Betraktelser från det nya Sverige

Vill man uppleva det nya mångkulturella Sverige rekommenderas ett besök på Tosselilla sommarland. Varje år när man tillsammans med barnen beger sig dit får man sig en rejäl dos av det mångkulturella samhälle som våra politiker skapat åt oss och känslan som hela familjen bär med sig under besöket är att man snarare är på semester i Mellanöstern än på ett besök i skånska Tomelilla. Jag har aldrig sett så många burkinis, hijabis samt heltäckande utstyrslar i alla dess former på stora och små av det täcka könet på ett och samma ställe i såväl vattnet som på land samtidigt som det motsatta könet sprätter omkring som kungar i badshorts.

Jag försöker verkligen tänka bort det, försöker acceptera att det är så här det nya Sverige ser ut och det går i några timmar, men på slutet blir man så trött på det – således dags att åka hem.

Eftersom jag tidigare fått skäll när jag klankar ner på människors sätt att klä sig i badsammanhang, vill jag tillägga att jag inte på något sätt ser ned på andra människors val eller religion, jag finner det bara ytterst beklämmande att jag i en del sammanhang inte längre känner mig hemma i mitt eget land och om vi fortsätter med samma oansvariga migrationspolitik samt kravlösa integrationspolitik länge till kommer detta att vara vardag överallt i samhället inom en nära framtid.

#detnyasverige

14 reaktioner till “Betraktelser från det nya Sverige

 1. Skönt att bo på landet och endast EN familj från ett Mena-land som lever relativt försvenskat, men klär ”upp” sig efter islamskt påbud, när det åker till mer centrala delar i länet och antar att grupptrycket är orsaken….

  Gillad av 2 personer

 2. Man får hoppas att våra styrande med sina godhjärtade idéer, värdegrunds tänk och deras sjuka sätt att se på vårt samhälle skänker dem tröst när även deras barn kommer att drabbas av denna utveckling. Visst de kommer att förneka att de skapade detta samhälle vi alla tvingas att både leva och bevittna, men eftersom vi har partier där de allra dummaste eller de mest baksluga organiserade sig för få möjligheten att styra över andra inom samma parti så blir resultatet detta.

  Gillad av 2 personer

  1. Jag tänkte först inte godkänna din patetiska kommentar, men så tänkte jag att det är bättre att visa vilken låg nivå du lägger dig på när du kommenterar.

   Vad är det jag ska flytta hem till eftersom jag är född i Sverige?

   Gillad av 4 personer

   1. Dock Jenny man får vara glad för att man inte lägger ut sitt fullständiga namn, kanske inte mer än några bokstäver är passande…… bra att låta alla få plats dock iaf på nätet….

    Gilla

 3. Enligt islam ska kvinna täcka sig detta för att inte väcka ”mannens förbjudna lustar”, de är också därför äktenskapet är heligt och att otrohet bestraffas med döden oftast genom stening – målet är att mannen skall komma nära gud genom att leva ett religiöst liv, utan synd.

  Enligt koranen kapitel 33 vers 59 ska kvinnor som tillhör/ber Islam svepa in sig för att visa att hon är en troende muslim och därmed inte kommer att trakasseras av andra muslimer, det muslimerna inte vill veta av, är att mannen har en egen plikt att själv kontrollera sin lust, utan förlägger hela ansvaret på kvinnan. Och vad vill hon visa omvärlden, genom att bära den där religiösa symbolen … vill hon visa att hennes religiositet är viktigare än principen att upprätthålla den sekulära statens lagar och regler?
  Och där har vi en av många ingångar till den politiska synen på Islam som de styrande inte vågar ta upp.

  Sen har vi den så kallade ”värdegrunden”, som bland annat innebär att ingen får kritisera utom-europeiska individer eller något ideologiskt trossamfund med utomeuropeiskt ursprung, är verktyget för islamiseringen av det svenska samhället. Det gäller att inte skriva negativt, nedlåtande eller på annat vis peka ut någon i negativ klang för då infaller sig ”Lex Åberg” eller lagen som är mer känd som ”hets mot folkgrupp”.

