Sommarvärmen och den tysta folkrörelsen

Någon mer som är trött på tjatet om värmeböljan som ska ”ta kål på oss”? Media har ägnat spaltmeter åt att förstora upp att vi ska få en(!) dag med höga temperaturer över 30 grader på vissa håll samtidigt som man orerar om att det är klimatförändringarnas fel. Många tycks ha glömt att det är sommar och vi har haft heta sommardagar tidigare år – efter en kylig period utan sol är det dessutom ett välkommet inslag för alla som gillar sol och bad. Det är uppenbart att media utnyttjar detta i sin klimatpropaganda med förhoppningen att rädda kvar extremisterna i Miljöpartiet efter valet.

Alla som är lediga – passa på och njut av det soliga vädret för det blir ett kortvarigt besök. För oss som jobbar är det mindre kul och jag var rätt dyster när jag gick till jobbet i morse, då jag hellre hade chillat på en strand. Blev förvånad när någon i en bil stannade till och hejade på mig, då jag inte känner någon i Trelleborg förutom mina kollegor. Det visade sig vara två hängivna läsare av bloggen som ville tacka mig för att jag skriver. Kvinnan berättade att det inte spelade någon roll hur deppig hon var vissa dagar, för hon läste alltid mina inlägg och var tacksam för mina texter.

Sådant värmer att höra och plötsligt gick jag med lättare steg till jobbet. Kom också att tänka på att det nog är många som läser utan att de syns/hörs, som också vill ha den välbehövliga förändring som måste till för att få landet på fötter igen. Tänk att det finns en tyst växande folkrörelse ute i landet som ser igenom medias lögner och politikernas dimridåer. Det borde skrämma beslutsfattarna att alla inte följer strömmen utan faktiskt tänker själva. Förblindade av sitt maktbegär ser de det dock inte som något potentiellt hot, men blir det tillräckligt många som vill få in nytt blod i maktens korridorer kan det påverka i det långa loppet.

#sommarsommarsol

20 reaktioner till “Sommarvärmen och den tysta folkrörelsen

 1. Hej Jenny! Jag hör också till de som läser alla dina blogginlägg utan att berätta det för dig 🙂 Önskar det fanns fler som är så klarsynta som du och är tacksam för att du orkar fortsätta! Kram

  Gillad av 4 personer

 2. Klimathysterin är en lika stor bluff som covidinjektionerna och ett sätt för makteliten att roffa åt sig skattemiljarder.
  Löfven pytsade in åtskilliga miljarder till FN:s klimatfonder och vips hade han ett låtsasjobb att falla tillbaka på inom just FN efter sin fiaskoartade politikerkarriär.
  Hur ofta hör vi Lennart Bengtsson eller Anna Wåhlin i MSM med sanningsenlig klimatinfo?
  Finns energikällor som kostar noll o ingenting, men som myndigheter , industri och storkapitalet genast stoppar, för då tjänar de inga pengar!!!!!
  Lyckas det som nu pågår, kan kommande generationer få en bra tillvaro, men… ett misslyckande utrotar nog majoriteten, tyvärr…

  Gillad av 2 personer

  1. Fast nu är ju Stefan Löfven styrelseordförande för Stockholms Internationella fredsforskningsinstitut som inte har något med FN att göra, dessutom lyckades han väl ganska bra som statsminister med tanke på han styrde i flera år utan att ha en politisk majoritet i riksdagen.

   Gilla

 3. Håller med dig fullständigt. Finns ingen anledning till oro.
  Se värmerekord nedan i Sverige.
  Min far minns värmen 1947. Det enda folk sa då var ”Hemsk vad varmt det är. Det går snart över”
  Svenska väderrekord Den högsta temperatur som uppmätts i Sverige är 38 grader. Denna temperatur har uppnåtts två gånger, första gången i Ultuna den 9 juli 1933 (mätt på en halv grad när) och andra gången i Målilla den 29 juni 1947.
  Källa: SMHI

