Turkiet kräver rättsliga åtgärder mot PKK-anhängare efter ny demonstration

Demonstrationerna till stöd för de enligt Turkiet terrorklassificerade organisationerna PKK/PYD/YPG fortsätter i Sverige och den 21 juli gick ett demonstrationståg genom Stockholm (Göteborg enligt turkisk media) som fått Turkiet att se rött och uttrycka en kraftig reaktion på terroristpropagandan. I dag kallade Turkiets utrikesdepartement således upp en svensk diplomat i Turkiets huvudstad Ankara för möte.

Enligt diplomatiska källor kräver Turkiet att gärningsmännen identifieras och att nödvändiga rättsliga åtgärder vidtagas enligt de åtaganden som registrerats i trepartsmemorandumet som undertecknades vid Natotoppmötet som hölls i Spanien mellan Turkiet, Sverige och Finland.

Föga förvånande har den svenska regeringen inte kommenterat utspelet och i svensk media är det ganska tyst. Locket på som vanligt.

https://www.dailysabah.com/politics/diplomacy/turkey-summons-swedish-charges-daffaires-over-terrorist-propaganda

5 reaktioner till “Turkiet kräver rättsliga åtgärder mot PKK-anhängare efter ny demonstration

 1. Med på bilden finns en tunnelbaneskylt, så det var i Stockholm. (Göteborg kommer aldrig att kunna bygga något dyligt, bl.a. pga Göta Älv och militära byggnationer.

  Gillad av 1 person

   1. För all del, men omgivningen såg bekant ut, så jag var tvungen att titta närmare. Det retar mig dock, att jag inte kan lista ut var fotot är taget …

    Gilla

 2. Vilken tur att de tafatta djävlarna inom regering och SÄPO får lite draghjälp av Turken. Nu fattas det bara att Turkiet sätter press på Sverige att ta itu med knarkande partiledare som riskerar att utsättas för utpressning. Korruptionen är ytterst allvarlig. Jag har idag mailat en lista till Turkiets ambassad på namn på svenska journalistar som direkt eller indirekt stödjer PKK.Jag har lagt till några namn inom kriminalvården som jag vet öppet stödjer PKK.
  https://www.journalisten.se/debatt/overlamna-inte-publicister-till-erdogan

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s