Scholz vill förbjuda medlemsländernas vetorätt i säkerhetsfrågor

Den tyska premiärministern Olaf Scholz lät i dag meddela att den tyska regeringen ska lägga fram förslag i EU om hur medlemsländerna ska förbjudas ha vetorätt i säkerhetsfrågor. Enligt Scholz har EU inte längre råd med att medlemsländerna ska behålla ett veto i utrikes- och säkerhetsfrågor om man vill att Europa ska behålla sin ledande roll i den globala politiken, något som kriget i Ukraina har gjort än mer brådskande,

Den tyske premiärministern säger sig vilja ha ett starkare och mer geopolitiskt EU. Han uppmanar unionen att hitta lösningar på alla områden där medlemsländerna hittills varit splittrade, från migrationspolitiken till utvecklingen av ett gemensamt europeiskt försvar.

Det bankrutta Tyskland behöver andra som betalar och tyskarna ser ut att gå en dyster höst till mötes på många sätt, folket kommer exempelvis återigen behöva bära ansiktsmasker inomhus i höst som en del av nya åtgärder som syftar till att hejda spridningen av Covid-19 som justitieminister Marco Buschmann presenterade i fredags – detta trots att sjukdomen är mild och det är oklart om mask skyddar mot smitta.

Folket måste vara under fortsatt kontroll och många känner antagligen hur snaran dras åt igen efter att ha njutit av några månaders frihet. Tragiskt, men om tillräckligt många säger nej kan det bli en intressant utveckling när hösten gör sitt intåg tillsammans med omotiverade tvångsåtgärder.

#followthemoney

https://www.aftenposten.no/norge/i/mBKed4/nyhetsstudio-siste-nytt?pinnedEntry=57204

2 reaktioner till “Scholz vill förbjuda medlemsländernas vetorätt i säkerhetsfrågor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s