Ryska sanktioner får konsekvenser för infrastrukturen

EU:s ogenomtänkta sanktioner mot Ryssland i kombination med den galna klimatpolitiken skapar alltmer problem – det är inte bara invånarna som får dra åt svångremmen hemma på grund av skenande priser på det mesta, även många kommuner känner av krisen som får till följd att exempelvis planerat underhåll av infrastrukturen stoppas.

Trafikverket och flera av landets kommuner stoppar nu flera planerade underhåll av vägar när asfaltspriset skenar. Svenska företag som tillverkar asfalt har nämligen slutat använda produkter från Ryssland, vilket gjort att priserna ökat.

På sikt kan brister i underhåll av vägar medföra ytterligare kostnadsökningar eftersom vägarna kan bli så dåliga att de istället måste totalrenoveras. Dåligt underhållna vägar medför även ökad risk för trafikolyckor samt skador på bilarna.

Även om det känns bra för våra beslutsfattare att hålla fast vid något som på pappret ger de godhetspoäng, men i realiteten inte har verkan och istället förstör för invånarna, är det i slutändan alltid vi skattebetalare som finansierar notan.

Kanada ser i alla fall ut att tillfälligt ha drabbats av sunt förnuft efter att man – trots protester från Ukraina – tagit beslut om att tillåta företaget Siemens göra ett undantag från sanktionerna mot Ryssland och leverera en reparerad turbin som behövs till gasledningen Nord Stream 1. Tyskland, som hotas av gasbrist efter att Ryssland strypt stora delar av tillförseln genom gasledningen, har reagerat med lättnad och tackar Kanada för beslutet.

Eftersom Tyskland likt Sverige valt att i förtid lägga ned fungerande kärnkraft, står nu tyska hushåll inför hårda ransoneringar av el och värme när tillgången till rysk gas decimerats – dessutom stängs trafikljusen av på gatorna.

Man har redan infört restriktioner om hur varmt invånarna får lov att ha det hemma och hur stark belysning. Ekonomiminister Robert Habeck deklarerade nyligen att det tyska folket bara bör ta korta kallvattensduschar, så detta tycks bara vara början. Även på arbetsplatser införs vatten- och värmeransonering. Förslag finns också på att så många som möjligt ska arbeta hemifrån för att spara den energi som går åt för resor till och från jobbet.

Trots att flera månader gått sedan EU började med sanktioner mot Ryssland och man med facit i hand ser att initiativet misslyckats kapitalt på alla fronter för att istället slå tillbaka på det europeiska folket, fortsätter vanvettet utan minsta indikation på att makthavarna kommit till insikt om att det inte fungerar – såvida man inte har för avsikt att sänka hela kontinenten. Sanslöst.

#vibetalar

#swexit

#followthemoney

https://sverigesradio.se/artikel/vagunderhall-stoppas-nar-asfaltspriset-skenar

https://sverigesradio.se/artikel/rysslandssanktioner-undantas-ukraina-protesterar

https://samnytt.se/ingen-karnkraft-och-ingen-rysk-gas-bokstavlig-kalldusch-for-medborgarna/

5 reaktioner till “Ryska sanktioner får konsekvenser för infrastrukturen

 1. Allt skylls på Ryssland när det i verkligheten är statens dåliga ekonomi som stoppar mycket av vägunderhåll. Lägg gärna märke till hur dåligt gräs i vägrenarna i år klipps. Mindre länsvägar har i år helt enkelt inte klippts. En rejäl trafikfara men det är väl Rysslands fel det också. Det är väl också Rysslands fel att en stor dansk entrepenör,Barslund,gick i konkurs och många vägarbeten i främst södra Sverige har stått stilla i nästan ett år. Det är väldigt bekvämt att skylla på Ryssland.

  Gillad av 1 person

  1. Korta förklaringen.
   Vad jag hör diskuterar vägsamfälligheterna tiden när vägrenarnas gräs, örter och blommor skall slås, detta för att gynna artrikedom av insekter och att växter skall hinna gå i frö.

   Gilla

   1. Tillägg, vägrenen är ett av få kvarvarande biotoper.
    Annan mark är hårdgjord eller bebbyggd.
    Jordbruk som bekämpar ogräs och sår monokultur.
    Gödselhanterings täckes över.

    Gillad av 1 person

 2. Japp sanslöst är bara förnamnet.
  ”Förslag finns också på att så många som möjligt ska arbeta hemifrån för att spara den energi som går åt för resor till och från jobbet.”
  kan detta vara samma lika som viruset ja att isolera folk alltså?
  Massformationen pågår alltså.
  Följer vansinnet i Nederländerna…. blev ”påtänd” av en FB dumhet…. kollade och då visar det sig att visst släpper Nederländerna ut mer Kväve, Inte koldioxid längre alltså. MEN skördarna är också rikligare dvs per hektar ger bilr det samma lika bottom line och fortfarande är det ont om mat i världen dvs folk i Afrika skall då för att nederländerna skall minska utsläpp—-
  Tror tyvärr att vanligt folk upp till medelklass/övre medelklass skall torteras för att bli lydiga….
  Allt i globalismens agenda dock endast 1/8 av världen deltar i detta BRICS m.fl. tar avstånd…..
  Då avtalen rörande gas gått ut kommer kanske Tyskland fortfarande ha gas MEN svindyrt……

  Och kan ”att falla på eget grepp” beskriva vad den europeiska eliten gjort
  och om t.ex. Ryssland tar över större delen av Ukraina har man kontroll på konstgödsel, livsmedelsproduktion osv sedan har Ryssland gas, olja och en massa andra bra saker…. inte ens den svenska genusmodellen trumfar mat på bordet…..

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s