Gängkonflikterna ökar och SiS-hemmen är överfulla

Varje vecka läser vi om nya gängkonflikter som resulterar i döda eller allvarligt skadade personer där ungdomar är inblandade. I dag var det ännu en skottlossning, denna gång i en tobaksaffär på Hisingen i Göteborg där en man i 20-årsåldern med kopplingar till gängkonflikter i Biskopsgården sköts till döds i något som beskrivs som en ren avrättning.

Samtidigt kommer rapporter från Socialtjänsten om att man tvingas placera kriminella ungdomar i HVB-hem, trots att de egentligen ska placeras på statliga SiS-hem.

49 ungdomar som staten enligt lag skyndsamt måste ta hand om för inlåsning står nu i stället på en kölista som de egentligen inte får ha, barn och unga som bedöms vara så pass farliga att de måste vara inlåsta, men nu kan de gå fritt in och ut från HVB-hem.

Staten har genom myndigheten Statens institutionsstyrelse, SiS, ansvaret för att – utanför Kriminalvården – ta emot ungdomar för tvångsvård på grund av missbruk eller kriminalitet. Efter att ha omhändertagits med stöd av LVU skickas ungdomar till de 21 särskilda hemmen landet runt.

I normala fall finns det totalt 730 platser, men sedan drygt två veckor befinner sig myndigheten i så kallat stabsläge med akut platsbrist, där man inte klarar av att leva upp till kravet att omedelbart anvisa plats utifrån barnens och ungdomarnas behov samt socialtjänstens efterfrågan.

Anledningen säga vara svårigheter att rekrytera personal med rätt kompetens samt att vissa avdelningar fått ta emot ungdomar med ”extraordinärt stort vårdbehov” samtidigt som vissa lokaler sägs vara i akut behov av renovering.

Liknande larm kommer nu från Göteborg, där Socialnämnden fattat beslut om flera ungdomar som behöver hållas inlåsta – både för sin egen och omgivningens skull – men enligt SiS kan lediga platser erbjudas först om ett par veckor. Under tiden har kommunen fått ta till så kallade HVB-hem eller jourhem.

Enligt en lägesrapport från den 1 juli hade SiS en kö på 49 personer som väntar på placering – 31 flickor och 18 pojkar. Problem med platsbristen finns i både Göteborg och Stockholm.

I söndags sade socialborgarrådet i Stockholms stad Jan Jönsson (L) i SVT att fler än hälften av stadsdelarna inte kunnat tvångsplacera unga med de allra mest komplicerade problemen och i ett fall ska det ha gällt en tonåring som misstänkts ha utfört ett så kallat kontraktsmord.

Det är skandal att vi har farliga människor som borde vara inlåsta på institution som rör sig fritt i samhället och ett ogenomtänkt system med statligt monopol. Om våra makthavare så gärna ville stoppa den eskalerande kriminaliteten där allt fler yngre rekryteras är det märkligt att man inte gör mer från politikerhåll, men de följer väl bara order.

#vibetalar

#söndraochhärska

https://www.dn.se/sverige/sis-hemmen-overfulla-unga-kriminella-pa-ko-for-inlasning/

5 reaktioner till “Gängkonflikterna ökar och SiS-hemmen är överfulla

 1. Första felet är att vi har släppt in dem, det andra felet är att vi har gett dom medborgarskap, det tredje felet vi har gjort är att vi trodde att de ville bli en del av vårt svenska samhälle och det fjärde felet är att vi tillåter dom att leva sina liv på bidrag istället för arbete. Många av dem har ingen som helst intresse att bli som oss, leva som oss eller ta till sig vår kultur och än mindre vår religion och som vanligt är det vi de svenska folket som får integrera oss. De är vi som ska visa förståelse, det är vi som ska visa anpassa oss till dom, fast det är de som bygger nya parallell samhällen, de väljer att inte lära sig svenska språket och vår kultur, de väljer att inte ta till sig våra normer och värderingar.

  Klart det går att lösa, men det går inte att lösa med tron att ”alla likas värde”, ”rätt värdegrund”, ”samma rätt” eller ”ökad förståelse” inget av detta kommer att hjälpa eftersom de kriminella har valt att leva utanför de samhällskontrakt som vi andra lever efter.

  Kör fram ett plan, direkt utvisning till hemland/föräldrarnas hemland, Lampedusa eller till deras sista land innan Sverige för minsta brott detta innefattar alla i samma släkt och familj, ta foto, fingeravtryck, ta blodprov och identifiera. Riv TUT, PUT och medborgarskapen för dem, staten ska konfiskera alla deras tillgångar och de ska aldrig mer ha möjlighet att komma in i Sverige igen. Skulle något land klaga så frågar vi dom varför de inte vill ha tillbaka sina egna medborgare, skulle FN eller EU klaga så ställer vi in all betalning och väljer att gå ut ur dessa ”församlingar”, vi kräver också tillbaka fullbetalning av länder som har fått pengar av SIDA eller Sverige om det inte vill ta emot sina medborgare.

  Politikerna begår hela tiden misstag som vi vanliga medborgare får lära oss att leva med. Ingen politiker vågar stå för dessa misstag utan till sin hjälp har de media, PK-folket och journalister som de skickar fram för att smutskasta, förtala och bespotta de medborgarna som försöker förklara deras misstag. Allt för att politikerna ska kunna framstå som godhjärtade, omtänksamma och generösa med våra skattepengar, tänk om dessa politiker hade satt Sverige och svenskarna först samt tänkt lite på vad konsekvensanalys är då hade vi sluppit lära oss leva med deras misstag.

  Men ingen ska komma och säga att det inte går att ändra, allt handlar om att vi folket vill ha en förändring av samhället, det handlar mycket om att ta bort tron ”att alla har samma värde”, ”alla har samma värdegrund” och att ”alla har samma rätt till vårt samhälle”. De ska vara ett privilegium att få leva i Sverige, en förmån att få komma in i Sverige och en enorm möjlighet att bli svenska medborgare, detta passar inte alla och de som inte vill leva upp till våra mål behöver inte heller tänka tanken på att komma till Sverige. Vi måste ställa krav på hur VI det svenska folket vill ha det, allt handlar om vilket land vi lämnar över till våra barn och barnbarn.

  Gillad av 1 person

 2. Ja, det är skandal. Vi krigar mot ett spöke med allt vad vi har. De unga och ofta vilsna själar får betala med ännu större ohälsa. Att ställa dem mot en vägg och skjuta vore inte värre men vi föredrar att skicka vapen för miljoner och låta andra göra jobbet. Hyckleri och jag skäms .

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s