Erdogan deklarerar att Turkiet inte kommer kompromissa med Sverige och Finland

President Recep Tayyip Erdoğan sade i en intervju i dag att Turkiet fortfarande har konkreta förväntningar på Sverige och Finland när det gäller Turkiets oro för terroristgrupper i samband med att de två länderna har lovat att möta Ankaras krav för att godkänna dem som Natomedlemmar.

-”Vi väntar på svar på våra utlämningsförfrågningar och de två länderna ska inte förvänta sig att Turkiet ska göra kompromisser. De två länderna bör inte förvänta sig att Turkiet ska stödja deras Natoanslutning om de inte hindrar terrorister från att utföra anti-turkiska aktiviteter. Ankara är också oroade över Tyskland, Frankrike, Italien och andras hållning gentemot Ankaras oro över terrorism. Vi har noterat att svenska och finska delegationer nämnt att andra europeiska länder har en liknande hållning.”

Med tanke på att den senaste pro-PKK demonstrationen i Sverige väckt Erdogans vrede och att Sverige aktivt hjälpt den terroristanklagade Yilmaz Aytan – som Turkiet begärt utlämnad från Sverige – att komma undan turkiska myndigheter i hemlandet 2018, smugglat ut honom ur landet samt gett honom ett snabbspår för asylprövning i Sverige som gett honom permanent uppehållstillstånd, ser det nog inte så ljust ut för Sveriges möjligheter att bli godkända av Erdogan i Natoprocessen.

I vanlig ordning kommenteras inte saken från svenskt håll och tanken är väl att svenska folket ska invaggas i tron att allt går som det ska så att Magda kan stoltsera som landsmoder lagom till valet.

#viharvälingaproblem

https://www.dailysabah.com/politics/diplomacy/turkey-waiting-on-finland-sweden-to-meet-its-expectations

https://samnytt.se/sa-totalblaste-sverige-erdogan-hjalpte-terrorjagad-turk-rymma/

En reaktion till “Erdogan deklarerar att Turkiet inte kommer kompromissa med Sverige och Finland

  1. Turkiet är väl en suverän stat precis som Sverige 7-8 gånger fler dock… Finland är också en suverän stat… En ansökan till NATO borde ske utifrån varje lands vilja dvs kan vi ha NATO-länder runt om oss de baltiska länderna, Polen, Danmark, Norge och alla länder i EU, nästan iaf varför skulle Finland och Sverige plötsligen söka samtidigt? OCH Schweiz mitt i EU och NATO inte med i någotdera

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s