EU slösar vidare – skickar ännu mer pengar till ukrainska armén

Maktmissbrukarna i EU fortsätter leverera befängda beslut och i dag enades EU:s utrikesministrar om ytterligare 500 miljoner euro i EU-finansiering för att leverera vapen till Ukraina, vilket genererar ett sammanlagt ekonomiskt stöd om 2,5 miljarder euro sedan Ryssland gick in i Ukraina den 24 februari.

Beslutet meddelades av vår egen utrikesminister Ann Linde i ett uttalande och pengarna ska hjälpa EU att fortsätta att gemensamt köpa utrustning samt förnödenheter till den ukrainska militären – inklusive dödliga vapen som blocket har sagt ska användas i defensiva syften.

EU:s regler hindrar normalt sett unionen från att använda sin 7-åriga budget för att finansiera militära operationer, men den så kallade ”europeiska fredsfaciliteten”, som har en gräns på 5 miljarder euro, ligger utanför budgeten och kan användas för att ge militärt bistånd. EU godkände den första biståndsdelen precis efter Rysslands intåg i Ukraina, men eftersom hälften redan har getts till Ukraina efter bara fem månader är det oklart om EU kan fortsätta sin finansiering av inköp samt leverans av vapen och annan utrustning.

EU:s toppdiplomat Josep Borrell deklarerade för övrigt på en presskonferens i dag att han förväntade sig att EU-ambassadörerna skulle godkänna ett nytt EU-importförbud för ryskt guld senare i veckan, som då blir ännu ett sanktionspaket mot Ryssland att lägga till övriga som inkluderar ett oljeembargo, förbud mot transaktioner med Rysslands centralbank och frysning av dess tillgångar samt stoppande av nya investeringar i Ryssland.

EU-eliten verkar ha svårt att förstå att deras verkningslösa attacker mot Ryssland enbart krossar Europa samt slår hårt mot invånarna samtidigt som deras vapenleveranser ser till att kriget fortsätter med förstörelse och död för den ukrainska befolkningen. Inget tycks stoppa dessa vettvillingar i Bryssel och märkligt nog ifrågasätts inte varför våra pengar skickas till armén istället för att hjälpa befolkningen.

#fuckpeace

#followthemoney

#swexit

#vibetalar

https://english.alarabiya.net/News/world/2022/07/18/EU-agrees-another-500-million-euros-for-Ukrainian-arms

4 reaktioner till “EU slösar vidare – skickar ännu mer pengar till ukrainska armén

  1. Ska man ge något bistånd över huvud taget till korrupta diktaturer? Det måste i så fall handhas av icke-korrupta biståndsorganisationer! Avskeda regeringen nästa val, gott folk! Rösta på det fredligaste partiet i Sverige, det enda partiet för schweizisk direktdemokrati som vill valsamverka brett med andra seriösa partier.

    Gilla

  2. Hela denna fars är så otroligt genomskinlig….
    Att ”stödja” Ukrainas diktatoriska politiker som förbjudit 15 partier och sen vill ge dem ”gräddfil” in i EU, betyder att våra politiker är djupt insyltade i WEF och Deep States oegentligheter som pågått i många år nu.
    Demokrati, som så många påstår att Zelenskyj utövar, är så långt ifrån verkligheten man kan komma….

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s