  -Värdegrund är Verklighet.
  -Alla är lika värda.
  -En chans till, är en rättighet

  Det är väl detta som Fredrik Reinfeldt vill kalla ”det nya, spännande Sverige”…ihop med allt annat som de mångkulturella för med sig och här finns det verkligen inget ont att säga eller att ta upp, allt är guld och gröna skogar och de styrande gör ett fantastiskt bra jobb. Eller hur? Politikerna styr svensken till att ”köpa” situationen och bara finna sig i hur deras politik förs. Hoppas vi ser en förändring till hösten.

  Undrar om Sverige och socialdemokraterna har lämnat ut de 73 personer som Turkiet ser som sina terrormisstänkta medborgare.

  Gilla

 4. Igår skrev Nils Littorin, Malmölistan ett inlägg på Fb om hur han ska förklara på sin 3-åriga dotters frågor om heltäckande klädsel. Han citerar den arabiske poeten Adonis (Ali Ahmed Said Asbar)
  De första raderna lyder ”All religiös praktik utanför moskén är en kränkning av samhällets värden. offentliga institutioner tillhör alla medborgare…

  Gillad av 1 person

  1. Jag har ofta tänkt på motsatsen – hur förklarar de för sina barn att de måste ha på sig hijab och heltäckande klädsel medan vi går omkring halvnakna på sommaren? Det går inte att komma ifrån att de kommer använda ord som ”anständig” och att vi icke muslimer då kommer att framstå som slampor som gärna väcker mäns lustar. Får man det med sig från när man är liten har en osynlig barriär skapats från start som medför att man ser ned på oss andra och att man hellre avskärmar sig än blir integrerad.

   Gilla

 5. Enligt en muslimsk kvinna på min dåvarande arbetsplats uttryckte att svenska kvinnor är horor. En annan muslimsk kvinna satt vid fikarasten och uttryckte med stolt röst att hon blir respekterad för att hon bär slöja. Innan jag han tänka så sa jag : Ja, men svenska män respekterar även kvinnor som inte bär slöja…..Tysssstnad, ingen sa någonting.
  Vänligen Nina

  Gillad av 1 person

 6. [”sommarläsning” 27 minuter, 3506 ord, varav 1775 (50%) är citat]

  ”Det nya Sverige” skriver Piper, vilket alltså betyder att hon att inte uppskattar/känner sig berikad av (”…men på slutet blir man så trött på det”) att Sverige börjar få en islamsk karaktär [9] och som är i ökande, det vill säga att antalet muslimer som väljer att skylta med sin privata religiösa övertygels i offentligheten blir fler och fler och fler.

  Dessutom kräver en viss andel (10,50,90%?) av dessa djupt religiösa individer
  — dvs. en person som, enligt det svenska gängse synsättet, inte klarar av att vistas på allmän plats utan tydliga religiösa markörer (beteende: t.ex. vägra handhälsning, attribut: t.ex. slöja)
  — att Piper och andra svenskar (här: folkslaget) anpassar sig, med det offentliga Sveriges (politiker, debattörer m.fl.) bemyndigande och moraliska stöd…

  Den som, likt Piper, kritiserar (uttrycker ogillande) dessa personers juridiska rätt — till skillnad från social acceptans (”…således dags [för Piper och hennes familj] att åka hem”) — till religionsfrihet betraktas som rasister och islamofober (ett gammalt muslimsk påhitt som inte har giltighet i en demokrati) och är föremål för svenska statens åtgärdsprogram ”Samlat grepp mot rasism och hatbrott – Nationell plan mot rasism, liknande former av fientlighet och hatbrott” (2017)…

  … vilken kompletterades 2022-07-04 med regeringens ”…fem åtgärdsprogram mot olika former av rasism för perioden 2022–2024” där ”islamofobi” har accepterats som ett reellt fenomen.

  Pipers anständighetsförsäkran (”…jag inte på något sätt ser ned på andra människors val eller religion”) kommer troligen inte skydda henne och andra från att vara föremålet för dessa statens åtgärder (och politikers och debattörers offentliga fördömanden, dvs. rasist- och islamofobianklagerlser), vilket helt bortser från den naturliga och mänskliga reaktion som uppstår när folk från olika kulturer/nationer (t.ex. de invandrade finländarna, i det förgångna) möts.

  Denna kulturkrock betraktas av staten som ett uttryck för en rasistisk människosyn och som antas leda till ”…diskriminering och hatbrott”. Piper och alla andra anser att hon inte har denna människosyn. Till exempel Jessica Stegrud SD/MEP: ”… jag känner inga som har den [rasistisk människosyn] bevekelsegrunden” [1].

