EU-förbud mot rysk gas är omöjligt enligt Österrike

Det fortsätter vara tyst på nyhetsfronten överlag och det enda som ältas av media är covid, apkoppor och klimathotet, blandat med onyanserad rapportering från Ukrainakonflikten där man skyller energikrisen i Europa på Putin istället för att fokusera på de som ska bära hundhuvudet – det vill säga EU och våra politiska ledare som genom sina ogenomtänkta beslut försatt det europeiska folket i en mycket dålig sits.

Några som adresserar problemen rätt är Österrike och Ungern. När den österrikiska förbundskanslern Karl Nehammer på torsdagen träffade Ungerns premiärminister Viktor Orban under ett besök i Wien, deklarerade han att den europeiska unionen inte kan förbjuda rysk naturgas eftersom det steget skulle skada EU-medlemmarna mer än Ryssland.

-”Sanktioner måste drabba dem som de riktas mot mer, men inte skada dem som bestämmer dessa. Ett förbud mot gasleveranser från Ryssland skulle leda till en dominoeffekt i Europa. Österrikes ståndpunkt är att ett embargo mot gas är omöjligt. Inte bara för att Österrike är beroende av rysk gas, den tyska industrin är också beroende av den och om den kollapsar kommer den österrikiska industrin också att kollapsa med massarbetslöshet som ett resultat.”

Även Viktor Orban var kritisk och kritiserade gasransoneringsplanen som godkänts av EU tidigare i veckan, vilken syftar till att minska gasförbrukningen inom blocket med 15% från augusti till mars nästa år.

Enligt den ungerska premiärministern är den obligatoriska ransoneringen av naturgas det första tecknet på en krigsekonomi och Orban varnade för en möjlig lågkonjunktur och arbetslöshet i Europa.

Glädjande att några få ledare bland syltryggarna som utgör EU-ländernas styrande elit fortfarande står upp mot galenskaperna. Tyvärr finns det inte en chans att Sverige med Magdalena Andersson och den kontrollerade oppositionen i spetsen skulle ta bladet från munnen – här rätar vi istället in oss i ledet samtidigt som man medvetet förstör landet och ruinerar dess invånare medan folket tacksamt jublar.

#followthemoney

https://www.rt.com/business/559774-eu-ban-russian-gas-impossible/

5 reaktioner till “EU-förbud mot rysk gas är omöjligt enligt Österrike

 1. Enligt EU är det förbjudet för Sverige att begränsa elöverfing från Sverige till Tyskland och följden blir därför elbrist i Sverige. Tyskland köper så mycket el att Sverige kommer tvingas till avstängningar för svenska hushåll och industrier. Die dumme Schweden flinar antagligen tysksvinen. EU kommer förhoppningsvis att splittras totalt.

  Gillad av 4 personer

 2. Jag tror inte på att Österrike och Ungern egentligen går emot . Det är ett teaterspel mot att införa One World Order i stället för EU. Alla jordens regeringar har varit med i narrativet covid så för mig är de lögnhalsar i allt .

  Gillad av 1 person

  1. Jo så är det.
   ”…..Alla jordens regeringar har varit med i narrativet covid så för mig är de lögnhalsar i allt …”

   Men trollade som i sägnen om den flöjtspelande råttfångaren i Hamlen.
   Eller varför inte Horgadansen, dansa sig till döds följande hin håle. ”WHO”

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s