Klimatindoktrineringen smygs in från alla håll

Jag skapade ett tillfälligt extrakonto på Facebook eftersom jag skulle kontrollera en sak och lade då märke till att man har en annan vy bland genvägarna i sin profil som ”ny” användare som inte finns på mitt riktiga konto. Exempelvis finns något som heter ”Centret för klimatvetenskap” där man får reda på ”fakta” om klimatförändringar, vad som är myter/felaktiga påståenden och vilka källor som är trovärdiga (IPCC m.fl).

Men det är inte bara Facebook som smyger in klimatindoktrineringen där vi ska skrämmas till att tänka ”rätt”, liknande budskap ses i filmer, TV-serier, böcker, tidningar och i skolundervisningen m.m. De illröda väderkartorna i TV:s nyhetsprogram för temperaturer mellan 22-30 grader, som förr ansågs vara normala sommartemperaturer, är ett färskt exempel på hur vi ska indoktrineras att tro på klimatkrisen istället för att fokusera på riktiga kriser som till exempel finanskrisen och energikrisen som kommer ställa till det rejält framöver.

Man borde hoppas på att det finns tillräckligt många vakna människor som ser igenom skådespelet, men facit har alltför ofta visat hur de flesta hellre förnekar än inser att de blir dragna vid näsan.

#followthemoney

Bildkälla: Facebook

13 reaktioner till “Klimatindoktrineringen smygs in från alla håll

 1. Hjärntvätten om klimatet fortsätter i oförminskad skala. Man får verkligen hoppas att människor vaknar och inser att vädert är vanligt väder och ingen klimatkris. Men att hoppas om människors uppvaknande är kanske att hoppas på för mycket, känns det som som.

  Gillad av 4 personer

 2. Jag har försörjt mig med att köra buss inom SL. Huvudsakligen i Norrtälje.
  Det var Socialdemokraterna som införde privatiseringen av offentliga sektorn. De hade i valet 1994 lurat mig att de var emot privatiseringen. Nu blev det väldigt mycket utbildning för att man ska få köra buss och i utbildningen ar det spikat att CO2 orsakar klimatförändringar.
  Jag upplevde att det var en debatt i samhället om detta så jag protesterade. Till en början skriftligt när vi fick utvärdera kursen. Jag borde efterlyst feedback på min värdering. Så småningom tog man bort att vi skulle värdera.
  Jag tog också upp det med de andra som deltog i kursen att vi skulle göra gemensam sak i det här. Men de ville inte lägga tid på det, de struntade totalt i det. Det var viktigare att komma hem till sitt.
  Det är transportstyrelsen som bestämmer vad vi ska lära oss.
  Vi får också titta på en fånig film där en invandrare hotar två poliser att han ska dra ner sina brallor. Jag hör inte vad poliserna svarar för det är så lågt ljud. Då är det politiskt korrekta att svara att polisen gör ett bra jobb.
  jag tyckte tvärtom och kursledaren blev sur och sa : jaså du tycker så, ja du har ju rätt till din åsikt.
  Men det hade jag inte för när jag en tid senare ifrågasatte att bli kollektivt använd till att ha företaget Nobinas globalistvärderingar om klimat, hälsa och säkerhet.
  VD Henrik Dagnäs håller med om att Nobina har inte med mina politiska åsikter att göra men han tyckte jag skulle läsa om hans ledare i personaltidningen med en annan synvinkel där han hyllar lilla Greta och World Economic Forum. Jag hade inte läst ledaren och jag blev chockad. Mitt svar behagade Henrik Dagnäs inte svara på. Undra vad han tycker är politik.

  Gillad av 5 personer

  1. Jag får förtydliga jag fick sparken från företaget. Ett fyra minuter långt mobilsamtal. Hade jag kört bussen onykter hade jag fått bättre behandling enligt arbetsrättsregler. Det påstods att jag kallat mina arbetskamrater för idioter. När jag skulle läsa upp vad jag skrivit för en gruppchef hade han inte tid, han hade ett möte.

   Den fackliga representanten sa att jag inte var uppsagd men jag skulle inte få fler tjänster och förnyat halvårskontrakt. Han sa det inte till mig utan jag hörde på omvägar att han försvarade företaget så.
   Jag lämnade facket för många år sedan och gav mig själv en löneförhöjning. Bussförare är ett bristyrke så jag var inte orolig. Kan tänka mig att det är ett bra jobb för invandrare och de kommer inte att ställa några krav heller. De är nöjda med att slita hela dagarna och deras fruar sköter hem och barn.
   När jag fick sparken hade de så ont om folk så de erbjöd dubbelt betalt. Markeringen av Nobinas värderingar var viktigare än att se till att de hade förare på alla tjänster.
   Något år tidigare hade chefredaktören/kommunikationsstrategen Elin Aarflot på personaltidningen skrivit att vi skulle stödja Greta. Inte genom att strejka utan skjutsa de strejkande. Jag mailade vad jag tyckte om att lyssna på en tonårsflicka. EA sa åt mig att krypa tillbaka under min sten.
   Hon blev sedan pressekreterare till Lena Hallengren på Socialdepartementet. En av ljugpottorna på presskonferenserna som var under pandemin tills vaccinationen kom igång. Då skulle det inte rapporteras mer.
   Ny redaktör på personaltidningen blev Carin Tellström som kopierade Socialstyrelsens brev och lade upp på vår hemsida. Det brevet anmälde jag till Socialdepartementet för att de skrev lögner.
   Det stod att jag skulle dö i covid om jag inte vaccinerade mig.
   Jag mailade till CT att de klampade in på min integritet när de pekade med hela handen att jag skulle vaccinera mig. Hon svarade att de gjorde det för de visste att många ville vaccinera sig. De ville bara hjälpa till. Googlade på CT och det förefaller som hon ville göra Ljusterö i Roslagen till en vindkraftspark. Själv bodde hon inte i Roslagen.

