EU har svårt att anpassa sig till det föränderliga politiska landskapet pga av dess beroende av USA för sin politik

Ordföranden för BRICS internationella forum, Purnima Anand, hade några viktiga poänger som hon förde fram under en intervju i torsdags.

-”Västvärlden får allt svårare att konkurrera med asiatiska och afrikanska länder eftersom människor i dessa regioner börjar förstå värdet av sina egna naturresurser. Västerländska nationer har under en lång tid försökt etablera den amerikanska dollarns överhöghet genom att utnyttja såväl mänskliga resurser som naturresurser i andra länder och kontinenter. När utbildningsnivån ökar börjar dock befolkningen i Asien, Afrika och andra regioner förstå värdet av sina egna naturresurser samt sin egen utvecklingspotential och börjar nu konkurrera med Europa. Konkurrensen i Europa som de hade bland europeiska länder flyter nu mot andra kontinenter och andra länder – även EU börjar tappa konkurrenskraft.”

Enligt Anand går länderna i BRICS – en allians som inkluderar Brasilien, Ryssland, Indien, Kina och Sydafrika – framåt och det är nu hög tid att de visar sin utvecklingspolitik. Hon lyfte också fram hur BRICS-gruppen spelade en mycket viktig roll under Covid-19-pandemin samt att BRICS-nationer försöker stabilisera balansen i Ukrainakonflikten.

När det gäller Ukraina, noterade Anand hur situationen har lett till ödesdigra konsekvenser för människor runt om i världen och hur sanktioner som väst har infört mot Ryssland har slagit tillbaka.

-”Amerikanska sanktioner mot Ryssland förstör alla traditionella regler för handel över hela världen. Ryssland handlade inte bara med Europa, utan med många länder i Afrika, Asien, Latinamerika och Mellanöstern. När sanktionerna började drabbades hela världen eftersom alla transport- och logistiksystem bara stannade upp. Amerikanska sanktioner mot Ryssland måste ses över omgående och konflikten i Ukraina kommer aldrig lösas om inte USA och Nato tar det på allvar”.

Hon nämnde också hur EU har svårt att anpassa sig till det föränderliga politiska landskapet på grund av dess beroende av USA för sin politik.

-”EU har alltid haft inre demokratiska problem och inflationen har länge varit en fråga för unionen. Konflikten i Ukraina har avsevärt förvärrat dessa frågor och som en lösning på dessa problem antar EU en politik som stöds av USA, vilket inte kan fungera eftersom olika länder kräver olika tillvägagångssätt. Varje land kan inte vara lika, alla människors problem kan inte vara desamma. Europa har alltid trott att vad de bestämmer och gör gäller för hela världen. Men det är inte sant, västvärlden borde verkligen förstå vilka problem människor runt om i världen faktiskt står inför och vad som kan göras för att hjälpa dem. Den politik som EU har antagit hittills, har kulminerat i resultat som inte är till folkets fördel och människor i blocket lider eftersom priserna på allt från gas till allmänna levnadskostnader ökar.”

Skönt att för ovanlighetens skull höra en makthavare som säger vettiga saker. Tyvärr är folket i Europa underordnade våra dåraktiga politiska ledare som för länge sedan stängt av allt sunt förnuft och nu bara följer order uppifrån, där man enbart arbetar för sin egen framgång samt framförallt plånbok.

Det enda sättet att ta sig ur träsket är ett folkligt uppror, vilket inte lär inträffa på våra breddgrader i alla fall eftersom invånarna är bedövade av den ständiga propagandan från massmedia och majoriteten av befolkningen är dessutom i beroendeställning samt alltför många är oförmögna att tänka själva. Vår kräftgång lär fortsätta länge.

#followthemoney

https://www.rt.com/news/558634-brics-forum-president-purnima-anand/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s