10-årig flicka nekades abort i Ohio

Det var många som inte reagerade negativt när abortlagstiftning i USA nyligen ändrades och rätten till abort inskränktes i flera delstater. Även om det på pappret ser bra ut att delstaterna nu själva får fatta beslut och att man sätter käppar i hjulet för den blomstrande marknaden för aborterade foster, är det enligt mitt tycke förkastligt eftersom offren är kvinnor samt barn som i många fall får sina liv förstörda om det sexuella umgänget inte var frivilligt och dessutom kommer antalet osäkra aborter att öka.

Bara några dagar efter att rätten till abort avskaffats i flera stater har ett barn nekats abort. Det är en gynekolog i delstaten Ohio som arbetar med barn som blivit sexuellt utnyttjade som varit i kontakt med en 10-årig flicka som inte kunde få abort eftersom Ohio är en av de delstater som infört ny abortlagstiftning efter den 24 juni när rätten till fri abort togs bort. Abort är således förbjudet i delstaten för alla kvinnor och flickor som passerat vecka sex och den 10-åriga flickan var gravid i vecka sju.

Flickan är nu på väg till staten Indiana där abort är tillåtet fram till vecka 22. Hon är inte ensam om att bege sig till Indiana, enligt abortläkaren Katie McHugh har kliniken den senaste tiden fått en anstormning av gravida kvinnor som bor i grannstaterna Ohio och Kentucky.

Snart kan dock även Indiana sälla sig till övriga delstater som förbjudit abort och den 6 juli ska lokalpolitikerna ta ställning i den komplicerade frågan.

Det är för övrigt intressant att notera hur många av våra svenska partiledare tagit upp frågan om kvinnors rätt till abort i Sverige samt drivit det som en valfråga trots att det inte ens är aktuellt att inskränka abortlagstiftningen i vårt land, men i slaget om Rosenbad är så klart all form av publicitet en framgång.

https://jyllands-posten.dk/international/usa/ECE14210465/10aarig-pige-er-angiveligt-blevet-naegtet-abort-i-ohio/

3 reaktioner till “10-årig flicka nekades abort i Ohio

  1. MEN 10år blir väl fel på flera sätt…. märkligt att man inte då det rör sig om en 10-årig vit tös kan göra undantag nåja så länge det finns stater som styr annorlunda är väl själva aborten löst…. men de andra felen…… men det kanske inte man får tala om? Eller är tösen inte vit o/e inte 10år….. ?? Inte så många som blir gravida vi 10 års ålder……

    Gilla

  2. Vad detta rör sig om är inte primärt om abort, åtminstone bara sekundärt. Vad det rör sig om är vad vi kallar hårdför diktatur, där en liten själv-utsett maktelit tar på sig att bestämma över alla andra i samhället. Människan begränsas alltmer i rätten att bestämma över sina liv, den rätten förflyttas i steg till en elit och medborgarnas rätt att påverka den eliten, eller ens veta vad denna elit sysslar med, blockeras alltmer effektivt. Det kallas demokrati, men det har inget att göra med varken demokrati eller demokratur, det är ren rå hänsynslös diktatur som hela tiden stärker sin makt.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s