EU är ingen vinnare i det ekonomiska kriget

Förra veckans möte mellan USA:s president Joe Biden och Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman resulterade inte i någon större upptining av den spända relationen. Saudis goda handelsrelation med Ryssland består dock och i går ringde Rysslands president Vladimir Putin till den saudiske kronprinsen för att diskutera situationen på de globala oljemarknaderna.

De två ledarna har nu kommit överens om att OPEC och dess allierade bör fortsätta att arbeta tillsammans för att upprätthålla stabilitet på de globala energimarknaderna. Man diskuterade också bilaterala relationer och fokuserade på att utvidga ömsesidigt fördelaktiga handels- och ekonomiska band.

Med andra ord kom man överens om att sälja mer rysk olja till USA, som i sin tur importerar den till Europa – allt för en rejält saltad nota som vi betalar tack vare EU:s ogenomtänkta beslut som även innefattar ökad import av naturgas från skurkstater. Men kom ihåg vad EU-ledarna deklarerat – på sikt kommer EU:s sanktioner ha effekt, vi måste bara ge det lite tid… 🤦‍♀️

#followthemoney

https://www.arabnews.com/node/2127081/saudi-arabia

3 reaktioner till “EU är ingen vinnare i det ekonomiska kriget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s