Pentagon fortsätter förse Ukraina med vapen utan att tänka på konsekvenserna

Trots flera uppmaningar senaste tiden att sluta göda kriget i Ukraina genom att skicka mer vapen, fortsätter västvärlden med USA i bräschen med sina vapenleveranser istället för att arbeta för fredsförhandlingar.

President Joe Bidens administration tillkännagav i går 400 miljoner dollar i nytt vapenstöd till Ukraina – inklusive fyra ytterligare HIMARS-raketsystem samt låter meddela att de planerar att fortsätta leverera sådan hårdvara till Kiev under månader och år framöver. Den senaste omgången med vapenstöd kommer inte kräva kongressens godkännande.

De nya försändelserna, som representerar Washingtons 15:e militära stödpaket för Ukraina sedan augusti förra året, kommer också inkludera 1.000 omgångar av avancerade 155 mm haubitsgranater som har större precision än vanliga artilleriskott och kommer förbättra Ukrainas förmåga att rikta in sig på ryska tillgångar enligt Pentagon.

Det faktum att ryska styrkor förstört två USA-levererade HIMARS-system och ammunitionsdepåer i onsdags, nämndes inte under presskonferensen. Inte heller att en del av de utländska vapen som levererats till Ukraina inte har nått sin destination och istället hamnat på svarta marknader utomlands. Pentagons talesperson hävdade istället att alla HIMARS-enheter som tidigare skickats till Ukraina har redovisats och alla vapen spåras mycket noggrant.

Andra saker det inte pratas högt om är att kongressen utför en form av penningtvätt genom Ukraina, en gyllene gås som inte får gå till spillo. Ukraina var redan innan kriget känt som ett av världens mest korrupta länder.

Man undrar om USA gjort en konsekvensanalys? Alla dessa vapen som nu flödar in i Europa och hamnar på svarta marknaden kan komma att användas mot amerikanska styrkor samt andra primära mål både i Europa och Mellanöstern när mindre väpnade grupper som annars inte kan få tag i avancerade vapen lägger sina vantar på dessa dyrgripar.

#fuckpeace

#followthemoney

https://www.rt.com/news/558673-pentagon-announces-more-ukraine-aid/

En reaktion till “Pentagon fortsätter förse Ukraina med vapen utan att tänka på konsekvenserna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s