Desperata EU söker med ljus och lykta efter gasleverantörer

I sin jakt efter nya gasleverantörer efter att ha bränt sina broar med Ryssland, har EU nyligen ingått ett samförståndsavtal med det ”demokratiska” Azerbajdzjan om att fördubbla importen av naturgas som jag skrev om förra veckan och den skrupelfria politiska eliten i Bryssel vänder sig nu också till det korrupta Nigeria för att öka importen av flytande naturgas (LNG) därifrån.

Enligt den biträdande generaldirektören för Europeiska kommissionens energiavdelning, befinner sig Europa i ett trångt läge när det gäller gas och EU är redan Nigerias största LNG-köpare med 60% av alla LNG-leveranser till Europa, vilket står för 14% av blockets gasimport som man nu vill utöka och därför förs samtal med Nigeria.

EU är världens största LNG-importör och 2021 köpte blocket 80 miljarder kubikmeter LNG. Bland de stora LNG-leverantörerna återfinns USA (28 %), Qatar och Ryssland (20 % vardera), Nigeria (14 %) och Algeriet (11 %). Ryssland är Europas största leverantör av naturgas (41% av all gasimport från EU 2021).

Det är absurt att EU ingår avtal med skurkstater som dessutom är så långt bort samtidigt som man orerar om klimatförändringar och utsläpp – för att inte tala om vikten av att bekämpa korruption och värna om mänskliga rättigheter. Mig veterligen går dessa fraktfartyg inte på el.

#hycklare

https://www.rt.com/business/559556-eu-nigeria-lng-russian-gas/

5 reaktioner till “Desperata EU söker med ljus och lykta efter gasleverantörer

   1. Visst är de flesta av de stater man nu väljer att samarbeta med inga dygdemönster, tvärtom. Skillnaden mot Ryssland är ju att de har angripit Ukraina. De andra länderna angriper ju inte sina grannar utan bara den egna befolkningen.

    Gilla

   2. Verkligen? Saudiarabien som ska leverera olja enligt nya avtal har stor del i Jemenkriget, Nigeria hade biafrakriget och Azerbajdzjan har sitt krig med Armenien.

    Tänk att du fortfarande inte insett att den ukrainska regimen inte vill väl och att Ryssland har goda – om än inte legitima – skäl att starta en militär operation i landet.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s