Ryssland tvingas svara direkt om de känner sig hotade av Natotillskotten Sverige och Finland

Rysslands president Vladimir Putin besökte i går Ashgabat i Turkmenistan under sin första utlandsresa sedan starten av Rysslands militära operation i Ukraina, där han deltog i det sjätte Kaspiska toppmötet och träffade ledarna för Azerbajdzjan, Iran, Kazakstan och Turkmenistan. Dagen innan besökte han Tadzjikistan och träffade dess president Emomali Rahmon. I går talade Rysslands president Vladimir Putin under en presskonferens i Ashgabat, där han slog fast att Rysslands mål i Ukraina inte har förändrats och han kommenterade även Sveriges och Finlands potentiella Natomedlemskap.

-”Ingenting har förändrats, det slutliga målet är att befria Donbass, att skydda dessa människor och att skapa förhållanden som garanterar säkerheten för Ryssland. Det är allt. Även om målen förblir desamma, kan taktiken som används för att uppnå dem ändras beroende på vad militären anser lämpligt, allt går enligt planerna. Jag pratar inte om deadlines, det gör jag aldrig, för det är livet, det här är verkligheten. Att införa tidsfrister är fel, eftersom det är relaterat till intensiteten i striderna och intensiteten är direkt kopplad till eventuella offer. Vi måste först och främst tänka på att bevara våra killars liv.”

Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg sade till media i går att det USA-ledda militärblocket redan 2014 beslutade att börja förstärka sina styrkor i Östeuropa.

-”Verkligheten är också att vi har förberett oss för detta sedan 2014. Det är anledningen till att vi har ökat vår närvaro i den östra delen av alliansen, varför Nato-allierade har börjat investera mer i försvar och varför vi har ökat beredskapen.”

Putin kommentade Stoltenbergs erkännande om att blocket gjort sig redo för en konflikt sedan 2014 med att det inte var något nytt för Moskva. Han tillade även att USA under lång tid letat efter en yttre fiende för att samla sina allierade runt Washington och att Ryssland passade bättre för den rollen än Iran.

Som svar på frågor om att Finland och Sverige är på väg in i Nato sade Putin att Västs framställning av detta som ett nederlag för Rysslands syfte att hålla Nato borta, är fullständigt falsk.

-”Vi har inte den sortens problem med Sverige och Finland som vi tyvärr har med Ukraina. Vi har inga territoriella tvister, vi har inget som skulle oroa oss när det gäller Finlands och Sveriges NATO-medlemskap. Om de vill, låt dem. De måste dock tydligt förstå att de inte hade några hot förut, men nu, om militära styrkor och infrastruktur finns där, kommer vi att tvingas svara direkt och skapa samma hot för de territorier vi är hotade av. Detta är uppenbart. Förstår de inte det? Allt var bra förut mellan oss, men nu kommer det naturligtvis att finnas spänningar, jag upprepar, om vi blir hotade. För närvarande ser vi inte lika allvarligt på de potentiella hoten från Stockholm och Helsingfors som de som har kommit från Kiev under de senaste åren.”

För närvarande…. något som kan förändras på några timmar om Ryssland känner sig hotade och som bekant tar det bara minuter för deras missiler att nå Sverige. Men vi ska komma ihåg att en majoritet av riksdagspartierna anser att ett svensk Natomedlemskap är ”nödvändigt” för att öka vår trygghet. Fan tro’t!

https://www.rt.com/russia/558109-putin-ukraine-nato-goals/

4 reaktioner till “Ryssland tvingas svara direkt om de känner sig hotade av Natotillskotten Sverige och Finland

 1. Vi befinner oss i ett mycket farligare läge i och med NATO i stället för att som tidigare varit neutrala. Begriper inte varför Magdalena med flera och media är så panikslagna och vill gå med i NATO. Ryssland utgör inget hot mot vare sig Sverige eller Finland.

  Gillad av 4 personer

  1. Och som någon skrev som kommenter på min Facebooksida:
   ”Sedan 2014, vilket märkligt sammanträffande att det bara råkar vara samma år USA störtade den
   folkvalda presidenten i Ukraina, skulle man vara lite konspiratoriskt skulle man nästan kunna säga att hela skitet var nogrant planerat sedan innan. Men oj, det var ju det och vi har en betydande del av samhället som är så hjärntvättade av all väst msm att dom tror fan på vad som helst.”

   Gillad av 3 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s