Ukraina vill inte inse vilka konsekvenserna blir av en ökning av vapen från väst

Ryssland har ännu inte kommenterat Sveriges och Finlands steg närmare ett Natomedlemskap efter att Turkiets president Erdogan i går kväll släppte sitt veto så att förhandlingar om att få status som inbjudet land kan påbörjas nästa vecka.

Däremot har utrikesministern Sergey Lavrov kommenterat ledarna för G7:s oansvariga beslut att fortsätta stödja Ukraina både militärt och ekonomiskt ”så länge det tar” att besegra Ryssland. På en presskonferens deklarerade ministern att västvärldens ställning när det gäller situationen i Ukraina är absolut kontraproduktiv och skadlig.

-”Att ”pumpa upp” Ukraina med västerländska vapen kommer bara att leda till att Ryssland utför fler uppdrag på marken. Ju mer vapen som pumpas in i Ukraina, desto längre kommer denna konflikt att pågå, desto längre kommer plågan för nazistregimen som stöds av västerländska huvudstäder att pågå.”

Lavrov uttalade sig också om de anklagelser från ukrainska och västerländska politiker angående ett köpcentrum i den ukrainska staden Kremenchug som påstås ha beskjutits av rysk militär, där ministern hänvisade till det tidigare uttalandet från det ryska försvarsministeriet om att militären riktade in sig på en närliggande hangar med amerikanska och europeiska vapen samt ammunition.

-”Detonationer satte eld på köpcentret som var tomt. Jag säger det för att betona det faktum att ju längre vapen tillhandahålls som är utformade för att förlänga konflikten, förlänga lidandet för civila som ständigt lever under beskjutning av den ukrainska nynazistiska rörelsen, desto fler uppdrag kommer vi att utföra på marken och dessa uppdrag kommer att slutföras.”

Man kan nog inte vara mer tydlig än så – ju fler vapen väst skickar till Ukraina, desto längre kommer striden och lidandet att pågå och desto mer territorium kommer Ryssland att ta ifrån Ukraina.

Nato kommer fortsätta utkämpa sitt proxykrig med Ryssland till den sista ukrainska soldaten och Zelensky tillsammans med sin regering är en del av det. De struntar helt i konsekvenserna av en ökning av vapen från väst oavsett om det talas klarspråk – kosta vad det kosta vill och de är redo att offra fler oskyldiga människor.

Tycker för övrigt bilden till inlägget är talande – postad av den kinesiska utrikesministeriets talesman Zhao Lijian som påpekade att trots att de kallas för ”det internationella samhället”, så står G7-länderna faktiskt för en liten andel av världens befolkning. I veckan anslöt sig dessutom både Argentina och Iran till Brics.

Ibland är det bättre att bita i det sura äpplet, inse att det inte går samt inte är försvarbart gentemot folket att fortsätta på den inslagna vägen, men det verkar som om ledarna för G7 tillsammans med EU och Nato har tappat allt förnuft.

#fuckpeace

#vibetalar

https://www.rt.com/russia/558032-lavrov-kremenchug-weapons-ukraine/

6 reaktioner till “Ukraina vill inte inse vilka konsekvenserna blir av en ökning av vapen från väst

 1. Visst är det ett orättmätigt proxykrig till att överbelasta Ryssland.
  Har sedan 1984 arbetat med att montera nyheter inom public service, kallas annars ”redigera” iofs inte världsnyheter.
  Nyhetsarbetet har dock väckt nyfikenhet på hur det förhåller sig på arenan, gäller redaktioners worldwide ”input” av riktad påverkan via främst västliga nyhetsbyråer.
  En återvändsgränd….
  Jag finner efter pensionen större tillfredställelse läsa här hos Jenny P, eller liknande granskande artiklar och videos på NewsVoice, Lasse Malmgrens spaningar ”Informationsbubblan om Ukraina mörkar krigets egentliga syfte”
  Även på Tuben som: Spaning 28 Rysshatet

  PS
  Härsknade angående trollet ”Johan”s meningslösa härskarteknik över redaktör Jenny P.

  Gillad av 3 personer

 2. Det är befolkningen i Ukraina som kommer blir de lidande och förlorarna, när det styrande i landet forsätter att efterfråga mer vapen från Nato och Eu.
  Stackars människor som offras i proxy krig

  Gillad av 1 person

 3. Jaså, du ”härsknade”. Nå, om man som Jenny på sin offentliga plattform väljer att sprida fascistpropaganda och lögner så får man helt enkelt finna sig i att sunt tänkande människor reagerar och väljer att bekämpa tramset. Ingår i demokratins rättigheter. Svårare än så är det inte.. 😉 Men, förstås, en hyfsad andel av dom som kommenterar här vill väl avskaffa sagda demokrati och få det lite mer som i Ryssland… Bättre då att ni flyttar dit!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s