Sverige i topp bland deporterade utländska terrorister från Turkiet

Turkiets ansträngningar att utvisa utländska terroristkrigare som kommit från sina länder för att ansluta sig till terrororganisationer fortsätter och i dag lät landets inrikesministerium i ett uttalande meddela att de sedan 2011 deporterat 9.000 utländska terroristkrigare från 102 olika nationaliteter sedan det syriska inbördeskriget startade 2011, varav 1.168 är från USA eller EU:s medlemsländer.

När nationalitetsfördelningen för de utvisade utländska terroristkrigarna beaktas, noterades att EU-länder rankades först och att 59 utländska terroristkrigare från USA respektive 1.109 utländska terroristkrigare från EU:s medlemsländer har skickats tillbaka sedan 2011.

Föga förvånande var Frankrike, Tyskland, Nederländerna, Belgien, Finland, Rumänien, Sverige och Österrike de ledande EU-länderna när det gäller deporterade utländska terrorister.

Att Sverige är en samlingsplats för terrorister är känt sedan länge, likaså att vi huserar flertalet rekryteringsplatser i landet, men detta talar våra beslutsfattare ogärna om – vilket inte minst märks inför det kommande valet när man undviker obekväma frågor som sticker hål på den polerade fasaden och tyvärr slipper makthavarna undan alldeles för lätt trots att det är en säkerhetsrisk av stora mått. Nu när Natofrågan ännu inte avgjorts, lär det dock bli ett återkommande ämne som förhoppningsvis sätter lite mer press på våra politiska ledare.

#viharvälingaproblem

2 reaktioner till “Sverige i topp bland deporterade utländska terrorister från Turkiet

  1. Terrorister?? Är man motståndare till Erdogan så blir man stämplad som terrorist i Turkiet. Knappast någon annan stat som delar Turkiets syn på vilka som är terrorister.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s