En valrörelse präglad av tomma löften

Valfläsk och sockrade löften utan substans finns det gott om och jag förundras över att våra politiker tycks tro att majoriteten av befolkningen är dumma på riktigt.

Ett budskap från Liberalerna om att de bedriver ”politik med ryggrad” är exempelvis ett slag i ansiktet på väljarna eftersom samtliga riksdagspartiers politik är ryggradslös, vilket syltryggarna visat otaliga bevis på de senaste åren där det enda man tycks tjäna är den egna plånboken och framtida karriärmöjligheter.

Migrations- och integrationsminister Anders Ygemans utspel i DN i dag där han uttrycker att det är dåligt att ha områden i Sverige där majoriteten har utomnordiskt ursprung samt öppnar för att Sverige likt Danmark ska sätta tydligare kriterier för andelen boende med utomnordisk bakgrund, är ett praktexempel på valfläsk eftersom Socialdemokraterna likt majoriteten av övriga riksdagspartier skapat problemen i samhället med sin oansvariga migrationspolitik och kravlösa integrationspolitik samt blundat för konekvenserna i decennier samtidigt som man svartmålat alla som fört det på tal med hjälp av media. Ändå förväntas vi nu tro att man gjort en ärlig helomvändning och helt plötsligt fått upp ögonen.

Att dessutom läsa hur statsminister Magdalena Andersson nu identifierar segregationen som ett stort problem till den växande kriminaliteten och förespråkar krafttag samt trygghet för alla, när hon tillsammans med övriga lismande beslutsfattare i alla år förnekat att det skulle ha betydelse, blir bara patetiskt.

Men uppenbarligen tror makthavarna i landet att stora delar av befolkningen är så blåsta att de trots fakta på hand köper lögnerna byggda på luftslott av löften som de inte har för avsikt att genomföra och tyvärr har de alldeles rätt i det eftersom den naiva befolkningen gått på samma blåsning de senaste åren och allt tyder på att de kommer fortsätta göra samma misstag igen eftersom såväl kritiskt tänkande som ifrågasättande lyser med sin frånvaro. De flesta är konstigt nog nöjda som det är och massmedia hjälper dagligen till att upprätthålla den falska bilden genom sitt passiva förhållningssätt och överslätande argumentationsteknik.

#valfläsk

Bildkälla: DN, internetreklam, Magdalena Anderssons Facebook

13 reaktioner till “En valrörelse präglad av tomma löften

 1. Verkligheten är väl tyvärr att majoriteten av befolkningen är dumma på riktigt. Dom röstar ju på samma patrask hela tiden, oavsett. Sverige behöver finna en väg att avsätta dessa feodalherrar som drive landet i fördärvet. Politiken är så korrumperad i Sverige att till och med EU har offentligt hotat Sverige med åtgärder om landet inte gör något åt korruptionen. Vad Sverige skulle behöva är ett ”Projekt Rensa”, rätt igenom från toppen till botten. Den som inte gör rätt för sig ska ut.

  Gillad av 3 personer

 2. Varför flyttar du inte tillbaka till ditt hemland Jenny? Är det pga av de frikostiga barnbidragen du har här i Sverige som du stannar kvar trots att du är missnöjd med det mesta, eller är det Putins pengar som får dig att dag efter dag stanna kvar här i ett land vars värderingar du verkar hata??

  Gilla

   1. Jag tänker och tycker dessutom om att bo i Sverige, vilket du uppenbarligen inte gör, så varför tar du inte och flyttar tillbaka till det land du härstammar från och slutar försörjas av barnbidrag från oss Svenskar?

    Gilla

   2. Svenne här, låtsas vara neslig ”Nisse i Hökarängen” en man i förorten, sannolikt mer anställd agent/tjänsteman som på betald arbetstid utför trollupdrag, kan tänka.

