Vi ska köpa de vapen vi skänkt bort – hur tänkte de nu?

Sverige har likt många andra europeiska länder skänkt pengar och vapen till Ukraina för mångmiljonbelopp. Trots upprepade varningar om att sluta skicka vapen eftersom man förutom att bidraga till att förlänga kriget dessutom understödjer den illegala vapenhandeln då många vapen från väst bevisligen hamnar på svarta marknaden (ett skarpt pansarskott av samma typ som den svenska regeringen skickat till Ukraina har t.ex. dykt upp i en Secondhandaffär i Göteborg), fortsätter länderna i väst med sina vapenförsändelser på skattebetalarnas bekostnad – vapen som man för övrigt vet riskerar att hamna hos kriminella i Sverige på samma sätt som skedde efter krigen i forna Jugoslavien när stora mängder vapen smugglades till Sverige.

Eftersom de dårar som styr har för vana att inte göra en konsekvensanalys först, blir det problem nu när konsekvenserna börjar visa sig och vapen dyka upp lite varstans. EU-ländernas inrikes- och migrationsministrar träffades därför i Prag i måndags för att diskutera hur mängden vapen från Ukrainakriget ska hanteras.

Sverges mindre begåvade migrations- och integrationsminister Anders Ygeman, som lyckats klamra sig fast vid makten trots flera skandaler, säger nu att han vill köpa upp vapnen och förstöra dem innan samma sak händer igen.

Så först skickar vi alltså vapen för hundratals miljoner till Ukraina för att framstå som ”goda” – något som stöds av samtliga riksdagspartier utom Vänsterpartiet – vapen som sedermera hamnar i fel händer, vilket vi visste att det fanns stor risk för och sedan ska vi köpa upp dessa vapen för att förstöra – allt på skattebetalarnas bekostnad. Hål i huvudet! 😵‍💫🤦‍♀️

Obegripligt att folket kommer rösta fram landets oansvariga riksdagspolitiker till ännu en mandatperiod när samtliga borde bytas ut permanent för deras slöseri med skattemedel samtidigt som man vänder ryggen åt de egna medborgarna som får det allt svårare på grund av den oansvariga politiken som förs.

#vadåkonsekvensanalys

https://www.friatider.se/eu-befarar-inflode-av-vapen-till-kriminella-fran-ukraina

3 reaktioner till “Vi ska köpa de vapen vi skänkt bort – hur tänkte de nu?

    1. Carl Gustav är väl ett granatgevär. Som man kan ladda och avfyra många gånger. Pansarskott är väl ett engångsvapen som bara kan användas en gång och som sedan är förbrukat.
      Så var det för många år sedan när jag gjorde lumpen. Eller har det ändrats?

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s