Skrämselpropagandan är tillbaka i tablåerna

Nu när Ukrainakriget med tillhörande restriktioner inte gick som det var tänkt, är det dags att åter börja mala skrämselpropaganda kring covid för att få mera klick och kränga mer vaccin. De senaste veckorna har medias tablåer därför fyllts av rubriker om hur covidfallen ökar i såväl Sverige som övriga Europa.

Medias favoritexpert – den allt annat än opartiska professorn Matti Sällberg – får återigen mediatid för att promota den tredje och fjärde vaccindosen. Det framgår dock inte tydligt om covidspridningen ökar i hela Sverige eller om det rör sig om lokala utbrott.

På Region Skånes intranät går att läsa att färska siffror för juli visar att covidsmittan minskar i Skåne, både vad gäller antalet smittade personer och halter i avloppsvattnet – således en positiv prognos som går tvärtemot medias domedagsrubriker. Det finns därför all anledning att ta denna potentiella tidningsanka med en nypa salt och istället fundera över varför media fortsätter tiga om de många allvarliga inrapporterade vaccinbiverkningarna.

#followthemoney

https://www.expressen.se/nyheter/covidfallen-okar-trots-sommar-inte-sett-tidigare/

5 reaktioner till “Skrämselpropagandan är tillbaka i tablåerna

 1. Citat: ”Sällberg: Smiter undan antikroppar
  Matti Sällberg, professor och vaccinforskare vid Karolinska institutet, är inne på samma spår som flera andra experter. Att varianten tar sig runt immunsystemet.

  – Den är väldigt smittsam. Den har också förmågan att smita undan antikroppssvaret. Precis efter man är vaccinerat har man ett ganska bra skydd mot att bli smittad även med omikron BA.5, men det klingar av ganska fort, säger Matti Sällberg. ”
  Att nya virusvarianter tar sig förbi immunsystemet eller fastmer vaccinet för en naturligimmunitet ger ett bredare skydd… Massvaccination skapar detta då vissa virus är lite annorlunda och överlever och lever vidare… det är det dumma med massvaccinering mitt i en stark smittspridning… det borde t.o.m. svenska experter veta…. internationella experter undrar mer och mer hur det kan få fortgå osv…. Varför man talar tyst om naturlig ïmunitet osv…. att detta virus tar sig förbi ett immunskydd mot ett specifikt spikprotein är precis det som händer…. ”Samma spår” wow då detta fenomen är helt känt inom vetenskapen… det som kan vara värre är att en mutation är så lika att den inte triggar immunförsvaret osså blir man sjuk igen….. MEN grabben som varit med om att vi skall köpa 40 miljoner doser vill naturligtvis inte kännas vid att en massa doser måste kastas dels därför att det finns både Novavax och det påstås komma en nu variant av vaxet…… det kommer att bli ännu mer övertalning så att ingen får stå för att man kastat en massa doser i sjön

  Gillad av 1 person

 2. Har inte politrukerna semester nu?eller ”jobbar”de övertid….
  Hahaha!
  Tänk utvecklingen sommar/höst 2020.

  Gilla

 3. Ponera att detta sk virus har funnits sen urminnestider…
  Man ändrade definitionen för sk epedmi/pandemi 2009 från dödlighet till smittsamhet, mig veterligen .
  Däri ligger problemet.
  Galen?
  Japp!
  Lindrigt.

  Follow the money, som du brukar skriva, Jenny.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s