Hur många tickande bomber har vi och när ska vi dra lärdom av det som sker?

Efter att en 9-årig flicka förra veckan blev utsatt för ett brutalt mordförsök vid en lekplats i Skellefteå när hon var på väg hem från fritids, misstänks en pojke under 15 år för brottet som dock inte kan häktas på grund av sin ringa ålder.

Enligt uppgifter på Flashback och artiklar i alternativmedia är pojken förståndshandikappad med ursprung i Afrika, går på särskola samt saknar helt koppling till offret. Flickans skadeläge är inte känt, men hon har legat nedsövd hela helgen och flickans mamma har lagt upp en bild på flickan från sjukhussängen i sociala medier.

Det florerar också uppgifter om att skolan under lång tid larmat om pojkens beteende samt att han kopplas till ett tidigare överfall av en annan kvinna i närheten av brottsplatsen där pojken ska ha försökt dra ner en kvinna på marken i en gångtunnel, något även Aftonbladet skriver om i dag. Ledningen på skolan där den misstänkte pojken går, har tidigare uppmärksammat hans avvikande beteende och för ett drygt halvår sedan valde man att slå larm.

Det är verkligen inte första gången det uppdagas att en misstänkt gärningsman har andra allvarliga incidenter på sitt samvete, men ändå får vandra fritt i samhället trots att flera instanser vet att vederbörande är en tickande bomb. Att skolan dessutom sett vartåt det barkar och larmat utan att få gehör, är också återkommande – inte minst vid skolattacken i Malmö i våras.

Borde inte samhället lära sig av dylika våldsattacker och bli mer hörsamma när varningsklockor ringer hos exempelvis skola och socialtjänst istället för att intala sig att det avvikande beteendet inte är av vikt?

När ska vi för övrigt få höra våra styrande politiker prata om roten till det onda i samhället? Det oreras om högre straff, stoppa barnrekryteringen till den grova kriminaliteten, förhindra dödsskjutningar, knäcka gängen, bryta segregationen, skapa trygghet med mera – ingen av dessa lismande makthavare erkänner dock att det är konsekvenser av de senaste decenniernas massinvandring (som fortfarande pågår), det vill säga deras egen politik, som ligger till grund för det laglösa samhälle som breder ut sig med en enorm otrygghet för invånarna som följd eftersom polisen saknar kapacitet att hantera det kaos som råder.

Så länge vi har beslutsfattare som varken vågar säga som det är, eller ta tjuren vid hornen och göra det som krävs kommer vi få fortsätta leva i det nya våldsamma samhälle som våra politiker skapat åt oss utan att vilja ta ansvar för sina beslut.

#detnyasverige

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Wjwy6k/skelleftea-misstankt-pojke-kopplas-till-tidigare-fall

https://samnytt.se/nioarig-flicka-utsatt-for-brutalt-mordforsok-i-skelleftea/

4 reaktioner till “Hur många tickande bomber har vi och när ska vi dra lärdom av det som sker?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s