  Exempel på kulturkrock…

  * 2018-12-20 SVT Nyheter/Special:
  ”Hundratals läkare vittnar om rasism och kränkningar från patienter”

  Det är olyckligt att enskilda muslimer (och andra invandrare) drabbas vid individuella möten i vardagen.

  Men, det är på detta sättet som en främling lär att anpassa sig till det nya samhällets synsätt, uppförande- och klädkoder, vilket är en universell sociala norm som gäller i alla samhällen världen över. — Denna mänskliga egenskap förnekas svenskar…

  … varför jag tycker att Piper (och jag och alla andra) skulle, om vi/de vågade (!)
  — Piper 2020-07-23: ”Det här är ett fenomen [”islamisering”] som allt fler svenskar upplever som störande, men inte vågar yttra offentligt eftersom all öppen kritik numera klassificeras som rasism och islamofobi, trots att det framförs sakligt. Ingen får officiellt tycka illa om mångkulturens negativa effekter utan alla måste omfamna detta som en homogen grupp”
  — , söka upp en muslim och berätta på ett hövligt sätt varför hon och hennes familj väljer ”…att åka hem” från stranden.

  *

  (I detta sammanhang, de två exemplen ovan, bör det noteras att svensken har ett KRAV från staten (!) och regeringen (!) och myndigheter (!) och Länsstyrelser (!) och bl.a. fackförbund (!) att känna sig berikad av etnisk mångfald, vilket är måttet på mångkultur.

  Om svensken inte känner sig berikad, ska hon förstå att hon anses ha en rasistisk människosyn som ska bekämpas av ovan offentliga instanser samt att invandrare har under åratal blivit indoktrinerade av det offentliga Sveriges (politiker, media) ställningstaganden att betrakta svenskar som potentiella rasister.

  Dessutom… Om svensken, t.ex. Piper [du var väl halvpolack från början?], inte tycker att hon har en mer eller mindre rasistisk människosyn, har samtliga Länsstyrelser fått regeringens uppdrag att upplysa henne om att hon är omedveten om detta…

  – ”Det är ofta en omedveten diskriminering som ligger bakom skillnaderna på arbetsmarknaden.” [2]

  (Denna idé är förmodligen inspirerad av USA:s ”Unconscious Bias” och ”White Privilege”, där vita/européiskt ursprung placeras i upplysningskurser hos bl.a. NASA, Coca-Cola och Google. — Hur ska en fri människa någonsin kunna erkänna något som hon inte ser sig skyldig till, oavsett vad andra säger/tycker?)

  Ovan är ett enormt (!) moral-socialt tvång som orsakar irritation och oro, och som svensken ger känslomässigt uttryck för i just individuella möten med en oskyldig invandrare, där svenskens bemötande alltså inte är grundad i en rasistisk människosyn men en reaktion på kulturkrocken och det offentliga kravet. — Är detta verkligen så svårt att förstå?)

  *

  Utöver Pipers reaktion på främmande klädkoder och att främlingen bör/ska anpassa sig, skriver Jonas Gardell detta angående vissa muslimers syn på homosexualitet…

  – ”Man måste helt enkelt förändras” (Expressen 16/7)

  … men är 20, 30, 40 år för sen. Hans slutsats och lösning är ofantligt naiv efter som denna syn på homosexualitet är djup rotad [3] och kan inte förändrats i första taget, vilket var hos fallet hos svenskar för ett par generationer sedan.

  Det muslimska kollektivet (med ursprung i Mellanöstern och Afrika) har inte haft tillräckligt lång tid på sig att göra denna europeiska modernisering av förhållningssättet/tolkningen av religioners människosyn och samhällssyn, vilket Gardell förstår…

  – ”Religion är aldrig statisk utan utvecklas och förändras alltid allt eftersom”

  (SVT Uppdrag Granskning 2013-01-29, ”Kampen om koranen”: – ”Den här BOKSTAVSTROENDE [kvinno-] synen delas inte av alla muslimer. Men det är inte många som vill uttala sig offentligt.”)