  Gillad av 3 personer

 4. Instämmer : här lite fakta: Apropå dagens eländiga media: De allra högsta temperaturerna som uppmätts i Sverige är 38°C, dels i Målilla i juni 1947, dels i Ultuna i juli 1933. Målilla ligger i östra Småland där man ofta kan skryta med att vara varmast i landet.
  Media idag är ett veritabelt slaskhål. Dom borde skämmas alla dagar åer runt

  Gillad av 2 personer

 5. Tack Jenny!
  Jag inspireras av dig när du du målar upp den verklighet som inte vår ”media” ska rapportera om, utan dom gömmer sig som våra politiker och inte tar sitt ansvar över situationen som pågår främst i Sverige men även pågår runt om i världen.
  Många kramar till er alla som är vakna .

  Gillad av 1 person

 6. Jag minns flertalet ihållande varma somrar under min barndom, där termometern visade runt +35°C. Då var det efterlängtat/uppskattat och ingen klagade nämnvärt … Nu verkar de vänsterblivna ha allt för lite att göra. Varför kan de inte pröva på ett riktigt produktivt arbete i verkligheten? Det skulle underlätta för dem …

  Det var bättre förr, när fungerande hjärnverksamhet inte ansågs vara något fult …

  Gillad av 1 person

 7. Enskilda värmerekord på en viss plats kan bero på väderfenomen det alvarliga nu är att jordens medeltemperatur nu höjs, vilket leder till att det på många platser blir väldigt mycket varmare och att vissa platser faktiskt får ett kallare klimat. Detta har skett flera gånger tidigare under tiden som jorden har funnits den här gången beror det inte på ett meteorinedslag, vulkanutbrott eller pga att jordaxeln har flyttat på sig utan pga mänskliga utsläpp och då det finns en fördröjning av orsak och verkan så hjälper det inte ens att stoppa alla klimatpåverkande utsläpp direkt för att stoppa temperaturökningen på kort sikt, temperaturen kommer att öka i flera år, men kanske våra barn eller barnbarn kan få drägligare liv? Fortsätter vi som idag så lär våra småttingar idag eller deras barn/barnbarn få ett väldigt trist liv, med svält, krig, vattenbrist osv..

  Gilla

  1. Men det är inte konstaterat vad som eventuellt höjer temperaturen. Det är under alla omständigheter bra att få ner människans påverkan på naturen men att det skulle ha en påverkan på klimatet är inte bevisat. Nåja,vi går mot en lågkonjuktur som endast de som minns 1929 kommer att kunna relatera till och med det så kommer industrier och därmed miljöförstörande utsläpp att minska rejält. Dagens boomers har lånat av framtiden alltför länge och pendeln slår tillbaka rejält. Framtiden är nu här och bistra tider väntar. Dock bra för miljön.

   Gillad av 1 person

 8. Att hantera värme är inte konstigare än att hantera kyla. Bara annorlunda teknik. Förra veckan hade vi alla dagar med en värme på 42 grader. Livet saktar ner, precis som med kyla, och ungarna slutar ändå inte spela fotboll. Jag har skrivit om det ett par gånger, men få tycks bry sig att lära från de som har erfarenheten.
  —-Så klarar vi 40 graders värme lätt i Kina
  https://mychinaway.wordpress.com/2020/08/10/sa-klarar-vi-40-graders-varme-latt-i-kina/
  —Varmt, varmare, varmast.
  https://www.globalpolitics.se/varmt-varmare-varmast/
  42 grader är dessutom inget rekord. För omkring 10 år sedan hade vi en vecka med 44 grader.
  Vad kommer sig värmen av. Vad vi vet är att den inträffar regelbundet och repetitivt vid vissa astronomiska förhållanden, och det långt innan människan fanns. Den beror inte på koldioxid, det är koldioxid som beror på värmen.
  Ni har hört alarmisterna. ”Lyssna på forskarna”. Miljontals människor tror sig lyssna till ”forskarna”men i själva verket lyssnar de till betalda propaganda kampanjer ifrån globalt stora företag med ekonomiska intressen som går före allt annat.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s