Den perfekta stormen byggs upp men folket bryr sig inte

Dagen efter Natobeskedet får försvarskoncernen Saab en order från Försvarets Materielverk på 7,3 miljarder kronor så aktien rusar drygt 7%, Riksbanken meddelar att man dubbbelhöjer räntorna och de ”goda” i Sveriges riksdag skickar mer vapen till Ukraina till ett värde av 500 miljoner kronor samtidigt som krigsrisken ökar när vi retar Ryssland med såväl stöd till Ukraina som Natomedlemskap.

Den perfekta stormen rullar in medan de svenska politikerna är skyddade av Nato mot folket – men just det, folket bryr sig inte.

#onlyinsweden

Bildkälla: SVT Nyheter och Expressen

6 reaktioner till “Den perfekta stormen byggs upp men folket bryr sig inte

 1. Tyvärr är väl de flesta svenskar för ett medlemskap i NATO??
  De flesta svenskar är definitivt för att hjälpa Ukrainarna att försvara sig mot Rysslands terrorkrig mot Ukrainas befolkning, precis som många ryssar! Även i Belarus kämpar många aktivt mot det orättfärdiga kriget, tom aktivt då det inte går att ordna demonstrationer. Motståndsrörelsen saboterar, i den mån de kan de ryska militära transporterna som går genom Belarus till Ukraina?

  Gilla

 2. Exakt, Johan! Alla normalt funtade måste väl fatta vems sida man väljer i den här konflikten. Med flit bomba skolor och sjukhus! Vilka sjuka dårar agerar så. (nej, Karl W, det är inte amerikansk propaganda.)

  Gilla

  1. Det är precis vad det är, och propaganda är klassisk och tydlig. USA vill ha kontroll av Ukraina av samma anledning som en gång Hitler, en bas för att invadera, erövra och plundra Ryssland. Vad det gäller är att befria traditionella ryska områden som är ockuperade av Ukraina, samt att stoppa USAs krigsförberedelser. Det är Ukraina som bombar skolor, bostäder, och sjukhus. Det har verifierats av oberoende, bland annat journalisten Eva Bartlett.

   Gilla

 3. Ja just! USA vill förstås ”erövra” världens till ytan största land, och sen ha ett par miljoner soldater där som ockupanter.. Jättetroligt scenario! Och Ukr bombar förstås sina egna skolor och sjukhus. (hmm, var ska vi nu utbilda våra barn och vårda våra sårade soldater..) Du är sååå trovärdig.

  Gilla

 4. ”Den perfekta stormen byggs upp men folket bryr sig inte” jag kan lova att till hösten eller redan efter semestern kommer ”folket” att vakna upp till en helt nya tider, dessa tider innebär mindre pengar kvar i plånboken, högre ränta och högre inflation som vi får betala eftersom Ingves inte ville/vågade se vart de barkade hän redan i höstas. Ska man tro många ekonomer så har vi inte ens sätt toppen än utan många befarar en mycket värre resa än den vi har idag, vi kan bara vänta och se utan möjlighet att påverka, men ibland så upplever man att de vill ta ifrån folket glädjen och möjligheterna till ett behagligt liv.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s