Allt tycks vara frid och fröjd i landet lagom

Jag trodde i min enfald att våra tidningsmurvlar skulle ta sig i kragen och börja producera artiklar där landets många allvarliga problem skulle belysas samt politikers prestationer ifrågasättas med tanke på att det är politiska val i landet om drygt två månader, men likt de senaste dagarnas stiltje i nyhetsrapporteringen råder det uppenbarligen rejäl nyhetstorka i detta viktiga ämne trots att de så kallade utmaningana hopar sig överallt i samhället.

Men eftersom våra styrda medier har för vana att stryka makthavarna medhårs, har man säkert en tyst överenskommelse om att låta de ”hårt arbetande” beslutsfattarna få semester i lugn och ro utan att riskera skriverier från granskande journalister (har vi ens sådana?) – maktens män och kvinnor är så klart inte överbetalda för att vara tillgängliga året om, de stackarna som gör så mycket för sitt folk, klart att de inte ska ställas till svars för det kaos de har skapat.

Det är för övrigt inte bara i Sverige tystnaden märks av utan överlag även i internationell media är det som om alla håller andan i väntan på något och varken den ekonomiska krisen eller energikrisen får något större utrymme trots att det påverkar de flesta samt blir alltmer kännbart i plånboken.

Det som inte syns finns inte och det är väl så man vill att det indoktrinerade folket ska se på saken – allt är frid och fröjd i det forna mellanmjölkslandet där etablissemanget med gemensamma insatser sopar problemen under mattan år efter år.

#viharvälingaproblem

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s