Medan vi i Sverige får förbereda oss för en kall och tidvis strömlös vinter ser Ungern till att säkra energitillgången

Niclas Damsgaard, chefsstrateg på Svenska kraftnät som för närvarande håller på med ett analysarbete tillsammans med sina kollegor för att beräkna risken för elbrist den kommande vintern, sade i en intervju som publicerades i går att södra Sverige från och med i höst riskerar att drabbas av strömavbrott och skyhöga elpriser man aldrig tidigare upplevt på grund av elbrist. Anledningen är det ekonomiska kriget mot Ryssland och en ökande andel vindkraft som skapar osäker elförsörjning eftersom det inte blåser under kalla vinterdagar, vilket gör att vindkraftverken står stilla.

Men medan våra styrande politiker sänker Sverige med sitt vurmande för den ”gröna omställningen” som gjort att Europa allt mer förlitar sig på väderberoende vindkraft, vilket kommer slå hårt mot Europa i vinter, finns det länder som trotsar EU:s idiotiska beslut och faktiskt sätter folkets välmående främst.

En dag efter att EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen uppmanat alla EU-länder att minska sin gaskonsumtion med 15% för att göra länderna mindre beroende av rysk gas, har Ungern nämligen flaggat för att man vill köpa mer gas av Ryssland.

I går var därför ungerns utrikesminister Péter Szijjártó i Moskva för att förhandla om 700 miljoner kubikmeter naturgas utöver det befintliga leveransavtalet som man redan har med Ryssland.

Rysslands utrikesminister Sergei Lavrov sade under ministrarnas gemensamma presskonferens att Ryssland ska överväga Ungerns begäran.

Det är synd att vi i övriga EU begåvats med syltryggar till politiker som hellre kryper för von der Leyen och den politiska eliten än står upp för folkets samt landets bästa genom att säkerställa att medborgarna alltid har tillgång till el och värme. Att vi dessutom ger dessa klåpare förnyat förtroende när det är dags att gå till valurnorna tyder på att vi inte insett vidden av problemet och dess konsekvenser. Uppenbarligen har vi inget emot att gräva vår egen grav.

#followthemoney

https://sverigesradio.se/artikel/trots-eus-rekommendationer-ungern-vill-kopa-mer-rysk-gas

https://samnytt.se/svenska-kraftnat-elavbrott-och-40-kronor-per-kwh-hotar-sydsverige/

2 reaktioner till “Medan vi i Sverige får förbereda oss för en kall och tidvis strömlös vinter ser Ungern till att säkra energitillgången

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s