  … men inte tar hänsyn till och kräver berörda muslimers anpassning…

  – ”Men lik förbannat har alla [INDIVIDUELLA MUSLIMER I VARDAGEN] ett ansvar, ett ansvar för hur den religion man tillhör ser på homosexuella och transpersoner, en skyldighet att försvara och inkludera HBTQ-personer i sina församlingar”

  (Detta krav på ansvar från berörda muslimer borde rimligen även ställas gällande det invandrade (!) hedersförtrycket och kvinnosynen, vilket drabbar dagligen 240.000 svenska medborgare (i Sverige!) enligt Aftonbladet 2017-05-29 –”Mörkertalen är enorma” (Wikipedia ”Islam i Sverige”: ”2016: >1.000.000 antal med kulturell muslimsk bakgrund”).
  Dessa är knappast behjäpta av att ”Malmö museer har en utställning med ‘Modest fashion’, dvs mode som döljer kvinnokroppen, särskilt håret. Budskapet är tydligt: Det inte bara normalt att kvinnor täcker sig av religiösa skäl, det är något positivt och coolt.” — Josefin Utas, Facebook 2022-07-17 ”INDOKTRINERING I MALMÖ”)

  Denna brist på europeisk social och religiös mognad och anpassning hos berörda muslimer är
  — i kombination med svenskars ovilja att ställa krav/konfronteras och vara förstående/inkluderande samt det statliga (och till viss del folkliga) hotet att betraktas som rasist och islamofob
  — ett hot mot det svenska samhällets svenska karaktär [4] (det enda i världen) och Sveriges syn, som nämnt, på religionsutövare.

  Detta hot är en realitet: Förutom trakasserier (vilket drabbade Piper sommaren 2020?) och social utfrysning (t.ex. av fackförbund [5], och vän- och bekantskapskretsen [6]) kan av staten/offentligheten bemyndigade muslimer EXPLOATERA svensk lagstiftning när någon känner sig ”ledsen och kränkt”…

  Till exempel…

  * 2020-10-28 Sveriges Radio
  – ”Receptarien har i förhör berättat hur ledsen och kränkt hon blev och att hon diskuterar gärna varför hon har slöja, men inte på det här sättet.”
  – ”Den kvinnan som stått åtalad för förolämpning mot en apoteksanställd i Jönköping döms till 40 dagsböter på sammanlagt 3.600 kronor och ska också betala skadestånd på 5.000 kronor. DEN DÖMDA KVINNAN HAR NEKAT TILL ATT HA BEGÅTT NÅGOT BROTT.”

  * 2022-03-29 Dagens Juridik
  ”Domstolen: Krav på handskakning strider mot religionsfriheten”

  * 2020-09-11 Sveriges Television
  ”Förvaltningsrätten i Malmö upphäver Bromölla kommuns beslut om förbud mot bön på arbetstid. Kommunens beslut anses strida mot bestämmelserna om religionsfrihet i grundlagen och Europakonventionen.

  * 2018-11-21 Sveriges Television
  ”Klagomål mot böneutrop avslås”
  – ”Klagomålen mot böneutrop i Växjö [Araby] får inte gehör i förvaltningsrätten i Malmö. Domstolen avslår överklagandena från människor som bor i närheten av högtalaren som en gång i veckan sänder ut förinspelade böneutrop under tre minuter.”
  – ”Jag [Ismail Abu Helal, imam] hoppas det SÄTTER STOPP FÖR GNÄLLANDET. Det kommer alltid finnas folk som inte gillar det vi gör men vi är en del av samhället och har både rättigheter och skyldigheter som alla andra.”

  (Denna imam — vars inställning delas av hur många procent (10,50,90%) av imamer, och muslimer, i Sverige? — har rätt rent juridiskt, men inte socialt, där skyldigheten till anpassning ligger hos främlingen, som nämnt ovan.)

  Gardell med flera visar en förvånandsvärd blindhet för hans egna personliga ansvar för denna konsekvens (muslimers omoderna syn på homosexualitet, och även kvinnosyn): Han har själv röstat på de politiska partier som möjliggjort denna sorts invandring. Och, fördömt medmänniskor som har varit emot denna invandring.

  Detta hans och andras agerande och offentliga ställningstaganden har skapat ett reellt åsiktsförtryck, käckt och orwelskt benämnt ”Åsiktskorridoren” [7]. — Läxan han förhoppningsvis lär är, att som han röstar får han, och alla vi andra, också leva.

