Den ”smutsiga” kolen gör comeback och hyckleriet når nya nivåer

Hyckleri i kubik utspelar sig nu på EU-nivå när Tyskland beslutat tillåta kolkraftverk att producera mer el igen för att undvika akut gasbrist i vinter.

2019 innan seglatsen till klimatmötet i New York gjorde Greta Thunberg ett stopp i den tyska Hambachskogen för ett klimatprotestmöte mot brunkolsbrytning och uttryckte att ”det gör mig otroligt ledsen att se all förstörelse”. Jag förväntar mig därför stora protester från Thunberg efter det tyska beslutet att öka kolkraften.

Miljöpartiet som i åratal propagerat för ett kolfritt EU borde också vrida sig i plågor efter beskedet och jag väntar på protestvågor även från deras håll.

Men vänta nu, styrs inte Tyskland av ett grönt miljöparti? Jo Die Grünen som sitter i koalitionsregeringen har en aggressiv klimatpolitik och vill att det industriberoende landet minskar sina utsläpp med 70% till 2030.

Så snabbt vändes den steken och nu är det tydligen acceptabelt att öka användningen av den energikälla som enligt WWF har högst utsläppsintensitet samt borde stoppas snarast i EU och övriga världen eftersom den bidrager till försurning samt påstådda klimatförändringar – allt för att inte rucka på EU:s idiotiska sanktioner mot Ryssland.

#hycklare

https://sverigesradio.se/artikel/uppsving-for-tysk-kolkraft-infor-hotande-gasbrist

4 reaktioner till “Den ”smutsiga” kolen gör comeback och hyckleriet når nya nivåer

  1. I backspegeln skulle Vattenfall behållit NUON med kärn och kolkraftresurser bara de kört finurliga svenska linje2 ”bygg ut och avveckla sedan” långsamt…
    NUON var egentligen ett klipp om korten spelats rätt.

    Gillad av 1 person

  2. Bara som intresse. Bilden visar ett antal kyltorn, kyltornen är desamma oberoende om det är ett kolkraftverk, gas kraftverk, eller kärnkraftverk. Röken är inte föroreningar och utsläpp utan vattenånga.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s