En stor del av ansvaret för Ukrainakriget kan tillskrivas Stoltenberg

Författaren och före detta underrättelseofficeren för US Marine Corps, Scott Ritter, har skrivit en intressant artikel om Natos avgående generalsekreterare Jens Stoltenbergs roll i Ukrainakonflikten. Det är tydligt att Nato kontrollerar EU och det går inte att ta miste på budskapet – håll käften och betala.

”Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg tog nyligen på sig att föreläsa för Europaparlamentets ledamöter om behovet av att betala det pris som krävs för att Ukraina ska kunna fungera och slåss i sin pågående konflikt med Ryssland.

Vad han misslyckades med att erkänna var den stora roll han själv spelade för att åstadkomma denna konflikt. Norrmannen har en viktig roll. På många sätt kan man likna det med en brandkommissarie vars uppgift är att föra samman olika grannskapsbrandkårer till en stor ömsesidig hjälppakt, där en brand i ett distrikt automatiskt gör att resurserna i de närliggande distrikten skickas ut som svar. Det är artikel 5 i Natos stadga i ett nötskal. Som vilken medlemskapsbaserad byråkrati som helst, innebär processen att gå med i Nato att det krävs specifika åtaganden av alla inblandade parter. Pakten om ömsesidigt bistånd, liksom artikel 5, kan inte utlösas om inte den inblandade parten är medlem.

Föreställ dig nu ett scenario där en brandkommissarie pressade på för medlemskap i ett tveksamt branddistrikt och mitt i processerna för att göra detta distrikt till medlem bryter en jättebrand ut. Brandkommissionären uppmuntrar sina ingående distrikt att lämna över utrustning och resurser (men inte arbetskraft) till icke-medlemsdistriktet för att bekämpa branden. Branden är stor. Brandchefen efterfrågar mer resurser.

Och tänk dig nu att det visar sig att brandkommissarien är en mordbrännare som hjälpte till att elda från början. Det är i stort sett det scenario som Nato står inför i dag, där det USA-ledda blocket kämpar för att hantera konsekvenserna av 14 års fundamentalt felaktig politik, där man lovade Ukraina ett eventuellt medlemskap trots att man visste att Ryssland bestämt var emot ett sådant drag.

Nato såg sedan hur dess medlemmar hjälpte till att genomföra en kupp i Ukraina i februari 2014 och ersatte en vederbörligen folkvald president med en skara politiker handplockade av Washington. Kuppen i fråga möjliggjordes endast med inblandning av radikala ukrainska högernationalister vars härstamning kan spåras tillbaka till Nazityskland och med hemligt CIA-stöd efter andra världskriget som varade från 1945 till i dag.

Inblandningen av dessa nynazistiska element kan liknas vid att brandkommissionären skickade ett team av andra mordbrännare för att skenbart hjälpa till att förbereda den blivande medlemmen för att ansluta sig till branddistriktet, bara för att få dem att i hemlighet konspirera sinsemellan för att istället bränna ner hela stadsdelar inom branddistriktet i kandidatdistriktets territorium.

I åtta år övervakade Jens Stoltenberg ett system som låtsades sträva efter fred i Ukraina efter kuppen genom Minskavtalet, bara för att i hemlighet konspirera med Ukraina, Frankrike och Tyskland för att förhindra stängning av överenskommelserna i syfte att köpa tid för Ukraina att bygga en militär med Natostandard som kan ge ett massivt knockoutslag mot utbrytarregionen Donbass samt kanske till och med Krim.

Stoltenberg hjälpte till att tända eld på tändstickan som satte Ukraina i brand och nu visar det sig, under ett möte med ledamöter av EU-parlamentet, att Natos generalsekreterare straffade parlamentarikerna genom att be dem sluta klaga och stödja Ukraina.

Det som förblev osagt var att Stoltenberg och Nato var ansvariga för eldsvådan som har svept över Ukraina. Med Kiev redo för en offensiv mot Donbass, var det bara Rysslands beslut att inleda sin egen speciella militära operation som hindrade planen från Nato/Ukraina från att förverkligas. Mordbrännaren kan dock inte erkänna att det var han som anlade branden, istället flyttade Stoltenberg inte bara över ansvaret för Ukrainakonflikten på Ryssland, utan hade sedan fräckheten att konstatera att branden han startat utgjorde ett hot mot hela Nato när han inför EU-parlamentarikerna slog fast att ”det ligger i vårt intresse att hjälpa Ukraina eftersom ni måste förstå att om Ukraina förlorar detta är det en fara för oss”.

Stoltenberg ignorerade det faktum att han till stor del var ansvarig för katastrofen som drabbade Ukraina när Ryssland inledde sin militära operation, planterade sin fana bestämt på en kulle av hyckleri och proklamerade: ”Om du inte bryr dig om den moraliska aspekten av detta, att stödja människor i Ukraina, bör du bry dig om dina egna säkerhetsintressen. Betala för stödet, betala för det humanitära biståndet, betala konsekvenserna av de ekonomiska sanktionerna, för alternativet är att betala ett mycket högre pris senare.” Vad Stoltenberg egentligen sa var: ”betala för mina misstag, dina misstag, våra misstag.” Men att erkänna ett misstag är inte en del av den moraliska fibern hos en mordbrännare.”

#followthemoney

https://www.rt.com/russia/559598-jens-stoltenberg-calls-allies-pay/

10 reaktioner till “En stor del av ansvaret för Ukrainakriget kan tillskrivas Stoltenberg

  1. Underbart förklarat Jenny….
    Nato, CIA, och vissa personer i USA står självklart upp för Cabalen, då de är en del av den, men hoppas deras stormaktstid nu lider mot en positiv upplösning för oss undersåtar och våra avkommor…

    Gillad av 2 personer

    1. Detta är kanske ett i första hand krig om territorium för Nato och för ffa USA men för Ryssland handlar det även om ett krig för sunda värderingar och mot västvärldens bögatåg och rasblandning. Vem trodde att det var de forna kommunistländerna som skulle stå upp för friska och sunda värderingar? Var har vi SD i dessa frågorna? Jag söker ett konservativt parti som vågar ta i dessa frågor. Trodde ett tag på SD men de som lyser klarast nu är är partiet Nyans. Tyvärr behöver svensken hjälp. Man behöver inte ens tvivla på Partiet nyans inställning i bögafrågan. Många etniska svenskar lockas av Nyans. Kolla bara flashback. Det är enbart stollen och sionisten Ranstorp som hatar på allt som kan vända Sverige till ett bättre land. SD tiger i viktiga frågor.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s