Biden fortsätter skicka vapen till Zelenskyj vars kredit inte tycks ha någon gräns

Samtidigt som USA kämpar med sin ekonomi som krympte med uppskattningsvis 0,9% under andra kvartalet i år, tycks de trots lågkonjunkturen ändå ha ekonomiska medel att fortsätta skicka vapen till Ukraina, vilket godkändes i fredags.

Enligt USA:s president Joe Biden har man beställt ytterligare 550 miljoner dollar i vapenleveranser till Ukraina, till stor del för att fylla på ammunition till HIMARS-raketgevären. Det nya hjälppaketet kommer innehålla rundor för HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) launchers och 155-millimeters artillerigranater.

Sedan den ryska militära offensiven mot Ukraina inleddes i februari har Biden godkänt 17 hjälppaket för Kiev under sin myndighet för återbetalning. Dessa godkännanden står för mer än 8 miljarder dollar i vapentransporter. Kongressen godkände 40 miljarder dollar i totalt nytt bistånd till Ukraina i maj efter att tidigare ha gett 13,6 miljarder dollar.

Intressant i sammanhanget är att ryska flygstyrkor förra veckan sägs ha förstört mer än 100 HIMARS-raketer i en attack mot en ammunitionsdepå i Dnepropetrovsk-regionen samt redan tidigare ha tagit ut fyra av de 16 HIMARS-raketer som USA skickat till Ukraina. Varje raket för systemet kostar enligt uppgift cirka 150.000 dollar, men att man kastar pengar i sjön tycks inte bekymra de amerikanska beslutsfattarna som fortsätter skicka nya vapen. Märkligt att de inte lärt sig läxan efter att ha lämnat vapen för ca 80 miljarder dollar till Afghanistan, varav en stor del hamnade i Talibanernas händer.

Snart är det väl också dags för EU och Sverige att skicka mer vapen med den svarta marknaden som slutdestination på skattebetalarnas bekostnad – allt för en ”god” sak.

Zelenskyj verkar ha en gränslös kredit och medan det lidande ukrainska folket blir allt fattigare, är det i slutändan vi EU-medborgare som ska finansiera återuppbyggnaden av landet när västvärldens proxykrig är över.

#followthemoney

https://www.aftenposten.no/verden/i/eEv3AK/direktestudio-krigen-i-ukraina?pinnedEntry=58059

https://www.rt.com/news/560034-us-approves-additional-ukraine-aid/

11 reaktioner till “Biden fortsätter skicka vapen till Zelenskyj vars kredit inte tycks ha någon gräns

 1. Inga HIMARS system har förstörts i Ukraina. Samtliga 16 är i full funktion. Fler kommer. Ryssarna är arga. Därför sprider de vilseledande info.

  Gilla

  1. Ja självklart är informationen från MSM korrekt, så dumt att tänka att båda sidor sprider desinformation och som det stod på de svenska löpsedlarna i går – Ukraina är på väg att vinna kriget. 👍

   Gillad av 1 person

   1. Precis annat vore otroligt….. se bara på de kartor som presenteras på internet…. bara fejk hela tiden…. Har man så det blir över av HIMARS har man redan vunnit kriget…. konstigt att internet inte visar läget som det är….. eller är många av de HIMARS man har fått/köpt virtuella? PSS som miljöhoten…..?

    Gillad av 1 person

  2. Jaja, verkligheten är väl ointressant för en desinformatör som ”uppstigersolen”! Sanningen är ju den att de ukrainska styrkorna är på randen till en kollaps och det är därför som det behövs mer pengar, mer propaganda för att hålla igång det meningslösa motståndet. Påminner om det Hitler gjorde 1945 när han ända in till slutet vägrade inse sanningen…Det är nog bättre att få till en konstruktiv fred innan vintern kommer annars kommer vi att frysa röven av oss!

   Gillad av 2 personer

 2. Ett dacapo.
  Likt president Reagan, former biodukens hjälte, han deklamerade starta stjärnornas krig mot Sovjet, dränera dess ekonomi genom rustingstävlan.
  Det föreföll lyckas, dock
  gick det fel, västs huggsexa/uppköp under Jeltsin gick i stöpet, ny Rysk regim satte P.
  Har jag fattat fel?
  Det vi ser nu är ett blodigare dacapo.
  Administrationen Biden gör en Reagan och öser den senaste vapenteknologin över Ukrainska presidenten även han med manusbunden såpabakgrund.

  Gillad av 2 personer

 3. ”Märkligt att de inte lärt sig läxan efter att ha lämnat vapen för ca 80 miljarder dollar till Afghanistan, varav en stor del hamnade i Talibanernas händer.”

  Dessa vapen måste ersättas med nya. För detta finns inget annat betalningssätt än via skattemedel. Läxan är att den amerikanska vapenindustrin tjänar pengar på såväl detta med Afghanistan som detta med Ukraina. Krig är en industri. Numera alltmer globalistisk. Inte bara USAs krigsmakt och Ukrainas ska ha vapen, hela NATO är med, samt många fler än så. Överallt blir det ökande skattuttag, som möjliggörs genom masspåverkan i media, centraliserade samhällsstrukturer och styrd skräck och fanatism för befolkningar i alla dessa länder. Ju mer man skjuter och spränger, ju mer man vinner eller förlorar, desto lönsammare blir det. För vapenindustrins ägare. Så kan du satsa där har du ditt på det torra.

  Gillad av 3 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s