Usel mediebevakning är snarare orsaken till att folk är ovetandes om vad som sker i EU

När EU-parlamentet frågade invånare i medlemsländerna om de nyligen har tagit del av nyheter om EU eller Europaparlamentet i TV, radio eller tidningar hamnade Sverige bland de fem sista när det gäller nyheter om EU generellt och näst sist när det gäller nyheter om EU-parlamentet.

Anders Selnes, chefredaktör för nyhetssajten Europaportalen, säger att det beror på bristande insyn i riksdagens EU-nämnd och på att politikerna ofta är överens i EU-frågor.

Vilken tam ursäkt som snarare låter som att man vill släta över det faktum att det sovande folket medvetet hålls ovetandes. Jag har skrivit mycket om beslut som tas i EU, lagförslag som diskuteras, medlemsländer som vägrar följa påbud och kritiserar EU-kommissionen, bestämmelser som smygs igenom, mygel från parlamentsledamöterna i olika frågor samt hur den pågående energikrisen diskuteras samt påverkar Europa på grund av ogenomtänkta beslut. Inget av detta har jag fått veta från svensk media, utan från utländska källor – främst RT (som är censurerat i EU, undrar varför…), Free West Media och ungersk media.

Man vill helt enkelt hålla det svenska folket ovetandes om det som sker så att man kan fortsätta styra samt suga ut befolkningen så mycket som möjligt för att finansiera den oansvariga politik som förs och som långsamt krossar oss. Dessutom vill de överbetalda EU-parlamentarikerna fortsätta glida fram genom livet på en räkmacka, så alla riksdagspartier är med i bedrägeriet som backas upp av media. Bedrövligt och de flesta svenskar sover tryggt vidare med fullt förtroende för de som styr.

#onlyinsweden

#swexit

https://sverigesradio.se/artikel/daligt-genomslag-for-nyheter-om-eu-i-sverige

2 reaktioner till “Usel mediebevakning är snarare orsaken till att folk är ovetandes om vad som sker i EU

  1. David Baas et al har under många år gjort det väldigt lätt för sig att leta upp folk på ratsit och kommit ut och sk ställt vanligt oroligt folk mot väggen istället för att granska de som har makten. Hur man som sk oberoende journalist kan låta sig bestickas av advokatsamfundet är en gåta. Advokatsamfundet behöver inte oroa sig för någon som helst djupare granskning. Har den sk oberoende journalisten David Baas fått fler priser från makteliten kan man ju undra. Bonniers journalister har skuld i hur det ser ut i Sverige. Man vill nog ha det så här tror jag. Advokatsamfundet välkomnar ett samhälle där brott och konflikter ökar,man lever ju på brott helt enkelt. Skäms ta mig fan för alla inblandade. Skäms ta mig fan,Expressen,Bonniers,David Baas,Jonathan Leman med flera.
    https://www.advokatsamfundet.se/Nyhetsarkiv/2020/juni/david-baas-far-advokatsamfundets-journalistpris/

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s