Serbiens inrikesminister visar kurage – står emot press från utländsk underrättelsetjänst att ta avstånd från Ryssland och Kina

Serbiens inrikesminister Aleksandar Vulin avslöjade i lördags att en stor utländsk underrättelsetjänst har pressat honom om hans inställning till Ryssland och Kina samt deklarerat att han förväntar sig en stor mediekampanj mot honom den kommande veckan.

-”En av de största underrättelsetjänsterna i världen, om inte den största, sade till mig att min hållning var oacceptabel och att om jag inte ändrar den samt överger den politik jag för, så kommer jag inte att vara en medlem av regeringen och de kommer att göra absolut allt för att smutskasta mig. Jag har inte arbetat och kommer inte att arbeta för någon utom för det serbiska folket, den serbiska staten och jag kommer inte att vara helt lojal mot någon, förutom presidenten för alla serber, Aleksandar Vucic.”

Ministern uppmanade också landets president att hålla Serbien neutralt samt upprätthålla goda relationer med Ryssland och Kina oavsett externa påtryckningar.

Höga serbiska tjänstemän har upprepade gånger sagt att landet står inför ökade utländska påtryckningar mitt i den pågående konflikten mellan Ryssland och Ukraina. Belgrad har dock stått på sig och vägrat ansluta sig till några antiryska sanktioner eller andra fientliga handlingar från det kollektiva väst och hävdar att Serbien kommer fortsätta att driva sina egna intressen samtidigt som de har kvar sina långvariga band med Moskva.

Vulin har tagit en särskilt stark position mitt i den pågående krisen och i början av juli sade ministern att såväl USA som EU öppet pressat Serbien, men att landet är mycket tydliga med att de inte kommer att engagera sig i en konflikt med Ryssland, inte kommer att engagera sig i andras krig och inte kommer att vara någon annans fotsoldater.

Rakryggat av inrikesministern att stå pall mot trycket och hålla fast vid sina värderingar där lojaliteten till folket kommer i första hand – något som såväl det korrupta EU som det svenska etablissemanget vänt ryggen till för länge sedan. Inte konstigt att det ser ut som det gör i världen när den styrs av främst köpta politiker med en smutsig agenda numera och när dylika ledare med kurage dyker upp hajar man till då man inser vad som gått förlorat.

https://www.rt.com/news/559571-serbia-foreign-spy-campaign/

6 reaktioner till “Serbiens inrikesminister visar kurage – står emot press från utländsk underrättelsetjänst att ta avstånd från Ryssland och Kina

  1. Om jag inte minns helt fel har Serbien ingått handelsavtal med Kina. Kineserna vill bygga en järnväg till Serbien som senare ska ansluta till Finland, detta pratades om innan debaclet i Ukrina . Någon annan som minns?

    Gillad av 1 person

  2. Dessutom är Serbien nära lierat med Ryssland, samma krylliska skriftspråk. Efter inbördeskriget tror jag Serbien s tillit till väst är noll, däremot ser man en bättre framtid i ett samarbete med Kina och BRICS, USA och EU håller på att totalt förgöra sina ekonomier, 2023 blir prövningens år! Ett europa med total dysfunktionell energipolitik lär knappast konkurera på världmarknaden med dyra produkter vilket både Kina och USA applåderar.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s