Putin ser slutet på den unipolära världsordningen

Rysslands president Vladimir Putin talade i dag på ett affärsforum och sade en del intressanta saker.

-”En ny epok av världshistorien närmar sig och endast verkligt suveräna stater kommer att kunna lyckas i den förändrade miljön. Verkligen revolutionära, enorma förändringar kommer att leda till skapandet av en ny, harmonisk, mer rättvis, mer samhällsfokuserad och säker världsordning. I denna nya epok kan endast verkligt suveräna stater säkerställa hög tillväxtdynamik. Med termen suveränitet åsyftas den frihet för nationell utveckling och därmed för varje person individuellt såväl som statens tekniska, kulturella, intellektuella, pedagogiska livskraft samt ett ansvarigt, aktivt och nationellt inriktat civilsamhälle. En sådan stat kommer att fungera som ett exempel för andra när det gäller standarder och kvalitet på människors liv, skyddet av traditionella värderingar och höga humanistiska ideal. Denna typ av värld står i skarp kontrast till den västdominerade unipolära världsordningen som blir en broms för utvecklingen av vår civilisation. Västvärlden är rasistisk och nykolonial med en ideologi som blir allt mer lik totalitarism. Trots försök från västerländska eliter att bevara den existerande världsordningen är förändringarna oåterkalleliga.”

Undrar om Sverige kommer överleva och ta plats som suverän stat i den nya världsordningen? Inte en chans med dagens riksdagspolitiker och hela Europa går en tuff tid till mötes på grund av den kris som EU:s beslutsfattare skapat åt det europeiska folket. Kommande vinter lär bli en prövning.

https://www.rt.com/russia/559338-putin-predicts-revolutionary-changes/

7 reaktioner till “Putin ser slutet på den unipolära världsordningen

 1. Det låter väldigt snarlikt den info som ”Patrioterna” levererar.
  Inte lika ingående, men i stora drag överensstämmande.
  EU lär får stora problem att ställa om, men sen är då frågan om EU ens existerar så länge till?

  Gillad av 4 personer

 2. En ny samhällsordning lär komma, men knappast den fascistiska som Putin förespråkar! Om 10-20 år existerar förmodligen vare sig Ryssland eller USA, förhoppningsvis inte heller Kina, i sina nuvarande tillstånd, det som behövs för att förändra världen är frihet, jämlikhet och demokrati för alla människor! Hu världen ser ut om 10 år är i det närmaste omöjligt att säga men för att få en stabil värld så gäller fortfarande Marx/Engels ord: Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov!!

  Gilla

  1. Ett i alla avseenden homogent samhälle är en grundförutsättning för ett stabilt samhälle. Sverige har tagit emot så många trashankar att vi fått en undre underklass som destabiliserar vårt tidigare så fina samhälle. Du är en idealist och drömmare och inget fel i det men någon ny och eventuellt bättre världsordning lär du och vi få vänta länge på. Ett samhälle med stora klyftor kräver ett hårt och brutalt styre. Det vi ser i andra diktaturer lär också komma hit och det har redan börjat med strängare straff till exempel.

   Gillad av 2 personer

  2. Johan Jag kan inte minnas att Putin har förslagit någon fascistisk samhällsordning, snarare tvärt om. Kina kommer absolut inte att stanna i sitt nuvarande tillstånd. Kinas samhällssystem är redan idag världens mest avancerade och det mest demokratiska folkstyret. Så avancerat att de flesta väst länder inte klarar att förstå det. Kina kommer att fortsätta att utvecklas och är redan idag en modell för resten av världen att följa av egen vilja. Fattigdomen utrotat, den personliga friheten för individen enorm, fredligt och harmoniskt och säkert.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s