Vi ska ha tålamod med att EU-ledarna suger ut sitt eget folk ekonomiskt

Dagens skratt står EU:s utrikespolitiska chef Josep Borrell för efter att han i ett blogginlägg i går uppmanat européer att visa ”strategiskt tålamod” medan de flera månader långa sanktionerna mot Ryssland träder i kraft.

-”Sanktionerna som införts av EU och likasinnade partner slår redan hårt mot Vladimir Putin och hans medarbetare. Dess inverkan på den ryska ekonomin kommer bara fortsätta öka. Vi behöver strategiskt tålamod tills Ryssland stoppar sin aggression och Ukraina kan återtaga sin fulla suveränitet.”

EU har som bekant antagit sex paket med straffsanktioner mot Ryssland, som resulterat i allvarlig gasbrist för unionen och nyligen sjönk euron under den amerikanska dollarn för första gången på 20 år.

En av de senaste sanktionerna syftar till att minska 90% av Europas oljeinköp från Ryssland till slutet av 2022. Borrell erkände att ”denna snabba avgiftning från rysk energi innebär betydande kostnader för ett antal länder och sektorer som vi kommer att behöva möta”, men han insisterade på att det är ett litet pris att betala samt varnade för att en rysk seger skulle innebära att den västerländska demokratin själv förstörs, såväl som den ”regelbaserade internationella ordningen”.

De energirelaterade sanktionerna i det senaste paketet utgör ett anmärkningsvärt undantag för medlemsländer med ”inga livskraftiga alternativ” för energi, ett kryphål som förmodligen skapats för Ungern som bestämt motsatt sig ett oljeembargo med motiveringen att det skulle skada det ungerska folket mycket mer än det skulle besvära ryssarna.

Borrell insisterade tidigare denna månad på att Europa inte vill ha krig med Ryssland, och hävdade att sanktionerna är nyckeln till att motverka Rysslands ”aggression” samt förklarade att de finansiella restriktionerna redan hade effekt. Tillsammans med USA har Europa gett bort vapen och ekonomiskt bistånd till Ukraina till ett värde av flera miljarder dollar. Borrell har lovat att inte låta Ukraina få slut på vapen.

Ännu ett praktexempel på hur maktens människor struntar fullkomligt i hur deras ogenomtänkta beslut påverkar folket. Vi ska helt enkelt stå ut med idiotiska sanktioner som inte har effekt, förutom att suga ut medborgarna ekonomiskt, i väntan på att Ryssland kanske ska tvingas ned på knä någon gång i framtiden.

Det talas inte alls om att 160 länder de facto inte har några sanktioner mot Ryssland och att det går bra för Ryssland som bland annat har Kina, Indien, Iran och Venezuela som backar upp dem. De största förlorarna just nu är EU-staterna som ställt sig politiskt på USA:s sida, även om de ekonomiskt var beroende av Ryssland. Vi har bokstavligen kört på oss själva, eller en mer korrekt beskrivning är att EU-ledarna körde på sitt eget folk.

#followthemoney

https://www.rt.com/news/559150-borrell-patience-sanctions-russia/

13 reaktioner till “Vi ska ha tålamod med att EU-ledarna suger ut sitt eget folk ekonomiskt

 1. Statement från EU:s utrikespolitiska chef Josep Borrell, efter att han i ett blogginlägg i går uppmanat européer att visa ”strategiskt tålamod”

  Strategiskt tålamod…Detta låter som taget ur den dystopiska romanen 1984.
  Där storstaten Oceaniens elit formerar sina undersåtar.

  Gillad av 3 personer

 2. Och stora delar av EU:s medborgare, begriper inte att just sanktionerna är grundorsaken till den kris som pågår och troligast eskalerar….

  Gillad av 4 personer

  1. Det verkar snarare vara så att bankmaffian är ute efter en kollaps som kommer skapa höjda räntor, företagskonkurser arbetslöshet och billiga fastigheter att köpa upp för samma pengar som de har skapat ur tomma luften … och det för evigt skuldsatta folket på existensminimum skall luras tro att allting är Puttes fel … own nothing and be happy … Om folk som tagit biovapnet börjar dö som flugor så förbered er på att det är alla ovaxxades fel och att de kommer försöka tvångsvaccinera er! Var väl förberedda gott folk! Detta kan sluta illa om ni inte röstar rätt.

   Gillad av 2 personer

   1. FoHM veckorapporter visar att alla som avlidit med viruset varit fullt vaccinerade… sidan 17 i länken, kanske dags att anta mantrat ”Alla kan smittas och alla smittade kan smitta andra” för mantrat som till leda upprepas: ”Vaccinerna är effektiva och säkra” och påfyllnadsdosen: ”Vaccinerna skyddar mot allvarlig sjukdom och död” diagrammet i https://www.folkhalsomyndigheten.se/globalassets/statistik-uppfoljning/smittsamma-sjukdomar/veckorapporter-covid-19/2022/covid-19_veckorapport_2022_vecka_27_2022.pdf

    Gillad av 2 personer

 3. … men han insisterade på att det är ett litet pris att betala …

  När alla skall betala, så betyder det att medborgarna även betalar politikernas del, då de kompenserar sig själva på medborgarnas bekostnad. Politikerna betalar därför i realiteten inget, trots vad de än påstår. När man inget betalar, så är alla pris små …

  När politikerna i EU sugit ut allt och det har [total]havererat, var skall de ta vägen då?

  Gillad av 4 personer

 4. Tyskarna fick inte fred förrän deras valde ledare Adolf Hitler var avlägsnad.
  Ukrainarna kommer inte att få fred förrän deras valde ledare Zelensky är avlägsnad.

  Gillad av 1 person

  1. Det finns hopp. Den ukrainske diktatorn har börjat rensa bland sina egna led nu. Det betyder att han är riktigt orolig och har anledning att vara det. Hos det ukrainska folket har han numera ett mycket lågt stöd.

   Putte, ryssarna och många andra länders ledare visar gott uppförande och USA:s & Nato:s psykopatiska vilja att förblöda Ryssland fungerar inte (Källa: ur hästens egen mun Biden själv, RAND Corporation och Senator Black)

   Det är det korrupta USA, det korrupta Ukraina och det korrupta EU som förblöder i sin egen korruption, ledd av en senil ”Pedo Peter” med sin nerknarkade son, samt en fulmedia som inte kan skämmas och sluta ljuga åt dem. Helt makabert.

   FN:s rapporter om ukrainska nazister som använder mänskliga sköldar har säkerligen inte förbättrat diktatorns siffror. Alla ser ju vilken girig korrupt krigs-skurk det är som förbjuder en fredlig ukrainsk opposition.

   Girigheten verkar tyvärr ligga i generna. Något som ukrainska nassar borde ha upptäckt vid det här laget. Jag ser inte denne man som en ”jude”. Juden Jesus hade nog kallat hans ”religion” vid dess rätta namn, tror jag. Han arbetar åt ”Satans synagoga”. Hur kan han stödjas av nazister? S.k. ”Nationalister” som förstör sitt eget land genom provokationer mot en stormakt. Konstigt. Bisarrt. Makabert.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s