I Sverige jobbar vi i första hand för att försörja andra

Sverige ligger i topp vad gäller skattetryck i OECD-länderna, men gemene man reflekterar nog inte över hur mycket av vår lön som egentligen går till att betala skatt i Sverige.

I går inföll tydligen ”Skattefridagen”, det vill säga dagen då en normalinkomsttagare har tjänat ihop tillräckligt med pengar för att kunna betala årets alla skatter och istället börjar arbeta för egen vinning. Den ideella föreningen Skattebetalarna konstaterar att 198 dagar av året går en normalinkomsttagares lön till att betala skatt och i år uppgår medelinkomsttagarens skatter till 54,1% av den totala lönen, inklusive arbetsgivaravgifter.

Christan Ekström, VD Skattebetalarna, slår fast att det inte är rimligt att hela lönen försvinner i skatt mer än halva året – människor förtjänar att behålla mer av vad de själva arbetat ihop.

Skattekvoten för i år är förvisso en sänkning från förra året när den låg på 54,2%, men är inte stor nog för att senarelägga Skattefridagen.

Höginkomsttagaren jobbar nästan fyra veckor längre för det offentliga än medelinkomsttagare och fem veckor längre än låginkomsttagaren.

Eftersom det är klarlagt sedan tidigare att vi är för få som arbetar och betalar skatt i Sverige medan majoriteten inte är självförsörjande samt de flesta aldrig kommer att bli det heller, är det uppenbart att vi främst arbetar för att försörja andra framför att gagna oss själva. När vi är medvetna om att det bara kommer att bli fler som ska dela på kakan med våra riksdagspartiers förödande politik, där man som humanitär stormakt agerar som pojken med guldbyxorna trots att kalkylen inte går ihop ekonomiskt, är det oförståeligt hur svenska folket kan rösta på samma politiker som fortsätter ge oss mer av samma vara år efter år med tjat om solidaritet – ty skatten måste in för att driva runt det kravlösa bidragsparadiset där man kan leva gott hela livet utan att knappt behöva lyfta ett finger för att pengarna ska komma in på kontot varje månad och det finns alltid nya skatter att hitta på i exempelvis klimatets namn.

#vibetalar

https://samnytt.se/mer-an-halva-arets-lon-gar-at-till-skatt/

2 reaktioner till “I Sverige jobbar vi i första hand för att försörja andra

  1. Våra svenska regeringar med heta ambitioner skapa ett åt alla globalt lyckorike under FN och sedan länge minglar med de rikaste av rika i Davos, där de strös med Tingelings trollpulver (Disney/Peter Pan).
    Formeras mot den slutgiltiga lösningen. The Great Reset.
    – You’ll Own Nothing and You’ll Be Happy.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s