    Gillad av 2 personer

 3. Piper skriver…

  ”Socialdemokraterna likt majoriteten av övriga riksdagspartier skapat problemen i samhället med sin oansvariga migrationspolitik och kravlösa integrationspolitik samt blundat för konekvenserna i decennier samtidigt som man svartmålat alla som fört det på tal med hjälp av media”

  Vad Piper visar är svårt att förstå, att acceptera, att tolerera hur, inte extremt, men fundamentalt grundläggande total splittringen av Sverige är: Synen på migrationspolitiken (mångkultur) och ”svartmålning” av dess kritiker…

  … som den moraliska överhögheten — samtliga sju riksdagspartier och media — fastslog skulle betraktas som ”rasister” (dvs. en människosyn jämförbar med den hos Adolf Hitler, nazister och andra rasister, t.ex. Sydafrikas fd. apartheidregim)…

  invandringsminister Pierre Schori (S) i Riksdagen 1997-05-21:

  – ”Rasism och främlingsfientlighet skall kriminaliseras och jagas. Det går inte att i en demokrati hitta några ursäkter, till exempel att det är fel på invandrar- och flyktingpolitiken.”

  … varför demokratisk debatt uteblev. Den som vågade blev offentligt uthängd och fördömd av den högsta politiska makten, varför jag tycker att Pipers ordval (”svartmålat”) är efterkrigstidens största underdrift…

  … eftersom konsekvensen av denna rasistbekämpningen är denna nu sex år gamla nyhet (försök till debatt)…

  * 2016-01-27, Expressen Debatt
  forskare, Göteborgs universitet:
  ”Hade kvinnorna vågat åsiktsrösta i lika hög grad som männen, utan att ta hänsyn till vad andra tycker, hade SD enligt gängse väljarmodeller med råge varit Sverige största parti.”

  Ingen politiker eller journalist reagerade på denna ofattbara nyhet — den är större, mer betydelsefull, än kärnkrafts- och EU-omröstningarna, och mordet på Olof Palme och kärnkraftsolyckan i Tjernobyl …

  (Det handlar inte i första hand om huruvida forskarna har rätt eller fel, det handlar om att debatt och diskussion uteblev.)

  — Har Sverige (haft) odemokratiskt valda regeringar? på grund av rädslan för att bli betraktad som rasist. Med andra ord, ett regelrätt åsiktsförtryck?…

  … vilket Socialdemokraterna inte tycker gör någonting eftersom…

  – ”Stöd ska inte utgå från hur många procent man har utan från vad man står för [enl. den statliga värdegrundens ”allas-lika-värde”-princip]. SD är ett rasistiskt parti som kommer ur nazismen.”
  (fd. statsminister Löfven (S), 2021-03-30 Dagens Nyheter, intervju)

  *

  Dessa två verklighetsuppfattningar — vem som är ”rasist” och hur denne ska bekämpas av samhället, Sverige, staten, politiker, journalister, vanligt folk, barn — som, inte möts och stöts (demokratisk diskussion/debatt), men krockar likt två fiendearméer där soldaterna strider på en social och politisk krigsplats med atombombsliknande ödeläggelse som konsekvens; ett land och gemenskap i ruiner och som inte kan återuppstå, över huvud taget existera, så länge det inte finns någon segrare…

  … som skriver historien…

  — Lyckades segraren till slut rensa ut, få bort, utrota svenska ”rasister” (SD, AfS och deras väljare, och deras barn):

  * 2014-12-06 Dagens Nyheter Debatt
  fd. statsminister Löfven (S):
  ”Sverigedemokraterna är ett nyfascistiskt enfrågeparti som vare sig respekterar människors olikheter eller Sveriges demokratiska institutioner.”

  … med hjälp av bland annat den statliga (regeringen, departementet/myndigheter, landsting, kommuner, skolor/universitet, statliga bolag) åtgärdsplanen mot svenskars ”rasism”?:

  * 2017-01-04 Justitie- och Kulturdepartementet:
  ”Samlat grepp mot rasism och hatbrott – Nationell plan mot rasism, liknande former av fientlighet och hatbrott”

  (Bengt Westerberg (fd. FP/L) gjorde bedömningen under hans presentationer av hans statliga offentliga utredning, SOU ”Främlingsfienden inom oss [substantivet ”svenskar” ej angivet även här]” (2012), att mellan varannan och var tredje svensk (30–50%) har en rasist inom sig…

  … vilket kan sägas bekräftades av justitieminister Johanssons (S)…
  * 2021-12-21 Dagens ETC, intervju: ”Det vimlar av högerextremister och hel- och halvnazister”.)

