Hycklande EU köper rysk gas via Ukraina

Noterar att Ukraina har börjat exportera el till EU via Rumänien. Ukrainas president Zelensky deklarerade i går att Ukraina lanserat en betydande export av el till EU:s territorium via Rumänien som ett första steg och att de förbereder sig för att öka utbudet.

EU-kommissionens chef Ursula von der Leyen twittrade efteråt att den ukrainska exporten kommer tillhandahålla en ytterligare elkälla för EU och välbehövliga intäkter till Ukraina så att båda gynnas.

Jag tror de glömde nämna en viktig detalj – nämligen att majoriteten av elen/gasen kommer från en pipeline via Ryssland. Så vi i EU har infört sanktioner mot Ryssland och vägrar köpa deras el/gas, men betalar i slutändan mer för att den ryska elen/gasen ska gå via en mellanhand i Ukraina. Låter genomtänkt! 🤦‍♀️

Det är sådant hyckleri från EU:s sida och värst är att människor överlag inte reagerar utan tycker det är bra trots att folket får betala det högsta priset. Ursula von der Leyen med sitt anhang som blåst Europas folk med såväl svindyra gasavtal som suspekta vaccinavtal borde avsatts för länge sedan – hon personifierar verkligen det korrupta EU.

Folk måste börja säga ifrån på riktigt om det ska bli någon förändring – de som styr nu har definitivt inte medborgarnas bästa för sina ögon.

#vibetalar

#swexit

https://english.alarabiya.net/News/world/2022/07/01/Ukraine-begins-electricity-esports-to-EU-Zelenskyy-

2 reaktioner till “Hycklande EU köper rysk gas via Ukraina

  1. Vore på sin plats att Ryssland stänger ventilen på den pipelinen, bara för att de kan….
    Tyvärr blir det garanterat civilbefolkningen som blir än mer lidande…

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s