  Politiker, jämte delar av väljarkåren, har således ett gemensamt ansvar för den katastrofala samhällsutvecklingen, med (M)oderaternas ”Öppna era hjärtan” (Reinfeldt, 2014) och (S)ocialdemokraternas ”Mitt Europa bygger inte murar” (Löfven, 2015), vilket har skapat friktionen mellan svenskar (”moraliskt onda”) och svenskar (”medmänskligt goda”) och berörda muslimer/invandrare…

  …där de som kritiserade invandring- och flyktingpolitiken, och som varnade för konsekvenserna, betraktades som rasister…

  Till exempel…

  * 1997-05-21 Riksdagen
  invandringsminister Pierre Schori (S):
  ”Rasism och främlingsfientlighet skall kriminaliseras och jagas. Det går inte att i en demokrati hitta några ursäkter, till exempel att det är fel på invandrar- och flyktingpolitiken.”

  * 2010-09-19 ­Expressen Ledare
  ”Rösta nej till hatet”
  [löpsedeln: bild på en nedsmutsad Sverigedemokratisk valsedel nedtrampad i rännstenen]
  – ”Nej! I dag röstar vi för Sverige och mot främlingsfientligheten.”
  – ”Men i dag är ansvaret väljarnas. Än finns chansen att stoppa främlingsfientlighetens intåg i demokratins högborg. Rösta nej till hatet i dag!”

  * 2014-09-13 Expressen
  ”I dag röstar vi nej till rasism”
  – ”Här lyser Expressen upp riksdagshuset. Budskapet är tydligt: ‘Rösta nej till rasism’.”

  * 2014-12-06 Dagens Nyheter Debatt
  fd. Statsminister Löfven (S):
  ”Sverigedemokraterna är ett nyfascistiskt enfrågeparti som vare sig respekterar människors olikheter eller Sveriges demokratiska institutioner.”

  * 2018-09-08 SVT Valdebatt:
  ”SVT [staten] tar avstånd från Åkessons [SD] kommentar.”
  Eva Landahl, programchef: ”Att invandrare pekas ut som en grupp [stor arbetslöshet hos invandrargrupper] som inte är svenskar och inte passar in i vårt land är ett grovt generaliserande uttalande.”

  … varför inte tillräckligt många vågade rösta efter sin övertygelse…

  * 2016-01-27, Expressen Debatt
  forskare, Göteborgs universitet:
  ”Hade kvinnorna vågat åsiktsrösta i lika hög grad som männen, utan att ta hänsyn till vad andra tycker, hade SD enligt gängse väljarmodeller med råge varit Sverige största parti.”

  Tystnaden… avsaknaden av offentlig diskussion och debatt i detta demokratiskt grundläggande ämne är öronbedövande. — Vad säger till exempel arbetartidningen Aftonbladet om detta upplevda åsiktsförtryck? som inte ens erkänner ”Åsiktskorridoren” [7] som ett reellt fenomen. Eller, för att citera SVT-chefen Jan Helins syn (dåvarande chefredaktör och VD på Aftonbladet) på dessa medmänniskor…

  ”…ömhudade debattörer” som ”… inte tål motargument”
  (YouTube: ”Debatt SVT 2014-03-06 | Får man säga vad man vill i Sverige eller har vi en smal åsiktskorridor?”) [8]

  *

  Jag kan inte se några tecken på att den pågående ”islamiseringen”, som Piper uttryckte det, av Sverige börjar avstanna. Det krävs troligen en ny regering som ingjuter mod hos svenskar (och de invandrare som behöver, vissa behöver det inte t.ex. Luai Ahmed, Bulletin.nu, och Loubna Stensåker Göransson (M) [9]) att börja våga uttrycka sitt tyckande och hövligt framföra kritik i vardagen — t.ex. på en badstrand eller arbetsplats eller som kund i ett apotek — till de muslimer som skyltar med sin privata religiösa övertygels i offentligheten.

  En ny regering som återkallar alla statliga åtgärdsprogram som ska stävja den så kallade svenska rasismen, och hänvisa de muslimer som känner sig diskriminerande till rättsväsendet där synpunkter och kritik gentemot religiösa uttryck (beteende, fysiska attribut) inte ska betraktas som lagbrott.

  Jag kan till och med tänka mig ett statligt förbud — så länge det anses nödvändigt — mot religiösa symboler på statsanställda som har kontakt med allmänheten, t.ex. lärare eller teve-presentatörer, vilket motiveras av att staten ska varken påverkas av eller uppvisa religiösa symboler (kristendomen undantagen vid behov, då Sverige har haft en kristen karaktär/historia sedan 1200-talet).