   Det var 6 stycken förare som skulle behandla värderingarna som redan var uppklistrade. Där stod att vi hade en öppen dialog om värderingar och jag frågade min gruppchef hur jag fick kontakt med gruppen och det skulle gå genom henne. Så jag lämnade mina synpunkter och sedan hördes inget mer än att jag märkte sura miner och viskande om att det var höger. Antar att de menade mig. Jag har aldrig röstat på högern .
   Så då satte jag upp en lapp på bussförarnas anslagstavla där jag kritiserade mina arbetskamrater för att de alltid tystat mig om klimatförändringarna och att jag har andra åsikter än Nobina. jag varnade också för WEF och då visste jag inte om ledaren i personaltidningen.

   Vi har en kamratförening på garaget med en fb sida som jag strax blev blockad från. Enligt en admin har jag konspirationsteorier, är aggressiv och passar inte in i gemenskapen.
   Jag svarade jag har rätt till ett arbete utan att vara globalist.
   En del förare tyckte som jag men de lyfte inte ett finger för att stödja mig
   Jag berättar det här för att visa hur rotade Socialdemokraterna är i svenska folket.

   Gilla

 3. All heder åt dig, Maj, som ifrågasätter de dumheter som de propagandaskadade och deras företrädare uttrycker och ivrar för att alla andra skall acceptera utan prut!

  Gilla

 4. I morse satt en Björn W.från DN och pratade sej varm illröd/grön om klimat förändringar (Tv4 nyheter) helt sjukt som han höll på!! Verkade nästan speedad (eller radarstyrd)

  Gillad av 3 personer

  1. Piper skriver…

   ”Man borde hoppas på att det finns tillräckligt många vakna människor som ser igenom skådespelet [klimatkrisen]”

   Undantaget väderfenomen (t.ex. varmt väder och orkaner), är det inget ”skådespel” som ”klimataktivister” (Piper 22/7) ser i det facit som utgörs av diagram som visar att mängden koldioxid i atmosfären har ökat enormt sedan 1950-talet, efter en period om 800.000 år (NASA, 2010) med stabil (om än något fluktuerande) mängd.

   Men, i en skala om 300 miljoner år är CO2-nivån i vår tidsperiod den lägsta, och sjunkande sedan 100 miljoner år (Michigans universitet, 2016) med en knapp märkbar uppgång i dag.

   (Jordens växtlighet har ökat med 7% de senaste 10-20 åren enligt NASA — något att tänka på för klimataktivister, om naturen ska kunna föda 9-11 miljarder människor i framtiden.)

   Och, den klimatvetenskap som finns är prognoser, till skillnad från historiskt facit. Alltså mer eller mindre kvalkficerade gissningar (datorsimuleringar) om hur en av naturens mest komplexa och kaosartade system kommer eller inte kommer att påverkas oroväckande negativt av mänsklig aktivitet om 5 10 50 och 100 år.

   Med andra ord har jordens alla lifsformer klarat sig bra även före 800.000 år.

   *

   Angående Pipers syn på ”…riktiga kriser” (finans- och energikrisen)…

   Det finns inget större och viktigare för människan än att känna gemenskap/tillhörighet, trygghet och att kunna ha tillgång till samhället utan krav på integritets-inkräktande (bl.a. övervakning och spårning) tekniska hjälpmedel.

   Demografin, otryggheten och digitaliseringen [*] av landet är inte bara kriser, de är fundamentala och definitiva (oroväckande irreversibla i sin karaktär) förändringar av vårt land. — Det enda som kommer att återstå är naturen och arkitekturen.

   Det skulle vara svensk historias största underdrift att beskriva detta som att det ”…kommer ställa till det rejält framöver”.

   [*]
   Digitaliseringen håller på att skapa — med de flesta medborgares villiga medverkan — ett helt nytt samhällssystem (en ”Digikrati”, digitalt styre) som kräver av medborgaren intresse, kunskap och ekonomi att använda modern teknik för att till exempel parkera bilen vid ett köpcentra, åka buss eller att få en identitetshandling utfärdad av staten.

   Är detta diskriminering? Är detta en demokrati?

   (Rekommenderad YouTube-video, 6 minuter, från 2022-06-07 på den vältalige och gamle engelsmannen Simon Webbs (författare, historiker) kanal ”History Debunked”…
   ”How we sacrificed privacy and freedom for the sake of mobile phones and debit cards”.)

   Gilla

   1. [Jag sjabblade. Jag råkade svara på ”Malin”s kommentar kl. 13:30. Om Piper kan korrigera detta vore det toppen.]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s