Stor militärövning för Brics på USA:s planhalva

Intressant att notera att Iran, Ryssland och Kina tillsammans med tio andra länder ska ha en gemensam stor militärövning på västra halvklotet i mitten av augusti, en liknande övning i området genomfördes även i januari. Den här gången är det Venezuela som står som värd.

Enligt en rapport från Center for a Secure Free Society (SFS) finns det även tecken på att Islamic Revolution Guards Corps (IRGC) ökat sin närvaro i Latinamerika som en del av övningarna.

Häromdagen deklarerade för övrigt Rysslands utrikesminister Sergey Lavrov att hans land skulle kunna hjälpa till att skydda Venezuelas ekonomi från de ständiga amerikanska försöken att undergräva den med hänvisning till att USA fryst utländska tillgångar för både Venezuela och Ryssland.

Brics-länderna visar således sina militära muskler på USA:s bakgård och stärker banden med Latinamerika i sina driftiga försök att skapa en ny världsordning där västvärlden inte längre dominerar. Samtidigt växer missnöjet hos den amerikanska befolkningen där den hopplösa presidenten Joe Biden driver nonsensfrågor, medan politiker i väst överlag inte ens kan driva politik som håller länderna igång eller säkra energi för medborgarna.

#followthemoney

https://english.almayadeen.net/news/politics/iran-russia-china-to-conduct-joint-drills-in-latin-america

5 reaktioner till “Stor militärövning för Brics på USA:s planhalva

 1. Var bereda på WWIII……väst kommer att behöva en ”bomb” som dämpar befolkningens missnöje med ekonomin(framförallt den galopperande inflationen),injektioner,nedstängningar,klimattrams och allt annat påhitt som nu förstör deras liv.

  Gilla

 2. Ain’t life grand!?
  Eruptionen blir?
  WW III?
  Har inte det varit igång länge?
  De kan $teka hela stället?
  Eventuellt.
  Är du säker, Jenny?
  Eller?

  The biggest lie of all…

  Fearporn?

  Tänk OM ”Vi var/är födda fri?

  Gilla

 3. USA är visserligen värst, på långt när, men vore det inte bättre om man istället satte in resurserna, mänskliga, tekniska och ekonomiska, på att istället utrota fattigdom, på utbildning, på att starta företag och bygga samhällen, istället för att segla runt i plåtlådor eller flyga runt i plåt cigarrer och kasta låtsas fyrverkeri på vandra.https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f4/Global_Military_Spending.webp/718px-Global_Military_Spending.webp.png

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s