MP levererar typiskt valfläsk – utlovar havens mandatperiod

Inför politiska val åligger det gemene man att kritiskt granska partierna i sömmarna för att se vad de åstadkommit under mandatperioden, förr var media bra på det tills de började stryka beslutsfattarna medhårs, så numera får medborgarna själva ta sig i kragen för att inte samma gamla klåpare ska sitta kvar år efter år oavsett hur dåligt de presterat. Tyvärr är det dock inte så det fungerar, utan majoriteten av befolkningen bara glider med strömmen utan kritiskt tänkande.

Hur som helst är Miljöpartiet (MP) ett klockrent exempel i sammanhanget – under sina år som regeringsparti gjorde de inte mycket för att belysa och bearbeta våra miljöproblem.

Exempelvis har det i åratal varit känt att 80-90% av Östersjön är drabbad av övergödning och omfattande bottendöd, där det är oklart hur länge till det unika ekosystemet kan överleva.

Redan år 2020 efterlystes en gemensam aktionsplan för Östersjön eftersom både Ryssland och Danmark släppt ut ofattbara mängder orenat gödsel- och bajsvatten i Östersjön medan Sverige misslyckats med sina åtaganden att årligen minska utsläppen av fosfor samt kväve med drygt 400 respektive knappt 7 600 ton.

Dessutom dumpar Sverige miljontals kubikmeter giftigt bottenslam i Östersjön trots att det strider mot Miljöbalken och internationella konventioner.

Studier visar också att politiken för att rädda havet inte fungerar och ingen tycks vilja kännas vid hur havsbaserade vindkraftverk påverkar det marina livet.

Ändå har Miljöpartiet under sina år i regeringen duckat för dessa allvarliga problem och förtjänar knappast att kalla sig ett miljöparti.

Men nu är det valtider och partiet längtar tillbaka till maktens korridorer, så vad passar då bättre än lite valfläsk?! Partiet basunerar nu ut att man omedelbart vill se ett totalstopp för alla industritrålare på svenska vatten, utan möjlighet att kunna ge dispenser samt ett förbud mot industrifiske i hela Östersjön inklusive en avvecklingsplan. Ett sådant förbud fanns för övrigt fram till EU-inträdet men slutade att gälla 1997. Trålningsstoppet ska enligt MP bara gälla den storskaliga fiskmjöls- och oljeindustrin och inte det småskaliga fisket för konsumtion.

I åtgärdspaketet föreslår partiet också en satsning om fem miljarder kronor varje år för att ”städa upp för gamla miljösynder” och restaurera kusterna. Det kan handla om att sanera miljöfarliga vrak eller anlägga nya våtmarker.

Samtidigt vill MP inrätta ett skyddat område av hela Östersjön, från Bottenviken i norr till Egentliga Östersjön i söder. Skyddet ska ligga kvar tills ekosystemet har återhämtat sig.

MP anklagar också Socialdemokraterna (S) för att ha gjort för lite för fiskebestånden i de svenska vattnen då S tidigare har motsatt sig att flytta ut trålgränsen längs ostkusten för att skydda lekande sill och strömming. MP vill ändock samarbeta med S efter valet och Bolund kallar nästa mandatperiod för ”havens mandatperiod”.

Men hur trovärdigt är partiet när man hållit tyst om allt detta i flera år, men så fort valet närmar sig slår man på stora trumman? Inte trovärdigt för fem öre och partiet bör sparkas ut ur riksdagen omgående om vi vill ta några stapplande steg mot ett bättre Sverige.

#hycklare

https://www.gp.se/nyheter/sverige/mp-inf%C3%B6r-totalstopp-f%C3%B6r-tr%C3%A5lning-i-%C3%B6stersj%C3%B6n-1.77318789

5 reaktioner till “MP levererar typiskt valfläsk – utlovar havens mandatperiod

 1. För all del någon form av begränsning, främst industriellt trålstopp för detta dike.
  Östersjön är ett avloppsdike med taskig syresättning.
  Randstater och floder häver ut dåligt renat vatten från industrier och städer.
  Själv är bäste dräng (regeringen)
  Sverige stirrade sig blinda på kvävet, nu stirrar vi på svensk fosforrening.

  Vi som bor i skogen med kilometer till närmaste granne utan kommunalt avlopp och vatten, samt omringade av skogsbolagens odlingar för virke och massa, det utan tillförsel av gödning den tid det växer på rot.

  Vi villaägare måste ha fullfjädrade reningsanläggningar, där fosforfällor tillkommer.
  Vi har en säck och hantering som kostar 6.500kr per år, tillkommer, även två slammtanktömningar årligen a’ 2.400kr.
  Det kostar att hålla Östersjön ren från slick/algblomning.

  Gillad av 3 personer

 2. MP är en bluff. Som du säger har de inte gjort ett smack åt de verkliga miljöfarorna.
  MP är globalisternas verktyg för att driva bluffen med klimatförändringar pga CO2.
  De har samlat de som oroar sig för miljproblemen
  Läs gärna boken Inställd Apokalyps av Michael Shellenberg.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s