Beslut från EU-domstolen underlättar illegal migration till Europa

Enligt en dom från EU-domstolen kommer Italienska myndigheter inte längre att få kontrollera räddningsfartyg från olika hjälpsorganisationer (NGO:s) som i regel kommer in i hamnarna med illegala migranter. Hädanefter kommer det bara att tillåtas i händelse av fara.

Domarna i Luxemburg har slagit fast att EU:s regler om hamnstatskontroll även gäller för fartyg som tillhör humanitära organisationer. För att en inspektion ska kunna genomföras skulle myndigheterna behöva bevisa i detalj ”att det finns tillförlitliga indikationer på en risk för hälsa, säkerhet, arbetsförhållanden ombord eller miljön”.

Bara antalet personer ombord, vilket brukar bestå av hundratals migranter som organisationerna tar ombord, kommer inte längre i sig att utgöra skäl för en inspektion.

Domen som meddelades igår gällde fartygen ”Sea Watch 3” och ”Sea Watch 4” som seglar under tysk flagg. En talesperson för den tyska hjälporganisationen Sea-Watch säger att domen är en stor framgång för dem eftersom Italien nu måste lägga fram konkreta bevis för att få utföra en hamnkontroll.

Det har länge varit känt att NGO-fartygen i Medelhavet fungerar som vattentaxibilar för att ta ombord illegala migranter, ofta i samarbete med lokala människosmugglare samt att de i många fall plockas upp på internationellt vatten och körs till Europa istället för tillbaka till fastlandet i det land de befinner sig i som sig bör enligt internationell lag.

Domen i Luxemburg är således en vinst för den illegala migrationen som EU säger sig vilja bekämpa och kommer förutom att fortsätta ge klirr i kassan hos skrupelfria människohandlare, även skicka signaler om grönt ljus för fortsatt massinflöde från andra sidan Medelhavet med många onödiga dödsfall som resultat.

#followthemoney

#swexit

#vibetalar

https://freewestmedia.com/2022/08/04/fatal-ecj-ruling-italy-can-no-longer-control-migrant-ships/

3 reaktioner till “Beslut från EU-domstolen underlättar illegal migration till Europa

  1. Japp agendan kommer i dagen…. väst skall bli en samling U-länder… dock kommer USA med största sannolikhet dra sig ur…. dvs EU´s länder blir kort och gott U-länder….. eller europas U-länder s.k. EU-länder

    Gillad av 2 personer

  2. Båtarna kan väl börja läcka när de lämnat av migranterna. Läcka så mycket att de måste överges. Eller?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s