Konsekvenserna av EU:s sanktionspolitik kväver den europeiska ekonomin

När EU-ledarna som genom sina politiska beslut är ansvariga för den uppkomna ekonomiska krisen ska uttala sig om situationen, handlar det i regel alltid om dåliga ursäkter och undanflykter som mynnar ut i att det alltid är någon annans fel.

Ungerns premiärminister Viktor Orban är ett av få undantag som varken räds att säga som det är eller stå upp mot övriga EU-eliten för att istället sätta sitt eget folk främst. I fredags uttalade han sig i en intervju med radio Kossuth om EU:s sanktionspolitik mot Ryssland, vars konsekvenser vi alla känner av.

-”Jag måste säga, först trodde jag att vi bara sköt oss själva i foten, men nu verkar det som att den europeiska ekonomin har skjutit sig själv i lungorna och därför kvävs den nu överallt.”

Enligt Orban väntar en ekonomisk nedgång för Europa under de kommande månaderna och han noterade att olika studier, analyser samt prognoser pekar på ett sådant scenario. Orban tillade också att på grund av den omvända effekten av sanktioner mot Ryssland och situationen i Ukraina, börjar den europeiska ekonomin gradvis krympa.

Tidigare på fredagen pekade Rysslands vice utrikesminister Andrey Rudenko på EU:s konfrontationslinje och dess sanktionspolitik som leder till en splittring i Europa. Även Rysslands vice utrikesminister Sergej Vershinin uttalade sig i ämnet i torsdags och sa att försök från västländer att släppa lös en spiral av antiryska sanktioner kan leda till en global recession. Samma dag rapporterade EU-kommissionen att inflationen i euroområdet, som just nu ligger på de högsta nivåerna i euroområdets historia, kan nå rekordhöga 7,6% i år och 4% nästa år.

Men enligt högdjuren i EU som tappat all rim och reson, ska de kostsamma politiska besluten drivas igenom till varje pris oavsett om Europa går under på kuppen. Bedrövligt.

#followthemoney

https://pledgetimes.com/orban-called-eu-sanctions-against-russia-a-shot-in-the-lungs-of-europe/

2 reaktioner till “Konsekvenserna av EU:s sanktionspolitik kväver den europeiska ekonomin

 1. Ryssland kommer att vinna det militära kriget, kriget blir lite mer utdraget ju mer pengar, vapen och bistånd som kommer in till Ukraina men snart går det inte längre med tanke på all korruption från de styrande i Ukraina.

  Ryssland kommer även vinna det ekonomiska kriget, de sitter på de naturresurs som väst så gärna vill åt, de får sålt sin olja/gas/kol till andra som vill betala och som inser vikten med att deras samhällen måste fortgå på ett så säkert sätt som möjligt, Ryssland sluter nya pakter med andra länder bland annat BRICS.

  Så vilka är förlorarna då? Alla kan säkert hålla med att Europa förlorar mest av alla just nu, ingen olja/gas/kol, miljarder i bistånd som borde ha gått till att säkerställa för medborgarna i EU och nedlagda kärnkraftverk skapar antagligen en riktigt kall vinter i många hem i EU men även att många företag som måste lägga ner på grund av att de inte har någon energi eller att energin blir för dyr.

  Inget av detta vill EU släppa fram eller erkänna att situationen är som den är, de censurera allt som avslöjar deras inkompetens. EU inte är rädda för Putins lögner de har Nato i ryggen som backar upp dem, det EU är livrädda för är sanningen.

  Gillad av 4 personer

 2. Sedan EU skapades har det pågått en centralisering ofta kring Centraleuropa MEN samtidigt har centralisering skett för att inte något land skall vara oberoende… Ryssland är oberoende rörande det mesta….. Sverige var tidigare ganska självförsörjande sedan har jobb flyttats till låglöneländer och med världens högsta skattetryck kan man förstå att vi inte kan konkurrera….. 1miljon minst som inte skapar det de förbrukar…… klart man vill tysta kritik osv osv MEN varför skall Sverige vara på topp då det gäller invandring…..??? Naturligtvis vill eliten inom EU krama ut varenda droppe juice från apelsinen Sverige…… och våra politiker som får miljonpensioner lallar med

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s