Folket får lida för EU:s ogenomtänkta politiska beslut

Den gröna omställningen som EU håller på att driva igenom samtidigt som sanktionerna mot Ryssland misslyckats och man inte klarat av att tillhandahålla tillräckliga alternativ till rysk naturgas, har som bekant en energinödsituation skapats där Tyskland är ett av de mest drabbade länderna. Nu förbereds folket på olika nödsituationer som kan uppstå i kölvattnet av självmordsprojektet som EU bedriver på bred front.

I Ludwigshafen planerar man nu att öppna upp hallar där medborgare som inte längre har råd att värma upp sina lägenheter kan samlas för att få lite värme. Borgmästare Jutta Steinruck (SPD) säger i ett uttalande att man för närvarande förbereder för alla nödsituationer med sikte på höst och vinter. Friedrich-Ebert-Halle kommer till exempel att fungera som en ”central uppvärmningsstation”. Det finns också rapporter från Tuttlingen i Schwaben och från Heidelberg om planerade ”värmehallar”.

I Düsseldorf försöker man komma till rätta med den enorma gasbristen genom att minska uppvärmningen under hösten och vintern. När det gäller varmvatten bör ”tillgängligheten i kök och sanitära anläggningar” minskas, medan betydande restriktioner är planerade till sommaren. Tre av de fyra inomhuspoolerna i Nürnberg kommer exempelvis att stängas eftersom detta totalt borde spara 1,3 gigawattimmar energi. Stadens borgmästare konstaterar att medborgarna måste förbereda sig i god tid för eventuella restriktioner i gasförsörjningen.

EU-ländernas envishet har skapat den energikatastrofen som kontinenten nu står inför och de gröna politikerna i Tyskland som hade som mål att ”förstöra” Ryssland, har istället förstört många tyska hushåll.

Federal Association of German Housing and Real Estate Companies (GdW) har redan varnat för de ekonomiska konsekvenserna av de exploderande energipriserna: Enmanshushåll måste räkna med extra kostnader på 1000-2700 euro. För hushåll med fyra personer räknar föreningen med merkostnader på 1800-5000 euro. I snitt över alla energislag uppnåddes en prisökning på 37% redan i maj 2022. Information från olika energileverantörer visade att prishöjningarna för alla energikällor sannolikt skulle variera mellan 71 och nästan 200% enligt GdW.

Om den tredje etappen av gasberedskapsplanen genomförs finns det risk för gasprishöjningar på upp till 400% eftersom avtal som hittills skyddat enskilda företag från att vältra över hela kostnadsökningen i sådana fall skulle kunna upphävas, vilket varken hyresgästerna eller de socialt orienterade bostadsbolagen har råd med.

Hade makthavarna värnat det allra minsta om folket hade man genast upphört med galenskaperna – vänt Bryssel ryggen och inlett dialog med Ryssland för att säkra rikets samt invånarnas bästa. Självklart hade de fått skit för ett sådant beslut, men man hade åtminstone stått upp för medborgarna istället för att bara tänka på prestige samt egen vinning som för närvarande tycks vara samtliga beslutsfattares drivmedel i EU-området med några få undantag.

#madworld

#followthemoney

https://freewestmedia.com/2022/07/12/heating-halls-planned-in-several-german-cities/

9 reaktioner till “Folket får lida för EU:s ogenomtänkta politiska beslut

 1. Tänk positivt! Vi blir ju så mycket friskare när vi inte har råd med mat och värme … strösocker aviserad prishöjning 40% … fattigpensionärerna får överleva på potatis och havregryn och rårörda lingon i fortsättningen … vatten till det!

  Gilla

 2. Vad kan jag som i Sverige boende privatperson göra för att framöver möta intermittent och regionalt så kallad roterande bortkoppling av elkonsumenter, timmavis.
  Bor i glesbygd, äldre fastighet (1850) försett med eldstäder+vedspis och tyvärr direktvärme via element.
  Borrad brunn med eldriven pump.
  Vårt problem vid strömavbrott kommer att bli belysning, disk,dusch och spola VC.
  Lösningen för korta perioder avbrott är ett par bilbatterier, laddare samt inverter som omformar 12v DC till sinus 230v AC tillräckligt med effekt för antal timmar.
  Batteri laddas när strömmen återkommer.
  Projektet kostar aprox 3.000kr.

  Gilla

 3. Om man lever i en sagovärld eller i en värld definierad av styrda media kommer inget att hända förrän någon från verkligheten…. men vem gjorde detta? Ja som vanligt Putin….. Och att i ett sagohus stampa med båda fötterna, a.k.a. sanktioner. påverkar föga….. Sri Lanks har tack vare de globalistiska krafterna kraftigt stört sin matproduktion osv….. och nu då de svälter och Indien inte hjälper…. kommer då väst att ställa upp? Njaa kanske med hemska bilder i MSM men att stoppa de globala krafterna kommer inte att bli lätt…. rösta BIICS 7/8 av världen som lever i verkligheten tar över medan vi har miljötrams och tillika gender studies….

  Gillad av 1 person

 4. ”Folket får lida för EU:s oansvariga politiska beslut”
  Vet inte om jag håller med dig att politikerna skulla vara oansvariga för sina beslut. Så som jag ser det hela så är de mer än ansvariga för sina handlingar de genomför.

  Gillad av 1 person

 5. Hohoho,jo tack. Ganska säkert ett litet påhitt signerat Bill Gates och den tyska kemiindustrin. När råttorna väl är inne i hallen släpps Zyklon B in och dödar de lättlurade tyska svinen. Åtminstone mig lurar de inte. LoL.Tyskarna har sannerligen humor, ” Heatings Hall” ja nog kan det bli varmt alltid när ugnarna skall förbränna de döda tyska svinen. LoL.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s