Biden säljer olja från landets strategiska reserver till kinesiskt bolag med kopplingar till hans son

Enligt PanAm Post-portalen har det amerikanska energidepartementet godkänt försäljningen av 950.000 fat råolja från landets strategiska reserver. Oljan kommer att gå till Unipec America Inc, ett dotterbolag till China Petrochemical Corporation, även känt som Sinopec. Unipec-kontraktet är värderat till 98,14 miljoner dollar.

2015 var president Joe Bidens son Hunter Biden med och grundade BHR Partners som förvärvade en andel på 1,7 miljarder dollar i Sinopec Marketing. Unipec America är den amerikanska grenen av Kinas största handelsbolag Unipec, som i sin tur är helägt av China Petrochemical Corporation, ett statligt kinesiskt olje- och gasbolag baserat i Peking med nära band till Hunter Biden.

Denna affär var en del av frisläppandet av 30 miljoner fat från USA:s strategiska petroleumreserv för ”nödförsäljning” med syftet att ”tillhandahålla en bro i tider av krig för att stödja amerikanska konsumenter och den globala ekonomin som svar på krig som Vladimir Putin startade mot Ukraina”. Av de 126 anbud som mottagits av Department of Energy, accepterades 12 – inklusive det från Unipec America Inc.

Den republikanske senatorn Marco Rubio anser att Bidenadministrationen inte bör skicka landets reserver som de behöver för sitt land till Kina, vilket är dumt och trotsar sunt förnuft.

Under sin valkampanj försäkrade Joe Biden väljarna att ingen av hans familjemedlemmar ”skulle ha affärsförbindelser med någon associerad med ett utländskt företag eller ett främmande land”, men i slutet av april 2021 efter hans första 100 dagar vid makten, granskade Fox News hans affärsregister och avslöjade att presidentens son fortfarande ägde 10% i BHR Partners.

Daniel Turner, grundare av Power the Future, en organisation som kämpar för bättre energipolitik, sade nyligen till Fox News att situationen motiverade en utredning:

-”Presidenten har sagt till oss att han släpper dessa reserver för att sänka priset på gas i hela landet och sedan upptäcker vi att han säljer dem till världsmarknaden samt att Hunter Biden är en stor investerare i ett av företagen som förmedlade den här affären.”

Tulldata visar att mer än fem miljoner fat olja som släpptes ut från den strategiska petroleumreserven (SPR) avleddes bort från amerikanska raffinaderier till främmande länder efter att Biden beordrat energidepartementet att släppa totalt cirka 260 miljoner fat lagrad olja för att bekämpa rekordhöga bränslepriser.

Cathy McMorris Rodgers, rankingmedlem i House Energy and Commerce Committee, har i ett uttalande sagt att president Biden måste komma ihåg att landets strategiska energireserver är till för nödsituationer, inte för att täcka över dålig politik. Amerika måste öka sin kapacitet att producera och raffinera olja hemma istället för att använda sitt strategiska lager. Hon varnade också för att Biden äventyrade inte bara USA:s energisäkerhet, utan även den nationella säkerheten.

Hunter Bidens laptopskandal och bevis på hans kriminella utländska affärer i Ukraina har upprepade gånger skapat rubriker i USA utan att åtal väckts mot någon i familjen Biden. Vita husets pressekreterare förnekade denna vecka att presidenten hade pratat med sin son om utländska affärsavtal och Secret Service sade att de var medvetna om de senaste läckorna från Hunter Bidens konton, men att de inte var i stånd att komma med offentliga kommentarer om potentiella utredningsåtgärder.

Som vanligt är detta inget som svensk media bevakar och den svenska politikereliten som höjt Biden till skyarna kommenterar inte heller det som sker ty det som inte syns finns inte.

#followthemoney

https://freewestmedia.com/2022/07/12/biden-selling-us-strategic-oil-reserves-to-chinese-company-linked-to-his-son/

4 reaktioner till “Biden säljer olja från landets strategiska reserver till kinesiskt bolag med kopplingar till hans son

  1. Detta är ett led i Djupa statens agenda, att ”utplåna” USA!
    Läste ”historien” bakom djupa staten och där förklarades varför dessa oligarker gör allt för att ”lägga världen under sina fötter” och därmed skapa en helt ny världsordning!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s