EU:s ekonomiska stöd till Ukraina har inte nått fram

EU:s utlovade pengaregn över Ukraina verkar inte ha infriats då några länder, bland annat det redan ekonomiskt sargade Tyskland, inte vill ställa upp som borgenärer när EU lånar vidare. Detta har fått Volodymyr Zelenskyjs stab att härskna till då man förväntar sig att de 8 miljarder euro man fått löfte om ska ticka in på kontot. EU har lovat bort 9 miljarder euro till Ukraina i finansiellt stöd, men hittills bara betalat ut 1 miljard till Kiev.

Bryssel är duktiga på att lova saker – vi EU-medborgare ska som bekant även bekosta återuppbyggnaden av landet när proxykriget är över trots att vi själva redan har stora ekonomiska bekymmer. Som vanligt är man frikostig med pengar som inte finns och vi får stå för notan.

#followthemoney

6 reaktioner till “EU:s ekonomiska stöd till Ukraina har inte nått fram

   1. Jaa först ser USA till att Sverige inte utvecklar egna kärnvapen sedan verkar nu Sverige via NATO se till att vi har kärnvapen på tomten sas…. så det kan bli…… vi kanske inte ens själva får använda de som står på vår jord? USA använder och vi får ta smällen ta den som USA bombat blir lack….. Bra va? I dagens bostadsbrist är det bra om källarvåningarna grävs effektivt……

    Gilla

 1. Ukraina är inte medlem i EU och bör söka ekonomisk hjälp på annat håll. EU kan inte ha rätten att skuldsätta sina medlemmar genom nya lån.

  Gillad av 5 personer

  1. Exakt! Och hade man efter Sovjets upplösning bara låtit folken via demokratiska omröstningar välja själva var de vill tillhöra så hade kriget i Ukraina aldrig hänt. Men det passade inte maktgalna geopolitiska ”visioner” i Bryssel och Washington som bara såg nya länder att plundra i öster. Och nu får vi arma skattebetalare notan för denna politik…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s