga MSM agerar ”följa John”
   Alternativmedia är ett måste.
   Detta allternativ misskrediteras hårt av MSM.
   Se mina kommentarer ovan och länkar.

   Till och med anrika institutioner som Chalmers nedlåter sig till att initiera forskningsprojektet kring kritiker.
   ”Klimatförnekelse kopplad till högernationalism”

   Hypotes förefaller även vara att vi äter kött.

   Gillad av 1 person

 4. Över gränsen har väl pro-vaxarnaarna gått vi andra har ju avvaktat biverkningarn, shedfingen mm då det ju är en försöksperiod som pågår! Resultaten börjar vi ju se nu också så det är förståeligt med ett dylikt krav på sin hyresgäst om man har barn dessutom.

  Gilla

 5. Och att inte ta vaccin skyddar garanterat inte mot något. Men över 5000000 har dött av Covid. Eller har du några bevis för motsatsen? Några objektiva alltså. Inga VAXXpåståenden från USA. Som påståenden om andra vaccin. Och som inte har kunnat beläggas annat än med lösa påståendenj. När obligatoriet för bilbälte infördes i Sverige så användes ofta: Jag har hört talas om någon som dött p.g.a. att hen hade bilbälte, men det var aldrig någon som kunde föra det till ett bevisat faktum.

  Gilla

 6. Och ett faktum som man glömmer är att de två största orsakerna att inte vaccinera sig är:
  Inte tillräckligt utprovat. Och när anser man att det är tillräckligt utprovat. Som Neurosedyn eller? Minns den katastrofen. Eller Entrevioform.
  Och att man är rädd för följdverkningarna. Om nu alla ni som tycker så borde läsa bipacksedeln för all enkel medicin i tablettform ni stoppar i er och titta på den resulterande statistiken. Gör det och hävda sedan att de bevärkningar som finns, och sluta skitsnacka om mörkläggningar som inte finns, är värre än för Ipren etc.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s