Dubbla måttstockar tycks vara en paradgren för många västerländska nationer

I skuggan av Ukrainakrisen pågår många andra konflikter och krig runt om i världen med stort lidande för befolkningen. Manbij i Syrien kan bli nästa konflikthärd som står på tur och för det kurdiska folket är oron stor för attacker inom kort.

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har upprepade gånger lovat att inleda en ny offensiv i norra Syrien som sägs vara en operation för att skydda sitt land från kurdiska miliser som har fört ett decennier långt uppror mot den turkiska staten. Turkiet har inlett en rad offensiver i Syrien under de senaste sex åren, senast 2019 när det genomförde ett omfattande luft- och markanfall mot kurdiska miliser.

43-årige Ghazwan Al-Atman trodde att han hade hittat en fristad för sin familj i Manbij där han bosatte sig 2018 efter att ha blivit fördriven fyra eller fem gånger. Han byggde ett hus och etablerade sitt företag från grunden, men är nu redo att fly igen eftersom han fruktar för sina barns liv.

-”Vårt folk är helt utmattade. Vi har haft trygghet här. Nu vet vi inte vart vi ska ta vägen. Kriget har förstört mig. Allt vi vill ha är stabilitet i det här landet.”

Hotet om ett nytt angrepp har intensifierats, och Turkiet sade i torsdags att de aldrig söker tillstånd för sina militära operationer trots att de inte lyckats få grönt ljus från Ryssland och Iran denna vecka. Turkiska medier skrev att någon potentiell operation sannolikt inte kommer att äga rum före slutet av augusti eller början av september. Analytiker har varnat för att en attack mot tätbefolkade Manbij skulle orsaka massfördrivning och lidande.

Det är inte första gången Ankara har hotat att attackera Manbij, en stad med arabisk majoritet som drivs av kurdiska soldater som drev ut Daesh-gruppmilitanter 2016. Mellan 2016 och 2019 inledde Ankara tre militära offensiver som de sa var för att utrota det kurdiska folkets skyddsenheter, huvudkomponenten i de autonoma kurdernas de facto armé, de syriska demokratiska styrkorna (SDF). Analytiker har sagt att även utan Moskva och Teherans godkännandestämpel kan Erdogan fortfarande inleda en begränsad attack. SDF har grävt skyttegravar i utkanten av Manbij i beredskap för en potentiell attack och har erfarenhet av att slåss mot IS, men de Ankara-stödda styrkorna har tunga och högkvalitativa vapen.

Utöver det mänskliga lidandet och det faktum att det kurdiska folket inte har någonstans att ta vägen eftersom de inte har någon egen stat, stör hyckleriet från länder i väst – främst USA, EU och vår svenska regering samt så kallade opposition – mig enormt mycket.

När Ryssland gick in i Ukraina under premissen att skydda invånarna i östra Ukraina och skydda sitt land mot Natos utvidgning tog det hus i helvete med historiska sanktioner samt kraftfulla reaktioner inklusive uteslutning från diverse internationella samfund, men Turkiet har fått hållas i åratal utan några större reaktioner förutom menlösa fördömanden – till råga på allt ska Sverige nu samarbeta med samma land som man dessutom kryper för så att man ska få Natomedlemskap. Vidrigt!

#hycklare

#itsokwhenwedoit

https://www.arabnews.com/node/2127741/middle-east

5 reaktioner till “Dubbla måttstockar tycks vara en paradgren för många västerländska nationer

 1. Att hyckla är en paradgren bland politiker och den humanitära stormakten levererar….. se bara hur man genom att plocka bort lågpresterande i PISA fått ett bättre resultat.. VA?? NO shit sherlock!
  Rubrik: ”Positiv svensk PISA-trend håller i sig”…
  länken https://www.skolverket.se/skolutveckling/forskning-och-utvarderingar/internationella-jamforande-studier-pa-utbildningsomradet/pisa-internationell-studie-om-15-aringars-kunskaper-i-matematik-naturvetenskap-och-lasforstaelse den som inte ser att detta är något annat än en mätning av15-åringars färdigheter bör söka hjälp…..

  Gillad av 4 personer

 2. Jo, mig veterligen-om man man vill tillskriva sig epitet land måste man vilja/kunna försvar sin gräns…. kan/vill Vi det idag?
  För att tillämpa Svea rikeslag lär man ha Svea rike först….
  Har Vi det?
  Taget alla sk ”utsattaområden(ockupation) ” där svensklag INTE gäller….
  Därav multipla måttstockar bla, i min bok..

  Gjorde inte Putin vad Adolf gjorde när han tog Ryssland ur det befintliga monetära systemet=£ senare $ hegemonin?
  Bra/dåligt?
  Tänk BRICS mfl idag…
  Skuldmättnaden är här.

  F’låt

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s