  Det är med en stor overklighetskänsla som jag skriver detta.

  För det första har varken jag eller Piper och andra något emot muslimer i sig. Det handlar om de muslimer som kräver vår anpassning.

  Jag, och gissar även Piper och de flesta andra, skulle inte ha några problem alls med till och med heltäckande slöja och vägran att handhälsa, om förekomsten var marginell. Det skulle faktiskt vara en exotisk om än udda samhällsberikning.

  För det andra är det overkligt att jag som svensk inte ska våga uttrycka vad jag känner inför den fundamentala grundläggande genomgripande totala förändringen av mitt land, som har skett under bara ett par decennier, och bli betraktad av staten och andra maktcentra som rasist och därmed få min medmänsklighet och människosyn jämförd med den hos Adolf Hitler, nazism och apartheid.

  Dessutom är jordens stora mångkultur inte i behov av ytterligare ett land med islamsk karaktär, av vilket det redan finns drygt 50. Jorden har bara ett svenskt land, och att detta land och dess svenska folkslag skulle vara så betydelselös att framtiden gärna kan gå miste om det är en tragedi — åtminstone för mig. Det skulle göra mig, likt indianerna i det land som invandrarna döpte till Amerika, hemlös.

  — Till muslimer i allmänhet säger jag: välkomna.

  Dem av er som ställer krav på min, Pipers och Sveriges anpassning betraktar jag som islamister — t.ex. Partiet Nyans och dess väljare, berörda muslimska samfund och ev. dess 1.000-tals? 10.000-tals? 100.000-tals? medlemmar — säger jag:

  – ÅK HEM! Jag vill inte dela mitt land med er! Ni är ett reellt och påtagligt hot mot min existens, min identitet, mitt lands karaktär, min frihet och framtid…

  … vilket är samma synsätt på krävande invandrare (t.ex., mot förmodan, européer) som de nationella folken i t.ex. Mellanöstern har, det vill säga era ursprungliga landsmän, vilka jag INTE betraktar som islamister eftersom jag respekterar deras kultur, samhälle och sätt att leva.

  *

  [1]
  bevekelsegrunden

  YouTube-video (upplagd 5 juli 2018)
  ”A Swedish Elephant – Årets livligaste paneldebatt i Almedalen 2018”

  tid 25:36–26:38

  – ”Jag [Jessica Stegrud SD/MEP] blir helt fascinerad av den här utläggningen om att vi ska prata med varandra, att vi ska förstå vandra.”

  – ”För är det någonting vänsterliberaler har lagt energi på så är det att smutskasta alla som har haft en annan åsikt. Jag är så oändligt trött på det här.”

  – ”Du [Anders Lindberg, Aftonbladet] säger bland annat i filmen att de som är invandringskritiska har har bevekelsegrunden rasism.”

  – ”Jag vet inte vad du har för bekantskapskrets men jag känner inga som har den bevekelsegrunden. Utan man är orolig för en utveckling som med alla mått mätt är ohållbar.”

  – ”Hela den här retoriken, smutskastningen och stigmatiseringen har kvävt den fria debatten fullständigt.”

  – ”Nu står vi här och alla efterlyser lösningar när vi har kämpat, jag vet inte hur länge, med att bara erkänna att vi har problem. Vi har gått miste om så otroligt mycket. Debatten har varit så intellektuellt ohederlig. Så nej, jag tycker det är magstarkt.”

  [2]
  omedveten diskriminering

  2021-09-21, Länsstyrelsen Stockholm
  projektet ”Nu vidgar vi normen – projekt ska minska diskrimineringen utifrån hudfärg på arbetsmarknaden”

  ”Är arbetsmarknaden i Stockholms län inkluderande? Är arbetsgivare omedvetna om att de diskriminerar?”
  – ”Det är ofta en OMEDVETEN DISKRIMINERING som ligger bakom skillnaderna på arbetsmarknaden.”

  [3]
  syn på homosexualitet

  2016-04-11 Channel 4/ICM Unlimited
  ”C4 survey and documentary reveals What British Muslims Really Think”
  – ”52% do not believe that homosexuality should be legal in Britain.”