  … och vad vill det offentliga Sverige göra med de sverskar som inte erkänner sin påstådda rasistiska människosyn? Ska detta registreras på deras digitala identitetshandlingar? Som gör det möjligt för restauranger, Folkets hus och Vårdcentraler att vägra dem tillträde, likt fackförbundens krav på rätt ”Värdegrund” (–”Flera fackförbund säger nej till SD” [*])?

  … eller kom den rasistbekämpar-delen av befolkningen till slut fram till insikten att svenskar inte är rasister — inte i jämförelse med somalier i Somalia eller syrier i Syrien eller irakier i Irak — och att deras land har ett existensberättigande och värde i sig självt att bevaras för framtida generationer som en näst intill obetydlig del av jordens stora mångkultur, vilket är en moralisk och mänsklig rättighet som alla andra nationella och regionala/lokala folk har?

  *

  Denna min upplevelse av tillståndet i landet (social och politisk ruin) tycks överdriven och orimlig. Men det känns som ett ofattbart faktum… Det är så här Sverige ser ut; jag kan inte komma bort från den slutsatsen, den klarsynen, vilket är dit min logik (som inte bryr sig om vad jag känner, tycker och vill) och resonemang/analys har fört mig.

  Det är svårt att undvika överdrifter, men om ”…de flesta [medborgare…] är nöjda som det är”, som Piper skriver, finner jag inga andra passande beskrivningar och förklaringar än indoktrinering (”…massmedia hjälper dagligen till att upprätthålla den falska bilden”) — och rädsla.

  (Jag rekommenderar Magnus Stenlunds (Swebbtv.se) Sommarprogram 12/7 om Sveriges tillstånd och väg framåt, vars första steg (enl. mig) för svensken är att börja våga säga ”Nej! Jag är inte rasist!” vid varje uttrycklig eller underförstådd rasistpåtalande anklagelse, ”Jag behöver inte delta i någon värdegrundskurs. Jag har normal människosyn!”.

  Det är nödvändigt att invandrare ger svenskar moraliskt stöd: ”Nej! Svenskar är inte rasister! De reagerar på kulturkrocken, etablissemangets rasistfördömar-retorik och den enorma demografiska förändringen av deras svenska land, vilket är samma reaktion som dina ursprungslandsmän skulle uppvisa vid en stor invandring till ditt ursprungsland, varför du ska sluta hyckla och börja respektera svenskar!”)

  *

  I övrigt…

  Jag tycker att Piper har fel när hon säger att det är ”…majoriteten av övriga riksdagspartier skapat problemen i samhället”. Ytterst är det folket i demokratin som är de ansvariga, som tillsätter politikerna. Men, eftersom folk är/har varit rädda för att rösta efter sin övertygelse har vi de politiker vi har, vilka ska ställas till svars. Böter, gärna fängelse, på livstid.

  [*]
  2019-03-27 Fackförbund.com (est. 2014, jämförelsetjänst)
  ”Flera fackförbund säger nej till SD”

  – ”Av de 14 fackförbunden som ingår i LO säger sju av dem nej till att ha ett förtroendeuppdrag i facket samtidigt som man är politiskt aktiv i Sverigedemokraterna”

  – ”Handels, Kommunal, Byggnads, IF Metall, Pappers, Hotell- och restaurangfacket, Livs eller Fastighetsanställdas förbund accepterar inte att förtroendevalda medlemmar är politiskt aktiva i Sverigedemokraterna.”

  – ”De förbunden som säger nej till förtroendevalda som är politiskt aktiva i SD hänvisar till VÄRDEGRUNDEN i deras stadgar som generellt säger att de arbetar för allas lika värde.”

  Gilla

 4. Den stora frågan är varför Jenny Piper stannar kvar i Sverige då hon inte har sina rötter här, inte delar våra värderingar och tycker illa om det mesta?? Är det pga av barnbidragen som hon får av oss som gillar landet? Eller är det pga Rublerna hon får insatt på sitt ryska konto, varje månad??

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s