Paret Zelensky kritiseras för Vogue-fotografering mitt under brinnande krig

Samtidigt som Ukrainas invånare lider under det pågående kriget, har president Vladimir Zelensky och hans fru precis genomfört en fotografering för Vogue som kommer publiceras i oktobernumret och nu kritiseras paret för fotograferingen.

Den 26 juli publicerade modemagasinet Vogue ett inlägg om Olena Zelenska, fru till Ukrainas president Volodymyr Zelensky, där de porträtterade henne som en modig kvinna, talade om hennes ”kamp” under det pågående kriget mellan Ukraina och Ryssland samt hur hon alltid höll sig bakom scenen. Vogue lade upp filmer samt fotografier på både Olena och Volodymyr från den välplanerade fotograferingen, men de fem fotografierna har fått många att reagera då dessa var iscensatta och väl upplysta för att få Zelenska att se ut som en mäktig kvinna som stod bredvid sin man under svåra tider.

Författaren och producenten David Angelo twittrade: ”Zelensky är en sådan bedragare. Jag svär vid gud, vad gör vi här? Jag riskerar inte WWIII för en Vogue-inspelning. Vi betalade ungefär 90 miljarder dollar så att de kunde släppa Annie Leibovitz i Kiev.” (Annie Leibovitz som tog bilderna är en hyllad amerikansk fotograf känd för dramatiska kändisporträtt.)

Den republikanska ledaren från Kalifornien David Giglio skrev i en tweet: ”Jag är förvirrad. Det ukrainska folket sitter fast och utkämpar ett krig som de omöjligt kan vinna, men istället för att arbeta mot en livräddande lösning har Zelensky tid för fotograferingar med Vogue. Detta är ledaren i ”världsklass” som media berättade om??”

Margot Cleveland, korrespondent för The Federalist, skrev: ”Folk kritiserar Zelenskys glamourfilm i krigstid som narcissistisk, dålig smak och fel timing, men vad de glömmer är att den också är tondöv och elitistisk.”

Rebel News Australias chef Avi Yemini skrev: ”Jag respekterade Zelenskij i början av kriget när vi översvämmades med foton av den ukrainska presidenten i frontlinjen i taktisk utrustning. Det visade sig att bilderna var falska. Precis som han själv. Poserar nu för Vogue. Allt för att tillvarata miljarder från västerländska skattebetalare.”

Jag håller med kritikerna om att det är lite märkligt att man prioriterar ett dylikt spektakel mitt i ett brinnande krig där människor dagligen dör och problemen hopar sig för såväl Ukraina som omvärlden. Detta proxykrig väcker sannerligen en del frågor och man undrar när svenska medier ska börja granska Zelensky samt den ukrainska regimen mer kritiskt och efterfråga vart alla pengar respektive vapen som västländerna skickar egentligen tar vägen.

#followthemoney

#vibetalar

While Ukraine gets ravaged, Zelenskyy and his wife set up ‘wartime’ theme for Vogue photoshoot, now the PR stunt is drawing ire

3 reaktioner till “Paret Zelensky kritiseras för Vogue-fotografering mitt under brinnande krig

  1. Åtminstone en del av vapnen hamnar med all sannolikhet hos kriminella i Sverige och eventuella beslagtagna vapen säljs åter ut på marknaden av-polismyndigheten. Jag brukar svära och domdera men i fallen när polisen säljer kriminellas vapen tillbaka till kriminella saknar jag ord. Skall de också sälja pansarskotten nu tro? Polisen alltå. Man kan fråga sig hur det har kunnat gå så långt. En orsak är de sk journalister som inte granskat makten utan gjort det lätt för sig och istället granskat oroliga vanliga människor. Vad har svenska journalister gemensamt med politiker? drogmissbruk förstås och det gäller att hålla tätt så att inte sanningen kommer fram. Narkotikamissbruk på svenska tidningars redaktioner har ju varit mer eller mindre känt länge. Vad gör ägarna till exempel Bonnier? Är man tillfreds med situationen?

    Gillad av 1 person

  2. Zelensky hyllas i Vogue. Här finns en historisk parallell. Adolf Hitler hyllades i åtskilliga artiklar i amerikanska Time Magazin och 1939 hyllades Hitler som ”Man of the Year” i Time. Det är värt att komma ihåg att det var just 1939 som Förintelsen på allvar drog igång i Tyskland.https://unrealfacts.b-cdn.net/wp-content/uploads/2013/04/hitler.jpg

    Tyskarna fick fred när deras valde ledare Adolf Hitler avlägsnades. I en upprepning av historien kommer nog ukrainarna att få fred när deras valde ledare Zelensky har avlägsnats, vilken nu hyllas i Vogue. Man förundras ibland hur historien upprepar sig.

    Glöm heller inte att i Hitlers rike var nazisterna den ledande kraften. I Zelensky’s rike är även nazismen den ledande kraften.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s