  Denna procentsats kan rimligen antas gälla även för muslimer i Sverige, med tanke på att, som nämnt, minst (!) 240.000 svenska medborgare (framför allt flickor och kvinnor) lever under ett muslimskt kulturellt och/eller religiöst hedersförtryck, vilket innebär att minst dubbelt så många (500.000?) är direkt (utövarna) eller indirekt (passivt samtycke) ansvariga (Gardells ordval) för detta.

  [4]
  svenska samhällets svenska karaktär

  1. ”Where are we? Is this Sweden?”
  — Utrikes studenter i brevet till skolledningen år 2020 om Tjärna Ängar, Borlänge (Wikipedia: ”Området kallas ibland för Lilla Mogadishu på grund av den höga andelen invandrare från Somalia”).

  2. ”Malmö domineras [56%] av dem med utländsk bakgrund”
  — Samtiden.nu/Riks.se, 2021 (chefredaktör Dick Erixon).

  3. ”I takt med tidens gång kommer Sverige att upphöra att vara svenskt. Det kommer att ske pg a att svenska politiker ringaktade det svenska, romantiserade det främmande och ville bereda plats för andra folk och andra kulturer här hos oss.”
  — Ronie Berggren, 2022 (konservativ debattör, författare).

  [5]
  2019-03-27 Fackförbund.com (est. 2014, jämförelsetjänst)
  ”Flera fackförbund säger nej till SD”

  – ”Av de 14 fackförbunden som ingår i LO säger sju av dem nej till att ha ett förtroendeuppdrag i facket samtidigt som man är politiskt aktiv i Sverigedemokraterna”

  – ”Handels, Kommunal, Byggnads, IF Metall, Pappers, Hotell- och restaurangfacket, Livs eller Fastighetsanställdas förbund accepterar inte att förtroendevalda medlemmar är politiskt aktiva i Sverigedemokraterna.”

  – ”De förbunden som säger nej till förtroendevalda som är politiskt aktiva i SD hänvisar till VÄRDEGRUNDEN i deras stadgar som generellt säger att de arbetar för allas lika värde.”

  [6]
  2022-06-30 Göteborgs-Posten Debatt
  ”Jag vågar inte längre säga vad jag tycker av rädsla för att bli utfryst”

  – ”Ord som mångfald, diversitet, yttrandefrihet och tolerans används i alla möjliga sammanhang men jag tycker att debattklimatet blivit ensidigare, mer räddhågset och dikterande, skriver Anna Grönroos, polisinspektör i Göteborg.”

  – ”Jag vill inte prata politik eller samhällsproblem ens med mina närmaste vänner och släktingar för jag vet inte om jag stöter på iskyla och kommer bli bortvald till nästa träff.”

  – ”Genom att skambelägga vissa ämnen och åsikter och till och med diktera vilka ord som får användas, tystar den första gruppen effektivt den andra.”

  [7]
  2015-02-12 Expressen Ledare
  Ann-Charlotte Marteus:
  ”Det är jag som är åsiktskorridoren”

  – ”Jag var med och byggde den korridor som har förhindrat en konstruktiv debatt om migration och integration.”

  – ”Så blir det när diskussion om migration (POLITIK) helt likställs med rasism (MORAL).”

  [8]
  SVT:s Jan Helins ”ömhudade debattörer”
  YouTube-video:
  — ”Debatt SVT 2014-03-06 | Får man säga vad man vill i Sverige eller har vi en smal åsiktskorridor?”
  (45 minuter, upplagd av ”PB-SSE” 2022-04-16)
  — ”Svensk debatt om invandringen”
  (9 minuter, upplagd av ”Jan Milld” 2014-03-07)

  [9]
  Sverige börjar få en islamsk karaktär
  25 exempel, kronologisk

  2005-02-02 Expressen
  ”[Världskulturmuseet, Göteborg] Tog ner tavla [”Scène d’Amour” av Louzla Darabi] efter hot från islamister”

  2007 SVT Rapport
  ”Förra året tog Sverige emot rekordmånga flyktingar, över 27.000″
  Irakiska (i slöja) på arabiska: –”Det känns som hemma. Det känns som Irak eller nåt annat arabland. Jag trivs jättebra i Malmö.”

