Det viktigaste landet är snarare det som har utslagsrösten

I den rådande nyhetstorkan gör svensk media en stor sak av att den amerikanska senaten föga förvånande sagt ja till ett Natomedlemskap för Sverige och Finland. Utrikesminister Ann Linde säger att ”det spelar stor roll eftersom USA är det största och viktigaste landet i Nato”, men eftersom det är Turkiet som satt sig på tvären genom att ställa diverse krav på såväl Sverige som Finland för att godkänna ländernas ansökningar, är det snarare Turkiet som är det viktigaste landet att hålla sig väl med – något man definitivt inte lyckats med hittills.

Turkiet har i flera skarpa uttalanden gjort klart att man inte är nöjd med vad Sverige och Finland presterat samtidigt som den svenska regeringen hållit mycket låg profil och enligt Linde ska man snart ha nya möten med Turkiet för att diskutera Natofrågan.

I vanlig ordning ställer journalisterna inte Linde mot väggen, trots att det finns ett tydligt allmänintresse i att få höra hur beslutsfattarna ser på att det skett flera pro-PKK demonstrationer i Sverige den senaste tiden och att Sverige aktivt hjälpt den terroristanklagade Yilmaz Aytan att komma undan turkiska myndigheter samt gett honom permanent uppehållstillstånd i rekordfart. Istället gör vi det vi är bäst på i det här landet – sopar problemen under mattan, upprätthåller en falsk fasad och låter allmänheten förbli ovetandes om det som egentligen sker.

https://www.dn.se/varlden/usas-senat-rostar-ja-till-svenskt-natomedlemskap/

5 reaktioner till “Det viktigaste landet är snarare det som har utslagsrösten

 1. Kalkonien får nog ge med sig till slut. Med en inflation på 80 % och en alltmer galen ledare så kanske Kalkoniens medborgare väljer en annan ledare. Som godkänner vår NATO ansökan.

  Gilla

  1. Tja, ekonomin i USA och Sverige är väl inte så vass den heller och galna ledare har vi gott om även om Biden nog bara klassas mer som dement än galen. I Turkyie som det numera heter så styr islam och det är ett recept för galen politik och att galna ledare väljs om! Dessutom är väl Kalkonien precis som Absurdistan (Sverige) inte en riktig demokrati utan en partidiktatur och USA är väl numera en plutokrati som styrs av oligarker. Inte konstigt att världen ser ut som den gör…

   Gilla

   1. Så Benny, som jämförelse med Sverige, ge oss ett exempel på en, enligt dig, riktig demokrati ..

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s