  2009-08-21 Sydsvenskan
  ”Fastetiden en utmaning för skolorna”

  2011-05-02 Sveriges Radio
  ”Dansföreställning utan koranvers”

  2013-05-16 Sveriges Radio
  ”Äldreboenden på andra språk ökar – i Stockholm”

  2013-07-13 Helsingborgs Dagblad (HD)
  ”När svenskar firar ramadan”
  Opinion: ”Det är alltså ett faktum att ramadan sedan länge är en svensk tradition, som firas av en minoritet svenskar.”

  2015-04-16 Skånska Dagbladet
  ”Anställer för att stoppa klädbad”

  2015-08-07 SVT
  ”Vi har separata badtider för kvinnor – och män”

  2016-04-05 SVT
  ”Arabiska kan gå om finska som näst största språk”

  2017-04-05 Timbro.se
  ”Varför röstar Sveriges muslimer inte borgerligt?”

  2018-03-29 Sveriges Radio
  ”Efter Hallengrens [barn-, äldre- och jämställdhetsminister] kritik – kritiserad broschyr dras tillbaka”
  ”Information till dig som är förälder eller närstående till barn som är gift”.

  2018-05-08 Expressen
  ”Sexåringar som äter fläsk mobbas – skolan ber om hjälp”

  2018-06-05 SVT
  ”Sex av tio förskolor säger ja till slöjtvång”

  2018-09-07 Göteborgs-Posten Ledare
  Jenny Sonesson: ”Valet på söndag är inte fritt och hemligt för alla väljare”
  – ”Enligt rapporten [2014, SILC, Palme-centret, Centre Party International Foundation, Green Forum] finns det ett samband mellan fenomenet och områden med högre andel invandrare.”
  – ”Att patriarkalt förtryck förekommer i sådana bostadsområden är ett faktum”

  2019-02-22 Nyheter Idag
  ”Kvinna i slöja på Gävles välkomstskylt: Hon har själv valt att bära huvudbonaden hijab”

  2019-05-09 SVT
  ”Rektorns stora oro: Fastan under ramadan slår mot elevernas betyg”

  2019-10-22 SVT
  ”Efterfrågan på specialkost i skolan ökar”

  2020-01-31 Aftonbladet
  ”Det här är Malmös vanligaste namn 2019”
  – ”. .. på namntoppens tredjeplats hamnar Mohamed.”

  2020-02-29 SVT ”Mötet”
  ”Läraren Naouel Aissaoui [statsanställd slöjbärande muslim] möter Loubna Stensåker Göransson (M) [icke slöjbärande muslim]: Slöjförbudet handlar om rasism”
  – ”… min [Aissaoui] tro som säger att det finns [en] gud som är större än Skurups kommun och det här beslutet.”

  2020-09-11 Dagens Nyheter
  ”Järvas ledare manar till lugn när högerextrema vill bränna Koranen”
  ”Muslimska trossamfund [15 bara i Stockholm, av hur många?, som har hur många tusentals medlemmar?] i Stockholm vill ändra den svenska grundlagen och göra det förbjudet att håna islam och andra religioner.”
  – ”Nej, jag [Yusuf Abdalla, restaurangägare] visste inte det. Vi TRODDE att det var OLAGLIGT i Sverige att bränna Koranen och andra religiösa skrifter. NITTIO PROCENT AV ALLA SOM BOR HÄR tror det.”

  2020-11-03 Region Jönköpings län
  ”Muslimsk andlig vård”
  [Rätt till läkare, sjuksköterskor och tolkar av samma kön; Rätt att serveras halalslaktat kött; Rätt att slippa vårdtider under fredagsbönen; Förståelse för att släkt och vänner kan besöka den sjuke dygnet runt; Tillgång till sjukhusimam eller kontakt med muslimsk koordinator.]

  2020-10-29 Sveriges Radio
  ”Biblioteksanställda utbildas i vardagsarabiska”

  2021-06-03 Svenska Dagbladet
  Elaf Ali (f. Bagdad, skribent, författare):
  ”Det är dags för svenskarna att uppdatera sin bild av vem som är svensk”

  2021-08-13 SVT
  ”Örebro kommun en av få som delar ut slöjor med arbetskläder”

  2022-06-05 Kvartal.se
  Gästkrönika ”För min dotter”
  – ”… en studie [2013 WZB, finansierat av tyska staten] visade att 65 PROCENT av europeiska muslimer (SVENSKAR INKLUDERADE) anser att ISLAMS REGLER är VIKTIGARE ÄN LAGARNA i landet som de är medborgare i”

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s